واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ضرورت پرداخت تسهیلات متمرکز به فرشبافان
وامهای پرداختی به قالیبافان به نام فرش است نه به کام آن
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان پرداخت تسهیلات بخش قالیبافی به صورت متمرکز را از ضروریات دانست و گفت: در بیشتر مواقع وامهای پرداختی به قالیبافان با مبلغ 3 میلیون تومان، به نام فرش بوده اما به کام آن نیست.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، احمد علیبابایی صبح امروز در جمع بانوان کارآفرین حوزه فرش همدان و در حضور معاون امور زنان وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به پارهای از مشکلات حوزه فرش اظهار داشت: در سطح استان همدان 49 هزار بافنده در حال فعالیت هستند. وی گفت: سالها پیش در سطح استان نزدیک به 90 هزار بافنده فرش داشتیم که تعداد آنها در سالهای اخیر به دلیل مشکلات این حوزه، کاهش یافته است. *توجه به فرش یعنی افزایش اشتغال و ارزش افزوده رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان توجه به حوزه فرش را به معنای افزایش اشتغال و ارزش افزوده دانست و ادامه داد: ایجاد ظرفیتهای لازم برای فعالیت قالیبافان و حمایت بخش خصوصی از آن میتواند قابلیتهای استان را نمایان کند. وی با اشاره به اینکه در حوزه فرش با کمترین هزینه میتوان بیشترین آورده را داشت، گفت: در حوزههای دیگر اشتغال باید حداقل بین 50 تا 100 میلیون تومان هزینه کرد اما در حوزه فرش دستباف با 3 میلیون تومان نیز میتوان اشتغال ایجاد کرد. علیبابایی همدان را قطب تولید فرش دستباف عنوان کرد و ابراز داشت: اگر تسهیلات بخش قالیبافی به صورت متمرکز پرداخت شود در آن صورت در این حوزه شاهد تحول بزرگی خواهیم بود. وی گفت: در بیشتر مواقع وامهای پرداختی به قالیبافان با مبلغ 3 میلیون تومان، به نام فرش بوده اما به کام آن نیست. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در بخش دیگری از سخنانش از صدور 35 هزار مجوز مشاغل خانگی در سطح استان خبر داد و ابراز داشت: از این میان 10 هزار و 349 مجوز، یعنی یک سوم آن مربوط به بخش فرش و قالیبافی بوده است. *بافندگان استان در طول سال 60 هزار متر مربع فرش میبافند وی با بیان اینکه بافندگان استان در طول سال 60 هزار متر مربع فرش میبافند، ادامه داد: حداقل درآمد این افراد در هر ماه 400 هزار تومان است. علیبابایی با تأکید بر لزوم افزایش درآمد فرشبافان و قالیبافان، در بخش دیگری از سخنانش گفت: اغلب فرشهای صادراتی از قم و تبریز، فرشهای بافته شده توسط هنرمندان استان همدان هستند که این امر نشان از ظرفیت بالای فرشبافان این دیار دارد.
وی از بیمه 18 هزار و 900 نفر از فرشبافان خبر داد و گفت: در حوزه اخذ وام مشاغل خانگی نیز فقط 24 درصد موفق به دریافت وام شدهاند. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان ایجاد رشته دانشگاهی فرش دستباف در مقطع کارشناسی در همدان را یکی از برنامههای پیش رو دانست و ادامه داد: این رشته در منطقه غرب کشور وجود ندارد که همدان میتواند در این زمینه پیشگام و الگو باشد. *تعیین تکلیف مکان فعلی اتحادیه فرش دستباف استان وی با تأکید بر تعیین تکلیف مکان فعلی اتحادیه فرش دستباف استان گفت: در حال حاضر فضایی بالغ بر 3 هزار متر در منطقه عینالقضات همدان وجود دارد که از سالها پیش مکان انجام فعالیتهای فرش دستباف بوده است. علیبابایی ادامه داد: طی دو سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی اقدام به فروش این مکان به عنوان ملک مازاد کرده که باید جلوی این اقدام گرفته شود. وی فروش این ملک را به منزله ورود آسیب جدی به حوزه فرش دستباف استان دانست و از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست نسبت به تعیین تکلیف این ساختمان و بازگرداندن آن به حوزه فرش استان اقدام کند. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: برگرداندن این ساختمان به حوزه فرش زمینه را برای راهاندازی دانشکده فرش در سه رشته بافندگی، رنگرزی و طراحی در این منطقه ایجاد میکند. انتهای پیام/89002/ق40/چ3000
93/02/02 - 11:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]