تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820982052




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیدگاه های ابن سینا درباره حجامت


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
دیدگاه های ابن سینا درباره حجامت
نویسنده کتاب، «حجامت جامع» را هماهنگی بین جسم و ذهن و روح و همچنین تقویت نیرو‌های مابین تن و روان برای یافتن خویش (خودشناسی) به منظور رسیدن به تکامل الهی (خداشناسی) توصیف کرده است. نخستین چاپ کتاب «حجامت جامع» با شمارگان دو هزار نسخه‌ در 296 صفحه، با قیمت 17 هزار تومان به همت انتشارات نماد اندیشه منتشر شد.

یحیایی، نویسنده کتاب، «حجامت جامع» را نگرشی جدید تعریف کرده که به روش درست درمان شدن و درست زندگی کردن انسان‌های پاک توجه دارد.

مؤلف معتقد است،‌ اثرش بر اساس طب قدیم، طب سنتی و الهامات درونی به همراه تز جدیدی ابداع شده است. وی بعد از تشریح چهار مقوله «دیدگاه ضدحجامت» ،‌ «دیدگاه ضد خون دادن» ، «فرق بین حجامت و خون دادن» و «مکاشفه» به اصول و 6 مرحله حجامت جامع و هفت ویژگی‌ حجامت کننده پرداخته است.

از مهم‌ترین مباحث کتاب می‌توان به دیدگاه ابوعلی‌سینا درباره حجامت اشاره کرد که معتقد بود حجامت آثار خیلی مهمی دارد: مواد زاید (سموم بدن) را از همان اندام و عضو که زیر حجامت است بیرون می‌آورد و همچنین مایعات حیاتی (آهن-کلسیم-فسفر-روی-ویتامین‌ها و...) که همراه تخلیه خلط‌ها هنگام خون‌گیری بیرون می‌آید، هنگام حجامت خارج می‌شود.

نویسنده کتاب، «حجامت جامع» را هماهنگی بین جسم و ذهن و روح و همچنین تقویت نیرو‌های مابین تن و روان برای یافتن خویش (خودشناسی) به منظور رسیدن به تکامل الهی (خداشناسی) توصیف کرده است.

به نوشته او، در واقع می‌توان به وسیله «حجامت جامع» نظم و کارکرد بین اعضای بدن را به بهترین نحو ممکن،‌ به حداکثر توان خود رساند.

مؤلف در سومین بخش کتاب درباره «حجامت مناسب و نامناسب ایام هفته» با اشاره به دلایل بد و خوب بودن حجامت در روز‌های هفته آورده است،‌ روز‌های شنبه به دلیل پدیدار شدن لک و پیس در بدن و صورت و چهار‌شنبه به دلیل نحسی مستمر، حجامت نامناسب است.

یحیایی در تشریح تأثیر کیفیت فصول در بدن انسان، درباره تأثیر فصل بهار آورده است: بهار اگر بر مزاج بهاری پایدار باشد و در آن دگرگونی رخ دهد،‌ بهترین فصل و با مزاج روح و خون همساز و سازگار است. در این فصل بیماری‌های مزمن بروز می‌کنند زیرا در بهار خلط‌های راکد به جریان می‌افتند و روان می‌شوند. بنابراین حال بیماران مالیخولیا وخیم تر می‌شود.

نویسنده در بخش‌های پایانی کتاب خود شیوه انجام حجامت را به زبان ساده توضیح داده است.

جام نیوز





1393/2/10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن