محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826937996
عقبماندگی ۸ ساله در اصلاح قراردادهای نفتی
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عقبماندگی ۸ ساله در اصلاح قراردادهای نفتی
دولتهای نهم و دهم به نام اصلاح ساختار نفت، دست به اقداماتی زدند که باید از جمله آن به اصلاح قانون نفت و به امضا رساندن قراردادهایی اشاره کرد که در ابتدای کار دولت یازدهم، به کلی متوقف شد.
کد خبر: ۳۹۶۶۷۲
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۹ - 29 April 2014
هشت سال از اصلاح قراردادهای نفتی عقبیم. این مساله زمانی روشن میشود که نسخه اولیه اصلاح قراردادهای نفتی، از کازیوی معاونت بینالملل بیژن زنگنه در سال 84 و درست قبل از تحویل دولت، بیرون کشیده میشود.
به گزارش فرهیختگان، نسخه اولیه اصلاح قراردادهای نفتی برای اولین بار در دولت اصلاحات و در سال 84 ارائه شد اما کمی بعد و با روی کار آمدن دولت نهم، به کلی فراموش و متوقف شد. این نسخه که بهمنظور اصلاح قراردادهای بیعمتقابل ارائه شده بود، درست هشت سال بعد و در دولت یازدهم مطرح شده است.
در این صورت باید گفت هشت سال از اصلاح قراردادهای نفتی عقبیم. این در حالی است که دولتهای نهم و دهم به نام اصلاح ساختار نفت، دست به اقداماتی زدند که باید از جمله آن به اصلاح قانون نفت و به امضا رساندن قراردادهایی اشاره کرد که در ابتدای کار دولت یازدهم، به کلی متوقف شد. پیش بردن همزمان تعداد بالایی از قراردادهای نفتی درنهایت سبب شد تا دولت دهم در اواخر کار خود، پروژهای به نام مهر ماندگار را راهاندازی کند تا بتواند بخشی از این پروژههای نیمهکاره را به اتمام برساند. هرچند درنهایت هم مساله اصلاح قراردادهای نفتی، تنها بعد از پایان کار دولت دهم و روی کار آمدن دولت یازدهم انجام شد.
از اهداف دور شدیم
در نسخه اولیه اصلاح قراردادهای نفتی که در دوران اصلاحات به وزیر نفت ارائه شده بود، برخی از اهداف واگذاری پروژهها به شرکتهای نفتی بینالمللی عنوان شده است. یکی از این اهداف به حداکثر رساندن تولید صیانتی و ضریب بازیافت نفت است. لزوم توجه به این مساله زمانی آشکار میشود که رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی اسفند پارسال عنوان کرده بود تنها یک درصد افزایش ضریب بازیافت نفت، میتواند سبب کسب 500 میلیارد دلار ثروت ملی شود. مهدی حسینی در آن زمان عنوان کرده بود نیمی از میدانهای کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارد و افزایش ضریب بازیافت مخزن، یکی از اهداف مهمی محسوب میشود که در قراردادهای نفتی مورد توجه قرار گرفته است.
بخش دیگری از اهدافی که برای واگذاری پروژههای نفتی به شرکتهای بینالمللی عنوان شده، مساله ارتقای ساخت داخل است. این هدف در حالی است که مساله ارتقای ساخت داخل و توجه به آن، در دولتهای نهم و دهم بارها مورد انتقاد سازندگان داخلی قرار گرفته بود. پیش از این نیز رضا پدیدار، رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت از توجه نکردن وزارت نفت به ساخت داخل، انتقاد کرده و گفته بود در سال 91، تنها یک سوم خرید تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت از سازندگان داخلی صورت گرفت. این مساله به خوبی نشان میدهد توجه نکردن به ساخت داخل در هشت سال گذشته، پابرجا بوده و کنار گذاشتن نسخه پیشنهادی دولت اصلاحات برای اصلاح قراردادهای نفتی و توجه به ساخت داخل، چه مشکلاتی را برای بخش تولید ایجاد کرده است.
