واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مقام نظامی ارتش: حضور در سواحل «مکران» پیش نیاز حفظ خلیج فارس است زاهدان - ایرنا - معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر بخواهیم خلیج فارس و موقعیت خود را حفظ کنیم پیش نیاز آن حضور در سواحل مکران (جنوب شرقی کشور) است.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، دریادار «پیمان جعفری» افزود: تاریخ همواره نشان می دهد که قدرت ایران در منطقه خلیج فارس نسبت به سایر کشورها برتر بوده و به همین دلیل نظارت بر امور کشتیرانی منطقه تحت عنوان دولت فارس بوده است.
وی با بیان اینکه داشتن مرزهای دریایی زمینه ای برای اعمال قدرت است، خاطرنشان کرد: دریا علاوه بر اینکه یک مسیر مناسب برای حمل و نقل ارزان و ارتباط با سایر کشورها است بستری برای تجارت و استفاده از منابع غذایی و انرژی امواج نیز به شمار می رود.
دریادار جعفری افزود: ایران از شمال و جنوب در ساحل دریا قرار گرفته و یک سوم مرزهای کشور دریایی است که در این راستا با 12 کشور مرز دریایی دارد و فقط با کشورهای ترکیه، ارمنستان و افغانستان از طریق خشکی در ارتباط است.
وی اذامه داد: خلیج فارس انبار انرژی دنیا نامگذاری شده و طولانی ترین مرز در خلیج فارس متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.
دریادار جعفری با بیان اینکه سواحل دریای عمان در زمان هخامنش با عنوان سواحل «مکران» نامگذاری شده بود و ما نیز باید این اسامی را حفظ کنیم، افزود: اگر بخواهیم خلیج فارس و موقعیت خود را حفظ کنیم، پیش نیاز آن حضور در سواحل مکران است چون اگر حضور خود را در این قسمت گسترش دهیم دیگر از تنگه هرمز بی نیاز می شویم و می توانیم تبادلات تجاری خود را از این طریق انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه 93 درصد صادرات و واردات کشور از طریق مرزهای دریایی انجام می شود، گفت: نیروی دریایی ایران بسیار خوب و قدرتمند در منطقه عمل می کند بطوریکه کشورهایی که در حوزه خلیج فارس با دزدان دریایی مواجه می شوند از ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران درخواست کمک می کنند که این امر نشان از قدرت و وزن ژئوپلتیک کشور دارد.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده اند نیروی دریایی ایران باید راهبردی باشد، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی راهبردی به این معنا است که بتوان بر سیاست های کلان کشور تاثیر گذاشت و کارکردهای علمی، نظامی، سیاسی، بین المللی و اقتصادی داشت.
7029 / 1071/2729
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]