واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در نشستی با حضور جمعی از پیمانکاران و دست درکاران صنایع فراساحلی/ چالش ها و مشکلات صنایع فراساحلی کشور بررسی شد تهران- ایرنا- چالش ها و مشکلات پیش روی صنایع فراساحلی عصر سه شنبه طی نشستی با حضور جمعی از پیمانکاران و دست درکاران صنایع فراساحلی در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف بررسی شد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا،در این نشست دکتر «مجید سهراب پور» از شرکت فناوران سامانه های دریایی گفت: در کشور ما چرخه صنایع فراساحلی عمدتا در صنایع نفت و گاز دیده می شود درحالی که در کشورهای دیگر موضوع انرژی های نو در این صنعت مطرح شده است.
وی نهادهای درگیر در صنایع فراساحلی را به نهادهای مدیریتی دست بالا مانند وزارت نفت، کارفرمایان مستقیم مانند شرکت نفت فلات قاره و پیمانکاران تقسیم کرد و افزود: سوالی که پیش می آید اینست که چقدر نهادهای تصمیم گیر بالادستی از مشکلات کارفرمایان و پیمانکاران اطلاع دارند و در صورت اطلاع تا چه حد این مشکلات را در تصمیم گیری های دخالت می دهند.
وی گفت: درست است که شرایط خاص کشور به دلیل تحریم ها بر تصمیم گیری اثر می گذارد اما آیا عوامل دیگری وجود ندارند که بشود از آنها در تصمیم گیری کمک گرفت و در نهایت تصمیم های درستی اتخاذ کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر کارفرمایان بالادستی درحوزه کارفرمایان مستقیم هم مشکلاتی وجود دارد اما در کشور شاهد افراط و تفریط در انتخاب پیمانکاران هستیم.
سهراب پور افزود گاهی چنان بند به بند مطابق آیین نامه عمل می کنند که هیچ شرکتی موفق نمی شود که مناقصه را بگیرد و گاهی هم بدون هیچ دلیل مشخصی مناقصه را فسخ کرده و کار به شرکت انتخابی خود می دهند.
وی اظهار داشت: 98 درصد مشکلات این مناقصه ها به خاطر تخمین های اشتباهی است که زده می شود و قیمت کفی که ارائه می شود که محال است این پروژه با آن قیمت به انجام برسد و جالب است که در نهایت شرکتی در این مناقصه برنده می شود که 30 درصد پایین تر از قیمت کف داده است و به این شکل سرانجام این مناقصه کاملا مشخص است.
سهراب پور گفت: این روند باعث شده برخی پروژه ها به دلیل نبود اطمینان به پیمانکار داخلی به صورت مادام العمر در اختیار پیمانکار خارجی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: امروزه پیمانکاران داخلی صدمات جدی خورده اند و زیرساخت های آنها متلاشی شده است.
سهراب پور اضافه کرد پیمانکاران امروز، پیمانکاران پنج سال پیش نیستند و باید نسبت به بازسازی آنها اقدام کرد و متناسب با این بازسازی برای آنها پروژه تعریف کرد.
در ادامه این نشست دکتر «عباس نوبختی» رییس هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی کشور گفت: هیچ کس با خصوصی سازی مخالف نیست و خصوصی سازی و قواعد آن در قانون پیش بینی شده است.
وی افزود: هدف از خصوصی سازی چابک سازی، ایجاد رقابت و افزایش سرعت در انجام کارها است ولی اگر ما به این اهداف نمی رسیم این نشان می دهد که یک جای کار گیر دارد.
وی ادامه داد: ما امیدوار هستیم که نتایج بحث و تبادل نظر کارشناسان و مدیران فراساحلی در اینگونه از همایش ها به اطلاع مسوولان برسد تا در تصمیم گیری ها آتی آنها لحاظ شود.
علمی(3)**1746**م.ب**1856
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]