تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814931658




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خلیج‌فارس می‌تواند مظهر خدمات متقابل ایران و اسلام باشد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس مجلس در مراسم روز ملی خلیج فارس: خلیج‌فارس می‌تواند مظهر خدمات متقابل ایران و اسلام باشد خبرگزاری پانا: رییس مجلس شورای اسلامی گفت: خلیج‌فارس می‌تواند مظهر خدمات متقابل ایران و اسلام باشد نه اینکه به مظهر کشمکش تبدیل شودو این رویکرد تعاملی به نفع تمامی کشورهای خلیج‌فارس است و موجب امنیت پایدار و توسعه ظرفیت‌های اقتصادی می‌شودو تمامی کشورها می‌توانند در سایه آن عزتمند زندگی کنند.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ساعت 14:22



به گزارش خبرگزاری پانا، علی لاریجانی در چهارمین جشنواره ملی فرهنگی هنری خلیج‌فارس که در تالار شهیدآوینی بندرعباس برگزار شد با بیان اینکه خلیج‌فارس موضوع مهمی است که باید به مسائل گوناگون آن توجه کنیم، عنوان کرد: خلیج‌فارس می تواند مظهر برکت و رحمت برای منطقه باشد.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت‌های آن استفاده کنیم، افزود: رویکرد دیگر در مورد خلیج‌فارس می‌تواند رویکرد چالش‌برانگیز باشد و آنهایی که بر این طبل باطل می‌کوبند دچار زیان و خسران خواهند شد و کشورهای حق‌طلب دراین عرصه سربلند خواهند بود.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه همه‌گان باید به مسئله خلیج‌فارس با دقت توجه کنیم، خاطرنشان کرد: یکی از موارد مهم، استفاده درست اقتصادی از خلیج‌فارس است و این خلیج‌ سفره بزرگی است که همه می‌توانند از آن بهره‌ ببرند.
لاریجانی بیان کرد: اهمیت موضوع خلیج‌فارس از دیرباز مورد توجه بوده، به گونه‌ای که انگلیسی‌ها و پرتعالی‌ها دراین منطقه حضور یافتند که بیشتر برای استفاده از ذخایر عظیم نفتی و گازی در خلیج‌فارس بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از 50درصد ذخایر نفت و 30درصد از گاز دنیا در منطقه خلیج‌فارس وجود دارد گفت: این ظرفیت‌های بزرگ نشان‌دهنده آن است که می‌توانیم بهره‌های اقتصادی خوبی از خلیج‌فارس داشته باشیم که باید این امر به نحو احسن صورت گرفته و منافع تمامی همسایگان خلیج‌‌فارس حفظ شود.
لاریجانی در ادامه سخنانش بحث محیط زیست خلیج‌فارس را از دیگر موارد مهم دراین خصوص دانست و تصریح کرد: ورود بیگانگان و همچنین کشتی‌های بزرگ به منطقه خلیج‌فارس دارای طبعات زیست محیطی برای این خلیج‌ است که علاوه بر تلاش دولت‌ها برای رفع مشکل زیست‌محیطی خلیج‌فارس، محیط زیست خلیج‌فارس باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تفکری که ما دنبال می‌کنیم این است که ایران و اسلام خدمات متقابلی به یکدیگر بدهند، خاطرنشان کرد: تفکر اسلامی مشکلی با ملی‌گرایی ندارد اما ملی‌گرایی باید در جای خود و به اندازه خود باشد.
وی در ادامه به مسائل امنیتی و اهمیت ژئوپلوتیک و استراتژیک خلیج‌فارس اشاره و اظهار کرد: منطقه خلیج‌فارس همواره منطقه‌ای زنده و پویا و دارای موقعیت اقتصادی خوبی بوده که به این دلیل توجهات سراسر دنیا به این منطقه جلب شده و خلیج‌فارس محل رفت و آمد کشورها بزرگ وآوردگاه فعال بوده است.
وی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها با اشغال عراق و افغانستان مدعی بودند که می‌خواهند سایه دموکراسی را در منطقه ایجاد کنند اما در باطلاق مشکلات ناشی از این اشغال فرو رفته‌اند وبر خلاف ادعای آنها تروریسم دراین کشورها گسترش پیدا کرد.
لاریجانی گفت: امنیت خلیج‌فارس موضوعی اساسی می‌باشد که بیشتر به آن نگاه برون‌گرا شده اما ثبات و پایداری امنیت منطقه بیشتر وابسته به ساز و کارهای درونی است و با تکیه بر امنیت درونی و هم‌افزایی، امنیت خوبی در منطقه خلیج‌فارس ایجاد می‌شود.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه اسناد بسیاری در اثبات نام خلیج‌فارس وجود دارد، گفت: یکی از مسائلی که در بحث چالش امنیت خلیج‌فارس ایجاد شده، بازی اسم بوده و این در حالی است که اسناد تاریخی ثابت کننده نام خلیج‌ بوده و حتی یکی از شیوخ خلیج‌فارس در رساله دکتری جغرافیای خود از نقشه‌های تاریخی استفاده کرده که در آن نام خلیج‌فارس ذکر شده است.
وی با تاکید براینکه دوران برخی رفتارهای مبتنی بر گرایش ناسیونالیسم به سر آمده است، تصریح کرد: ایران هرگز به دنبال تحقیر دیگران نیست و همواره همسایگان خود را عزیز می‌داند و با آنها رفتار دوستانه داشته است.
لاریجانی با بیان اینکه تفکری که ما دنبال می‌کنیم این است که ایرانو اسلام خدمات متقابلی به یکدیگر بدهند، خاطرنشان کرد: تفکر اسلامی مشکلی با ملی‌گرایی ندارد اما ملی‌گرایی باید در جای خود و به اندازه خود باشد.
وی افزود: فلاسفه، فقها و عرفای ایرانی در راستای نشر ارزشهای دین اسلام تلاش کرده‌اند و همچنین اسلام به تعالی ایرانیان کمک کرده‌اند و تفکر انقلاب اسلامی نیز این است که خدمات اسلام و ایران متقابل بوده است.
لاریجانی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه اگر تعامل سیاسی فرهنگی و امنیتی میان ایران و کشورهای منطقه خلیج‌فارس شکل بگیرد، همه کشورها بصورت عزتمندانه در منطقه زندگی می‌کنند.،گفت: دورنمای منطقه خلیج‌فارس را پاک‌تر از گذشته می‌بینم و بیداری اسلامی مردم منطقه نیز پدیده‌ای واقعی است و موقتی نخواهد بود.

وی همچنین برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌هایی همچون جشنواره فرهنگی هنری خلیج‌فارس را مثبت ارزیابی کرد .
 











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن