واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > تهران در گفتگو با مهر مطرح شد:
امامی که علمش باعث احیای مذهب تشیع شد/ قبرستان بقیع نمایش مظلومیت امام پنجم شیعیان
شرق استان تهران - خبرگزاری مهر: امام محمد باقر(ع) با علم و دانش گسترده اش موجب شد تا مذهب تشیع در جامعه اسلامی جان دوباره بگیرد و شیعیان تحت هدایت این امام همام بار دیگر مکتب تشیع را در جهان بگسترانند.
به گزارش خبرنگار مهر، آغاز ماه مبارک رجب مصادف با میلاد باسعادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت امام محمدباقر(ع) است، امامی که به سبب دانش گسترده و وسیعش به باقر العلوم یعنی شکافته علم و دانش در میان امت اسلامی شهرت یافت. البته امام پنجم شیعیان در زمان حیات خود بسیار مظلوم بودند و تحت شدیدترین سختی ها و مشکلات از سوی دستگاه جبار آن زمان قرار گرفتند اما هیچگاه از رسالت خود در هدایت مردم و روشنگری درباره ستمگران زمان کوتاه نیامدند. البته امام باقر(ع) اکنون نیز مظلومند و قبرستان بی شمع و چراغ بقیع نمایش مظلومیت امام پنجم شیعیان است به طوری که شیعیان و محبان آن حضرت اجازه زیارت این امام همام را با آزادی کامل ندارند. امام باقر(ع) هزاران شاگرد را در دامان خود پرورش دادند حجت الاسلام حسین قدوسی نژاد درباره شخصیت امام باقر(ع) اظهار داشت: امام باقر(ع) از جمله شخصیت های بزرگ جهان تشیع است که حادثه بزرگ کربلا را درک کردند و حضور در این واقعه، اثرات بزرگی بر روی شخصیت این امام همام داشت. این کارشناس مذهبی افزود: هر امامی با توجه به عصری که در آن زندگی می کرد وظیفه مشخصی داشت که آن را به نحو احسن انجام داد و همانطور که امام حسین(ع) با خون خود اسلام را احیا کرد، علم امام باقر(ع) نیز رمز احیای اسلام است. وی ادامه داد: امام محمد باقر (ع) در شرایطی دشوار، با همت فراوان به احیا و بازسازی معارف اسلامی پرداخت و مکتب علمی عظیمی به وجود آورد که محصول و بازده آن، تربیت هزاران شاگرد برجسته در رشته های گوناگون علوم بود. این مسئول گفت: در عصر امام باقر (ع)، امویان ظلم و جور را بر جامعه اسلامی ادامه داده و مردم را شکنجه می کردند و از حقوق مادی و معنوی محروم می کردند و از این رو مسلمین بر علیه دولت اموی شورش های سختی نمودند تا آن را ساقط کنند. قدوسی اضافه کرد: از ويژگي هاي دوران امام باقر (ع) می توان به ایجاد فضاي مناسب و آزادي نسبي در شرایط آن زمان اشاره کرد که موجب فتح باب گفتگو و ارتباطات در زمينه هاي عقايد و فرهنگ ها شد و آن بدليل تنش هاي فزاينده بود که ميان دو حزب قدرتمند بني اميه و بني عباس بود.
وی گفت: عصر امام باقر (ع) عصر جنبش فکری و فرهنگی به حساب می آمد و شور و شوق علمی بی سابقه ای در جامعه اسلامی به وجود آمده بود، علوم مختلفی اعم از قرائت قرآن، تفسیر، حدیث، فقه و کلام و نیز علوم بشری همچون طب، فلسفه، نجوم، ریاضیات و... رو به رشد بود، بنابراین تشنگی علمی عجیبی که به وجود آمد، زمینه را برای فعالیتهای آن حضرت مهیا ساخت. باید از ویژگی های امام باقر در زندگی امروز استفاده کرد رییس ستاد اقامه نماز ورامین عنوان کرد: امام باقر (ع) برای اینکه با برگزاری کلاسهای درس خود در جامعه تاثیرگذار باشد کلاسهای درس خود را در مجامع عمومی برگزار میکرد و به این دلیل برگزاری کلاسهای ایشان باعث روشنگری در جامعه میشد. وی تأکید کرد: بر خلاف تصور عمومی، حرکت امام باقر(ع) تنها در زمینه های دینی و علمی خلاصه نمی شد، بلکه ایشان فعالیتهای سیاسی نیز داشتند که غالبا مورد توجه قرار نگرفته و بیان نمی شود. قدوسی یادآور شد: امام باقر(ع)، شخصیتی است که مورد عنایت تمامی دانشمندان از همه مذاهب و همه ادیان بوده و در حقیقت تمام شخصیتهای برجسته بشری، دیدگاهی مثبت در رابطه با ایشان دارند. این مسئول متذکر شد: امام باقر(ع) به پیروی از اجداد مبارک خود ادامه دادند و با راه اندازی شبکه علمی گسترده و دانشگاهی خود علوم و دین اسلام و مذهب تشیع را نشر و به توسعه بنیههای علمی دینی جامعه پرداخت که در زمان امام صادق مذهب شیعی به طور رسمی پایه گذاری شد. وی با تاکید براینکه الگو گیری از ائمه به معنای زندگی کردن همانند دوران آن امامان بزرگوار نیست، بیان کرد: الگو قراردان به این معنا است که ببینم با توجه به ویژگی و شخصیت ائمه، آنان اگر در دوران کنونی و با این امکانات بودند چه اقداماتی و اعمالی را انجام می دادند.
۱۳۹۳/۲/۱۱ - ۱۲:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]