واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پژوهشگر حوزه خلیج فارس : ایران دومین کشور جهان از نظر تعداد همسایه است بندرعباس -ایرنا- پژوهشگر حوزه خلیج فارس گفت: اگر مرزها را دروازه های فیزیکی بحران ها درنظر بگیریم، ایران با همجواری با 15کشور، دومین کشور جهان ازنظر تعداد همسایه می باشد و بدلیل وجود چنین موقعیت استراتژیکی مستلزم افزایش دفاع و حفاظت در نواحی مرزی کشور به خصوص خلیج فارس می باشد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(istta)، آیه شعبانی نویسنده و پژوهشگر مطالعات حوزه خلیج فارس در دهمین همایش ملی علمی-پژوهشی خلیج فارس با تاکید بر نقش کارکرد دفاعی امنیتی مرزهای خلیج فارس از منظر جغرافیای سیاسی گفت: یکی از عمده ترین مسائلی که امروزه تمام کشورهای جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند، برقراری و حفظ امنیت جانی و مالی در کشور چه ازلحاظ امنیت داخلی و چه از لحاظ جلوگیری از هجوم کشورهای همسایه در نواحی مرزی می باشد.
وی گفت: مرزهای جنوبی ما بخصوص مناطق دریایی به علت ارتباط با آب های آزاد و پایگاه های ثابت و متحرک دشمن از جمله کانون های پرخطر و تنش خیز نسبت به امنیت کشور محسوب می گردند و سیاست های تنش زای برخی کشورها در منطقه که در واقع بهانه هایی برای فعالیت نیروهای بیگانه در منطقه را فراهم می سازد مزید بر علت و بر درجه تهدیدات موثر است.
وی افزود: موقعیت استراتژیک منطقه خلیج فارس ایران را از لحاظ امنیتی در موقعیت خاصی قرار داده است. لذا بررسی نقش کارکرد امنیتی دفاعی در نواحی مرزی که یکی از عوامل دخیل در موفقیت عملیات جنگی و دفاعی می باشد، نشان می دهد که می توان با شناخت صحیح آنها و استفاده به موقع، ضریب امنیت در کشور را در این منطقه افزایش داد.
کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی با اشاره به شرایط ˈبحرانˈ در منطقه اظهار کرد: تبدیل شدن خاورمیانه به طور عام و خلیج فارس به طور خاص به اولویت نخست دستور کار امنیت بین المللی نشانگر آن است که این منطقه در شرایط ”بحران“ قرار دارد که باید از طریق تبادل تمایلات و نگرانی های استراتژیک از یک سو شرایط بحرانی منطقه را بهبود بخشید و از سوی دیگر بنیانی برای ترتیبات امنیتی پایدار ایجاد کرد.
یادآوری می شود، کتاب مجموعه مقالات دهمین همایش ملی علمی-پژوهشی خلیج فارس در قالب دوجلدی با انتشار 52 مقاله علمی-پژوهشی برگزیده در محورهای مختلف تاریخ و باستان شناسی، فرهنگ، هنر و معماری، ابعاد سیاسی، اجتماعی و حقوقی، گردشگری، جغرافیا و محیط زیست خلیج فارس در مراسم افتتاحیه این همایش رونمایی شد.
دهمین همایش ملی علمی-پژوهشی خلیج فارس با همکاری مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری هرمزگان و جهاددانشگاهی هرمزگان و با حضور اساتید، پژوهشگران و فرهیختگان حوزه خلیج فارس همزمان با روز ملی خلیج فارس در استان هرمزگان برگزار شد. ک/1
7195/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]