واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام : عدم تفکیک امور محلی و ملی و ساختار اجرایی مهمترین چالش در سبک نامتوازن شهری
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مهمترین چالشها و موضوع مطرح در سبک نامتوازن شهری عدم تفکیک امور ملی و محلی و ساختار اجرایی کشور است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران محسن رضایی در شصت و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران که مقارن با روز ملی شوراها برگزار شد با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری و روز معلم ونیز تبریک نهم اردیبهشت ماه روز ملی شوراها اظهار داشت: در قانون اساسی شورا به عنوان ارکان نظام مطرح شده اما هنوز جایگاه تعریف شده و تصویب شده این رکن نیاز به پیگیری و ممارست دارد.
وی به بیانات مقام معظم رهبری در ده سال گذشته طی ارائه حکمی به شورای تشخیص مصلحت نظام مبنی بر مشخص نمودن سیاستهای کلان نظام و بهبود شرایط عمومی جامعه در چهار چوب فعالیتهای شورا اشاره نمود وافزود: نظام شهری مجموعه ای از سکونتگاها و شهرها و روستاهای وابسته به هم است که ساختارهای نظام سکونتگاهی را در ناحیه ، کشور و جهان پدید میآورد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نظام شهری تنها مجموعه ای از سکونتگاه های نبوده بلکه جریانات ارتباطات ، روابط و مناسبتهای بین المللی عوامل تولید، ایدهها و به تعبیری جریانی از سرمایهها را شامل شده افزود: متاسفانه امروز در ایران با یک نظام شهری نامتوازن ، نابرابر و به خصوص در تهران روبرو هستیم افزود: نظام شهری ایران پیش از انقلاب نیز این گونه بوده که متاسفانه این امر پس ازانقلاب نیز تداوم یافت.
محسن رضایی به افزایش 5 برابری شهرهای کشور درطول 5 دهه گذشته و افزایش 1.2 درصدی شهرنشینی درطول سی سال گذشته اشاره کرد و افزود: البته در این میان تنها تغییرات کمی مدنظرنبوده بلکه تغییرات کیفی نظیر سلامت ، آلودگی ، حاشیه نشینی، بیکاری ، اعتیاد به مواد مخدرو نابسامانی های دیگر در طی 80 سال اخیر و رشد آن باید اشاره نمود که اینها همه بیانگرعدم نظام نامتوازن شهری در ایران است.
وی درادامه از تغییر درسبک مدیریت ، فرهنگ ،نظام اقتصادی و تغییر در نظام اجتماعی به عنوان موثرترین عوامل درایجاد مشکلات اشاره شده یاد کرد و افزود: نظام شهری معلول ساختار مدیریتی ، عوامل اقتصادی وفرهنگی است که در 80 سال اخیر به شدت دچار مشکل شده است که همه اینها نه بر اساس برنامه بلکه بر اساس تخریب گذشته و فرار از ناکجا آباد پهلوی بوده است.
دبیر مجمع مصلحت نظام با تاکید بر اینکه متمرکز شدن نفتی ، رانتی شدن دولتها در شهرهای بزرگ از عوامل مهم در ایجاد نامتوازن شدن شهرها گشته افزود: استقرار بسیاری از پادگانها و پایگاهها و اداره های اصلی در بسیاری از شهرهای بزرگ خود به خوبی موید این امر است که البته باقی ماندن نظام سنتی کشور نیز درآن بی تاثیر نبوده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه عدم تمرکز ساختاری یکی از الزامات سلطه است افزود: متاسفانه در ایران دولتها به شکل متمرکز بوده درحالی که تمامی دنیا به این اداره دولت به صورت غیر متمرکز گرایش یافتهاند.
محسن رضایی با بیان اینکه تشکیل شوراهای محلی شروع تحول مدیریت در کشور بود افزود: متاسفانه این اقدام در نیمه راه در ایران متوقف شد واینها همه بیانگر آن است که ایران راهی جز تغییر درسبک مدیریتی کشور ندارد و مشکلات مردم با دولت و شهرها خود به خوبی بیانگر همین دوگانگی هاست.
دبیر مجمعه تشخیص نظام با اشاره به اینکه دولتهای اکثریتی عمرشان در ایران به پایان خواهد رسید و هر مقاومتی در سالهای آینده شکسته خواهد شد افزود: واگذاری کلیه خدمات محلی از ادارات به مدیریتهای محلی و به کارگیری ظرفیتهای محلهای سبب عمق بخشیدن به تحولات مثبت در شهرها و کشور خواهد شد.
رضایی در ادامه افزود : خانه سازی ، شهرسازی و تفاوت آنها اشاره کرد و افزود: اگر از بعد خانه سازی به شهرها نگاه کنیم نتیجه آن فجایعی است که تاکنون دیدهایم واگر از بعد شهرسازی به شهرها نگاه کنیم دراینجا هویت، امنیت ، آرامش ، سلامت جسمانی و فرهنگی ، معماری ، اشتغالزایی مورد توجه قرار خواهد گرفت که متاسفانه تاکنون کمتر به آن توجه شده است.
وی تدوین نه اصل در قانون اساسی دررابطه با شوراها را بیانگر اهمیت نقش شوراها دانست وافزود: تفکیک حوزه سیاست و غیر سیاست در این اصول از مهمترین مسائلی بود که به آن تاکید شده است ضمن اینکه امام (ره) به مردمی بودن شوراها توجه بسیاری نمودهاند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مهمترین چالشها دراداره امور شهرها را عدم امور ملی و محلی و ساختار اجرایی کشور ، مداخله حداکثری دولت در امور اجرایی و مقاومت دستگاههای اجرایی در واگذاری امور محلی به شوراها عنوان کرد وافزود: ضعف منابع پایدار مالی و درآمدی شوراها و مدیریت محلی از دیگر موارد قابل ذکر در این زمینه است.
محسن رضایی ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اجرایی ، جلب مشارکت حداکثری در اداره امور کشور و کوچک سازی دستگاهها را از مهمترین عوامل موثر در متوازن نمودن شهرها عنوان کرد و افزود: اگر بخواهیم زندگی کردن این وضعیت درست گردد نیازمند ساماندهی نظام شهری، شهرسازی و سبک زندگی مردم هستیم که همه اینها نیازمند تغییر مدیریت است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]