قراردادها جذاب نیست
مساله دیگری که در این نسخه اولیه اصلاح قراردادهای نفتی مطرح شده، همسو بودن منافع کارفرما و پیمانکار است. به این صورت که شرایط مالی تامینکننده منافع هر دو گروه باشد. این در حالی است که به اذعان هادی نژادحسینیان، معاون اسبق امور بینالملل وزارت نفت، در قراردادهای فعلی این مساله رعایت نشده است و منافع کارفرما همسو با منافع پیمانکار نیست. در بخش دیگری از شرایط مالی قراردادها عنوان شده است: به دلیل افزایش تقاضا در سطح جهانی، اولویت قراردادها با کشورهایی است که شرایط مالی بهتری دارند. در همین حال، حسن روحانی، رئیس جمهور در زمان برگزاری اجلاس داووس، مذاکره خود با غولهای نفتی از جمله ایتالیا، فرانسه و انگلیس را آغاز کرده بود. اما چندی بعد، قطر توانست بخشی از سهام شل و توتال را خریداری کند. علت این مساله به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، جذاب نبودن قراردادهای نفتی ایران عنوان شده بود.
تولید صیانتی یا تولید به سبک چینی؟
مساله دیگری که در جذب سرمایه خارجی در نسخه اولیه اصلاح قراردادهای نفتی مطرح شده، آزادی کامل در انجام عملیات صیانتی است. این در حالی است که چندی پیش محمد دلپریش، مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت، عنوان کرده بود که در تیپ جدید قراردادها، مطالعه و توصیف دقیق مخزن بر عهده پیمانکار است و در نتیجه هر چه شناخت مخزن و برنامه تولید از آن دقیقتر شود میتوان برای سالهای زیادی برداشت از مخزن را به صورت صیانتی انجام داد. این مساله همان چیزی است که در نسخه اولیه اصلاح قراردادهای نفتی در دوران اصلاحات مطرح شده بود.
با این حال به آن توجهی نشد تا هشت سال بعد، مجدد مطرح شود. مساله دیگری که درخصوص جذب سرمایه خارجی برای صنعت نفت عنوان شده، تولید بیشتر با هزینه کمتر است. در همین حال، سابقه حضور شرکتهای خارجی از جمله شرکت CNPC چین به خوبی نقض این مساله را نشان میدهد، چرا که این شرکت با وجود فعالیتهایی که در طول سالهای پیاپی در فاز 11 پارس جنوبی داشت، درنهایت بدون نتیجه ملموس در توسعه این فاز، ایران را ترک کرد. با این حال در بخشهایی از نسخه اصلاح قراردادهای نفتی در دوران اصلاحات، مساله کوتاه کردن زمان اجرای کار عنوان شده است.
به حداکثر رساندن تولید
مساله دیگری که پیش از این و هشت سال قبل، برای اصلاح قراردادهای نفتی مطرح شده بود، به حداکثر رساندن تولید بوده است. در این میان وزیر نفت نیز با ورود به ساختمان طالقانی، دغدغه خود برای افزایش تولید را با وعده چهار میلیون بشکه در روز بیان کرده بود. هرچند که تنها رقمی که وی در 9 ماه گذشته اعلام کرده، رقمی است که برای ظرفیت تولید عنوان شده است. با این حال، اوپک در آخرین گزارش خود، رقمی از میزان تولید نفت ایران عنوان و آن را معادل 3/7 میلیون بشکه در روز عنوان کرده است. مساله مهم دیگری که در نسخه دولت اصلاحات برای اصلاح قراردادهای نفتی عنوان شده، ارتقای توان داخل است. این در حالی است که پیش از این رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت، از واردات میلیاردی تجهیزات نفتی چینی و بیکیفیت خبر داده بود. در چنین شرایطی که اصلاح قراردادهای نفتی، هشت سال از برنامه و طرح پیشنهادی عقب مانده، باید منتظر ماند و دید که بعد از شکاف ششماههای که وزارت نفت برای اصلاح قراردادهای نفتی گذاشته، چگونه این اصلاحات را در قراردادهای خود میگنجاند.
همکاریهای نفتی در انتظار قراردادهای جدید
مساله اصلاح قراردادهای نفتی که مطرح شد، تیمی متشکل از کارشناسان مختلف صنعت نفت تشکیل شد تا مساله بررسی قراردادهای نفتی را در دستور کار قرار دهد. در این میان، گزارشهای مختلفی درخصوص فعالیتهای این کمیته ارائه و همایشی نیز به این منظور برگزار شده بود. با این حال، چندی پیش یکی از اعضای کمیته بازنگری در قراردادهای نفتی عنوان کرده بود که تا زمان روشن شدن مساله بازنگری در قراردادهای نفتی، هیچ قرارداد جدیدی امضا نمیشود.
