واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون نیروی دریایی: خلیج فارس اهمیت بسزایی در حوزه اقتصادی و سیاسی دارد مشهد - ایرنا - معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: خلیج فارس انبار انرژی جهان نامگذاری شده و از اهمیت بسزایی در حوزه اقتصادی و سیاسی در منطقه برخوردار است.
دریادار ˈپیمان جعفریˈ روز سه شنبه در مراسم جشن بزرگ خلیج ایرانی در تالار دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد افزود: هفت کشور در منطقه خلیج فارس همسایه ایران هستند و طولانی ترین مرز در این منطقه متعلق به کشورمان است.
وی اظهار داشت: روزانه 17 میلیون بشکه نفت از منطقه تنگه هرمز جا به جا می شود و بیشترین حجم رفت و آمد آبراههای دنیا در این تنگه صورت می گیرد.
معاون نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فرمایش فرمانده کل قوا در خصوص خلیج فارس گفت: رهبر معظم انقلاب در سال 1378 فرمودند این ساحل عظیم یک گنج است و از همان زمان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور گسترده خود را در این منطقه آغاز کرد.
وی ادامه داد: هم اکنون ناوگان پنجم آمریکا و یکی از هفت ناوگان آن کشور در خلیج فارس مستقر است و این نشانه اهمیت این منطقه سوق الجیشی می باشد.
دریادار جعفری با اشاره به تاریخ خلیج فارس نیز اظهارداشت: همه مستندات و نقشه های قدیم از زمان هخامنشیان گواه بر این موضوع هستند که خلیج فارس دریایی است که از پارس می آید.
وی ادامه داد: ایرانیان در عرصه دریانوری از گذشته ید طولایی داشته و مستندات به جا مانده حاکی از آن است که در تمامی نقشه ها نام خلیج فارس به درستی بیان شده و نظارت بر امور کشتیرانی در منطقه تحت عنوان دولت فارس اعمال می شده است.
او گفت: بیش از یک سوم مرزهای ایران دریایی و بقیه زمینی است و بر این اساس 37 درصد از مرزهای کشور دریایی است که در سه حوزه دریای مکران(عمان)، خلیج فارس و دریای خزر واقع شده اند.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: هم اکنون ایران با 15 کشور همسایه است که با 12 کشور از این تعداد مرز دریایی دارد و فقط با کشورهای افغانستان، ترکیه و ارمنستان مرز دریایی نداریم.
وی با اشاره به اینکه 93 درصد تجارت کشور از طریق دریا انجام می شود افزود: فقط هفت درصد از صادرات و واردات کشور به صورت زمینی انجام می شود.
او گفت: دریاها دارای ذخایر و منابع عظیمی هستند که حمل و نقل مناسب و ارزان را میسر کرده و از طریق دریا می توانیم با تمامی کشورهای دنیا رابطه داشته باشیم.
دریادار جعفری افزود: 44 کشور دنیا راه به دریا ندارند و اگر ویژگیهای ژئوپلیتیک این کشورها را مطالعه کنیم می بنیم که پیشرفت نداشته اند.
وی در ادامه گفت: در حوزه دریا سه مولفه نظامی، تجاری و زیرساخت واقع شده است که توجه به هر سه مولفه برای حفظ منافع ملی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: با سیاستهای اتخاذ شده از سال 1388 که نیروی دریایی به عنوان نیروی راهبردی کشور مطرح شد اکنون این نیرو یک و سه دهم وسعت خاک جمهوری اسلامی ایران را فراگرفته است.
وی کارکردهای نیروی دریایی را شامل علمی، نظامی، سیاسی و بین المللی عنوان و بیان کرد: نیروی دریایی راهبردی یعنی نیرویی که بتواند بر سیاستهای کلان ملی اثرگذار باشد.
7487/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]