واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تکرار اشتباه افغانستان این بار در سوریه
فیلمی از موشکهای آمریکایی در دست مخالفان سوری
اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که نشان میدهد آمریکا با ارسال تجهیزات سنگین برای مخالفان سوری، بار دیگر پای در مسیری گذاشته که در دهه 1980 به قدرت گرفتن گروههای افراطگرا و طالبان منجر شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، نشریه «تایمز» چاپ لندن روز گذشته با انتشار گزارشی از تحویل موشکهای هدایتشونده آمریکایی به مخالفان سوری خبر داد. بنا بر این گزارش، تاکنون 5 سامانه پرتاب به گروهی موسوم به «حرکه حزم» تحویل داده شده است. این گروهک که از زیرمجموعههای گروه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» است، به تازگی از سوی ایالات متحده به عنوان مجموعه هدف برای دریافت تسلیحات نیمهسنگین، دوشپرتاب و موشکهای هدایتشونده، برگزیده شده است. «عبدالله عودا» فرمانده این گروه، در مصاحبهای که امروز در روزنامه «واشنگتنپست» منتشر شد، در مورد منشا این تسلیحات گفته است: «این تسلیحات که از کشورهای دوست به ما رسیده، نشانه مثبتی است از اینکه ایالات متحده به کشورهای عضو گروه «دوستان سوریه» اجازه داده از ماه حمایت کنند. این موشکها در کشورهای خلیج (فارس) و لیبی در دسترس هستند. آمریکاییها لیست بلندی از کشورهایی که میتوانند این تسلیحات را به ما بفروشند، در اختیار دارند.» هفته گذشته نیز پایگاه صهیونیستی «دبکا» از ارسال دوشپرتابهای SA-16 و موشکهای هدایتشونده آمریکایی «تاو» به مخالفان خبر داده بود. آنطور که این پایگاه گزارش داده، این محمولهها از دو مسیر اردن و ترکیه و با همکاری آمریکا و عربستان وارد سوریه شده است. اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که اعضای گروهک «حرکه حزم» را در حال استفاده از موشکهای آمریکایی «تاو» نشان میدهد. این موشکها هرچند که اولین بار در دهه 1970 مورد استفاده قرار گرفت، اما همچنان پرکاربردترین موشک ضدتانک به شمار میآیند.
با این وجود، «دبکا» در گزارش خود در مورد این تسلیحات، اذعان کرده است که تعداد اندک موشکهایی که به سوریه ارسال شده، نمیتواند تغییری در وضعیت میدانی نبرد ایجاد کند و ارتش سوریه همچنان دست بالای خود را حفظ میکند. به نوشته دبکا، تغییر موازنه قوا در میدان نبرد سوریه، به دستکم 10 هزار موشک «تاو» و 5 هزار دوشپرتاب SA-16 نیاز دارد.
«عبدالله عودا» هم در بخش دیگری از مصاحبه خود با واشنگتنپست اذعان کرده است که اگر این تسلیحات به میزان کافی به سوریه ارسال نشود، نمیتواند تأثیر چندانی در نبرد داشته باشد. آمریکا که پیشتر از بیم آنکه تسلیحات به دست گروههای تروریستی نظیر «داعش» و «جبههالنصره» بیافتد، از ارسال گسترده تسلیحات سنگین به سوریه خودداری میکرد، در ماههای اخیر تغییر رویه داده و محمولههای تسلیحاتی را برای گروههای گزینش شده و مورد وثوق خود که به همپیمانی با واشنگتن متعهد شدهاند، ارسال میکند. در حقیقت آمریکا بار دیگر در حال تکرار مسیری است که در دهه 1980 آغاز شد. در آن سالها دولت «رونالد ریگان» از بیم قدرت گرفتن شوروی، با ارسال تجهیزات پیشرفته نظیر دوشپرتابهای «استینگر» به افغانستان، جریانی را شکل داد، که نهایتا گروههای افراطگرا نظیر طالبان از دل آن بیرون آمد. انتهای پیام/ی
93/02/10 - 13:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]