به گفته حسین ایرانمنش، قراردادهای جدید نفتی به مدت شش ماه معلق شده است تا مساله بازنگری در قراردادهای نفتی نهایی شود. این صحبتها نشان از معلق شدن قراردادهای جدید داشت، آن هم در شرایطی که با مثبت شدن فضای مذاکرات هستهای، ایران فرصتهای بسیاری را برای همکاریهای مشترک در اختیار دارد.
در این صورت موکول کردن امضای قراردادهای جدید به زمان روشن شدن تیپ جدید قراردادها، وقتکشی برای صنعت نفتی است که مدتی است درهای خود را به روی جهان گشوده است. در این میان اما برخی دیگر از کارشناسان نسبت به روشن شدن مساله قراردادهای جدید خوشبین نیستند و معتقدند این تیپ جدید به نتیجه نمیرسد. علتی که این افراد برای به نتیجه نرسیدن فعالیتهای نفتی عنوان میکنند، از بین رفتن زمان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]
صفحات پیشنهادی
200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت/ تقویت سازندگان داخلی درقراردادهای جدید نفتی
200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت تقویت سازندگان داخلی درقراردادهای جدید نفتی تهران- ایرنا- معاون امور مهندسی وزیر نفت از پیش بینی تحقق بیش از 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت در سال های آینده خبر داد به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی سیدعماد حسینی در خصوصعضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت کشور: قراردادهای نفتی یکسانسازی شود
عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت کشور قراردادهای نفتی یکسانسازی شودعضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجیهزات نفت کشور خواستار یکسانسازی قراردادهای نفتی بین طرفهای داخلی و خارجی شد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری احمدرضا درویش پیش از ظهر امروز در جلسه امضای موافقتمعاون وزیر نفت از توافق با روسیه بر سر تجارت نفت یا گاز میگوید: تهاتر با یک تولیدکننده نفتی سخت است
معاون وزیر نفت از توافق با روسیه بر سر تجارت نفت یا گاز میگوید تهاتر با یک تولیدکننده نفتی سخت است اقتصاد > انرژی - فارس نوشت معاون امور بینالملل وزیر نفت با اشاره به اینکه ایران و روسیه هر دو تولیدکننده و صادرکننده نفت و گاز هستند گفت هرگونه توافق بر سر تاشتباهات ثبت نام هدفمندی یارانه ها قابل اصلاح نیست مردم دقت کنند
اشتباهات ثبت نام هدفمندی یارانه ها قابل اصلاح نیست مردم دقت کنند یزد- ایرنا- دبیر ستاد هدفمندی یارانه های استان یزد با اشاره به اینکه امکان ویرایش و اصلاح اطلاعات ثبت نام هدفمندی یارانه ها وجود ندارد گفت مردم در وارد کردن اطلاعات خود در سامانه رفاهی دقت و با صبر و حوصله فرم هایمعاون وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با فارس: بسته موقت یک ساله برای راه اندازی صندوق پس انداز مسکن تفدیم دولت
معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با فارس بسته موقت یک ساله برای راه اندازی صندوق پس انداز مسکن تفدیم دولت شدمعاون وزیر راه و شهرسازی از تدوین برنامه موقت یک ساله بخش مسکن و ارائه آن به دولت خبر داد و گفت در برنامه موقت یک ساله تصویری از میزان نیاز به واحد مسکونی و میزان نیازاشتباهات احتمالی قبوض برق اصلاح می شود
اشتباهات احتمالی قبوض برق اصلاح می شود تهران - ایرنا - شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید انتقال و توزیع نیروی برق ایران توانیر اعلام کرد اشتباه احتمالی موجود در قبوض برق اصلاح و مابه التفاوت آن در قبوض بعدی اعمال خواهد شد به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت توانیر با توجه بهند طلب نفتی ایران را می پردازد
هند طلب نفتی ایران را می پردازد رویترز اعلام کرد که دولت هند در چارچوب توافق هسته ای ژنو و در سه قسط سه ماهه 56 1 میلیارد دلار از بدهی های نفتی خود را به ایران می پردازد چهار منبع مطلع از معاملات نفتی ایران و هند اعلام کردند پرداخت بدهی دهلی نو به تهران در چارچوب توافقنامه موراه دشوار تهران و مسکو برای رسیدن به توافق نفتی
