واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مشاور وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه: توسعه دیپلماسی فرهنگی ایران و ترکیه ضروری است تهران-ایرنا- ˈاحمد یعقوب الکیچˈ از مشاوران فرهنگی و گردشگری ترکیه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با ضروری دانستن ارتقای دیپلماسی فرهنگی تهران و آنکارا تاکید کرد گسترش مناسبات فرهنگی دوجانبه می تواند به توسعه روابط تجاری و سیاسی نیز منجر شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که هم اکنون در حال برگزاری است، کشور ترکیه با عرضه کتاب ها و محصولات فرهنگی متعددی در این رویداد مهم بین المللی حضور یافته است.
ˈاحمد یعقوب الکیچˈ، مسوول غرفه ترکیه که از سه سال پیش به عنوان مشاور وزارت فرهنگ و گردشگری در سفارت این کشور در تهران مشغول به کار است، در گفت و گوی امروز (چهارشنبه) خود با خبرنگار ایرنا، از اشتیاق وافر بخش فرهنگی کشورش برای تعامل هرچه بیشتر با جمهوری اسلامی ایران سخن گفت و خواستار حضور پررنگ تر ایران در نمایشگاه ها و عرصه های فرهنگی و هنری این کشور شد.
وی حضور ترکیه در این عرصه مهم فرهنگی در ایران را در راستای هدف آنکارا برای گسترش هرچه بیشتر تعاملات فرهنگی و هنری با تمامی کشورها دانست و با اشاره به مشترکات فرهنگی و تاریخی فراوان مردم ایران و ترکیه، بر لزوم برقراری هرچه بیشتر ارتباطات فرهنگی دوجانبه تاکید کرد.
به گفته این مسوول فرهنگی ترکیه ، این کشور با بیش از 1500 عنوان کتاب درباره فرهنگ، تمدن، جغرافیا و تاریخ ترکیه در نمایشگاه کتاب تهران حضور پیدا کرده است که به معرفی شخصیت های علمی، سیاسی، فرهنگی، هنری، آموزش زبان ترکی و جاذبه های گردشگری این کشور اختصاص دارند.
وی با یادآوری اینکه سفر از ترکیه به ایران نیاز به دریافت روادید ندارد، افزود:
ˈناشران ترکیه ای به راحتی می توانند به ایران رفت و آمد کنند و وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در نظر دارد مناسبات خود با ایران را توسعه دهد.
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یکی از بزرگ ترین و متنوع ترین نمایشگاه های کتاب در منطقه خاور میانه است و دیپلماسی فرهنگی تهران و آنکارا ظرفیت های بسیاری برای رشد و توسعه دارد که می تواند به گسترش روابط سیاسی و تجاری دو کشور نیز تسری پیدا کند.ˈ
به گفته مسوول این غرفه، وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه به عنوان نهاد اصلی متولی اشاعه فرهنگ و زبان این کشور در سایر کشورهای جهان، پروژه ای به نام TEDA را در بیش از 40 کشور جهان اجرا می کند که از طریق ترجمه آثار ادبی و فرهنگی این کشور در صدد معرفی فرهنگ و تمدن ترکیه به مردمان سایر نقاط دنیاست.
وی که سال های قبل نیز در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته است، از اینکه امسال ناشران خارجی در کنار ناشران داخلی در یک سالن حضور دارند، ابراز خرسندی کرد و افزود:
ˈسال گذشته سالن ناشران خارجی از ناشران و موسسات فرهنگی ایرانی مجزا بود ولی امسال ما با بودن در این سالن زیبا که تهویه مطبوع مناسبی نیز دارد می توانیم با بازدیدکنندگان ایرانی بیشتر تعامل داشته باشیم و این برای ما فرصت بسیار خوبی است. به طور کلی من فکر می کنم نمایشگاه امسال از سال گذشته بهتر خواهد بود.ˈ
مسوول غرفه ترکیه با اشاره به برگزاری دو نمایشگاه سالانه بین المللی کتاب در آنکارا و استانبول، درباره حضور ایران در این نمایشگاه ها گفت: ˈنمایشگاه استانبول که در زمستان برگزار می شود شاهد حضور کشورهای بسیاری از سراسر جهان است. با توجه به اینکه در دنیای امروز، دیپلماسی فرهنگی یکی از موثرترین و کارآمدترین ابزارها در توسعه روابط کشورهاست، ایران باید حضور موثرتر و گسترده تری داشته باشد.ˈ
وی در ادامه ایران و ترکیه را دو کشور با وابستگی های متقابل متعدد از جمله در زمینه اقتصادی در زمینه منابع انرژی توصیف کرد و با اشاره به اینکه ترکیه سالانه پذیرای میلیون ها گردشگر از سراسر جهان است، افزود:ˈایران نیز باید ظرفیت های گردشگری خود را توسعه دهد. من همیشه به همکاران ایرانی خودم می گویم که اگر مردم ترکیه بدانند بنایی به قدمت و زیبایی ˈتخت جمشیدˈ در ایران هست، قطعا گردشگران بسیاری به ایران خواهند آمد. من خودم تا قبل از اینکه به ایران بیایم، نمی دانستم چنین اثر باستانی باشکوهی که در ˈیونسکوˈ نیز به ثبت جهانی رسیده است در شیراز وجود دارد! مردمان دو کشور باید خیلی بیشتر یکدیگر را بشناسند.ˈ
مترجمام**9330**5981
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]