راه دشوار تهران و مسکو برای رسیدن به توافق نفتیتاریخ انتشار سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۳۰ معاون امور بینالملل وزیر نفت با اشاره به اینکه ایران و روسیه هر دو کشور تولیدکننده و صادرکننده نفت و گاز هستند گفت هرگونه توافق بر سر تجارت نفت یا گاز میان ایران و روسیه دشوارارزش ریالی صادرات غیرنفتی گمرک لرستان 16 درصد افزایش یافت
ارزش ریالی صادرات غیرنفتی گمرک لرستان 16 درصد افزایش یافت خرم آبا - ایرنا - رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان لرستان گفت ارزش ریالی صادرات غیرنفتی گمرک استان در سال گذشته نسبت به سال 91 حدود 16 درصد افزایش یافته است به گزارش ایرنا حجت الله بیرانوند روز سه شنبه در جمع خبرندومیلیون یورو تجهیزات برای مقابله با آلودگی نفتی دربندرشهید رجایی خریداری شد
دومیلیون یورو تجهیزات برای مقابله با آلودگی نفتی دربندرشهید رجایی خریداری شد بندرعباس- ایرنا- کارشناس مسوول مقابله با آلودگی نفتی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت دومیلیون یورو تجهیزات برای مقابله با آلودگی نفتی ظرف یکسال گذشته در بندر شهید خریداری شد به گزارش خبرنگار ایرهند 1.65 میلیارد دلار از طلب نفتی ایران را میپردازد
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۷ خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد هند قرار است تحت توافق هستهای مقدماتی 1 65 میلیارد دلار طلب نفتی ایران را ظرف سه ماه آینده بپردازد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دولت هند از پالایشگاههای این کشور خواسته نخستین سهم ازکتاب ˈژنتیک و اصلاح پنبهˈ توسط محقق مؤسسه تحقیقات پنبه کشور تألیف شد
کتاب ژنتیک و اصلاح پنبه توسط محقق مؤسسه تحقیقات پنبه کشور تألیف شد گرگان - ایرنا - کتاب ژنتیک و اصلاح پنبه توسط دکتر عمران عالیشاه عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات پنبه کشور تألیف و منتشر شد به گزارش ایرنا کتاب حاضر توسط انتشارات مرکز نشر دانشگاهی به چاپ رسیده و مشتمل بر 11 فصاخبار امنیت اطلاعات طراحی نرم افزار اصلاح «هارت بلید» در اندروید
اخبار امنیت اطلاعاتطراحی نرم افزار اصلاح هارت بلید در اندرویدگوگل در حال طراحی وصله نرمافزاری اصلاح حفره امنیتی هارت بلید در اندروید است در حال حاضر میلیونها کاربر اندروید در معرض تهدید هک شدن از طریق این حفره امنیتی قرار دارند به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس بهشرکت پخش فرآورده های نفتی اهواز در زمینه ارایه خدمات مطلوب به مهمانان نوروزی سپاس نامه دریافت کرد
شرکت پخش فرآورده های نفتی اهواز در زمینه ارایه خدمات مطلوب به مهمانان نوروزی سپاس نامه دریافت کرد اهواز- ایرنا- شرکت پخش فرآورده های نفتی اهواز در زمینه ارایه خدمات مطلوب به مهمانان نوروزی و کاروان های راهیان نور از استاندار خوزستان سپاس نامه دریافت کرد به گزارش خبرنگار ایرنا در16 کیلومتر از شبکه آب و فاضلاب مراغه توسعه و اصلاح شد
16 کیلومتر از شبکه آب و فاضلاب مراغه توسعه و اصلاح شد مراغه - ایرنا - مدیر شرکت آب و فاضلاب مراغه گفت 16 کیلومتر و 32 متر ازشبکه آب و فاضلاب شهرهای مراغه و خداجو در سال گذشته توسعه و اصلاح شد بابک ابراهیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود از این میزان حدود 9 کیلواطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره نرخ های جدید بنزین، گازوئیل و گاز
اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره نرخ های جدید بنزین گازوئیل و گاز تهران- ایرنا- شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران نرخ های جدید فراورده های خود را اعلام کرد به گزارش ایرنا شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران پنجشنبه شب در اطلاعیه ای اعلام کرد هیات وزیران درآمارهای متناقض مسئولان وزارت نفت از صادرات نفتی
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۲ معاون وزیر نفت در امور بینالملل گفت صادرات نفت ایران در ماه فوریه بسیار کمتر از برآورد آژانس بینالمللی انرژی روزانه یک میلیون و 650 هزار بشکه بوده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از رویترز این سخنان علی ماجدی معاون وزیر-
اقتصادی
پربازدیدترینها