واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۴:۳۵ب.ظ)
مدير عامل آبفاي تهران در جمع خبرنگاران: مرگ ماهيان فشافويه به فاضلاب ربطي نداشت/ وزارت کشاورزي مسئول بند خاکي فشافويه است فشافويه سد نيست بلکه يک بند خاکي است و مسووليت بند خاکي زير نظر جهاد کشاورزي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از اتفاقات مهم روزهاي اخير از بين رفت 2 ميليون قطعه ماهي در فشافويه بود که سر و صداي فراواني بر پا کرد.
در روزهاي گذشته اولين چيزي که درباره علت حادثه عنوان شد، ورود فاضلاب به آب و خفگي ماهيان بود. اين دليل، جدا از بحث اينکه 2 ميليون قطعه ماهي در فشافويه چه مي کردند خود سوال بي جواب ديگري است که براي مسئولان مشکل ايجاد کرده است.
بعد از روزها حدث و گمان بالاخره در ساعت 11 امروز مدير آبفاي استان تهران در جمع خبرنگاران حاضر و به سوالات آنها پاسخ داد.
مدير عامل آبفاي استان تهران در مورد فشافويه و شايعات پيرامون آن گفت: وقتي اسم سد مطرح ميشود تابلو وزارت نيرو بالا مي رود اما فشافويه سد نيست بلکه يک بند خاکي است.
وي ادامه داد: اسم آن مکان کارگاه پرورش ماهي بوده و اين کارگاه زير نظر جهاد کشاورزي فعاليت ميکرد همان گونه که مسووليت بند خاکي زير نظر جهاد کشاورزي است.
وي درمورد پساب واوان نيز گفت: پساب واوان از سال 55 در آن مکان جاري ميشده و ما براساس استاندارد، پساب را متناسب با استانداردهاي کشاورزي جاري مي کرديم. بنابراين در آن محل نبايد پرورش ماهي صورت مي گرفت.
محمد پرورش با اشاره به اينکه حجم بارندگيها در سال آبي جاري نسبت به سال گذشته 22 درصد و نسبت به دراز مدت 32 درصد کاهش داشته است گفت: در سال گذشته وضعيت سدها پايدارتر و نگراني ما کمتر بود اما در سال جديد وضعيت مخازن خوب نيست.
وي افزود: در تابستان گذشته 50 روز مصرف آب به بيش از سه ميليون متر مکعب رسيد به گونهاي که در 15 روز در تهران سه ميليون و 300 هزار متر مکعب روزانه آب مصرف شد تا جايي که شبکه با وجود تامين بودن منابع آب پاسخگو نبود اما در سال جاري مخازن تهران وضعيت مناسبي ندارند و براساس برنامهريزيها بايد 50 ميليون متر مکعب در مصرف صرفه جويي شود. در سال 93 به نسبت سال گذشته صد ميليون متر مکعب برابر با 3.8 متر مکعب آب در ثانيه در منابع عقب هستيم.
مدير عامل آبفاي تهران با اشاره به اينکه ماملو تا اواسط تابستان قرار بود وارد مدار شود گفت: با تاکيد وزير نيرو تلاش ميشود سد ماملو تا خرداد ماه وارد مدار شود. براساس تعهداتمان 1400 کيلومتر شبکه آب و فاضلاب با وجود عدم تخصيص منابع اجرا کرديم و اکنو ن55 درصد مردم تهران تحت پوشش فاضلاب هستند.
وي با اشاره به اينکه تا پايان سال 93 ، بالغ بر 65 درصد مردم تهران تحت شبکه فاضلاب خواهند بود گفت: تصفيه خانه جنوب تهران نيز تا دو ماه آينده نيز وارد مدار ميشود که دو مدول به ظرفيت يک ميليون و 50 هزار نفر دارد و شش مدول در تصفيه خانه جنوب پساب توليد ميکند. اين تصفيه خانه کاملا ساخت داخل است.
پرورش افزود: از سوي ديگر فاينانس خارجي به رقم 200 ميليون يورو براي تاسيسات آبي اخذ شده و در اين بخش نيز از بانک اقتصاد اسلامي وام گرفتهايم که مناقصات تاسيسات مربوط به غرب و جنوب غرب تهران به زودي برگزار ميشود. پروژههايي نيز در منطقه 22 و 24 به صورت بيع متقابل اجرا مي شود و تصفيه خانه فاضلاب لواسان نيز آماده افتتاح است.
وي با اشاره به اينکه تصفيه خانه شهر قدس، تصفيه خانه جنوب تهران و تصفيه خانه و خط ماملو به زودي آماده افتتاح مي شوند گفت: تصفيه خانه پرديس نيز با کار شبانه روزي تا قبل از پيک امسال به بهره برداري ميرسد و قرار است سوم خرداد افتتاح شود. همچنين کارهاي اصلاح شبکه و خطوط انتقال را انجام دادهايم.
مدير عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تاکيد کرد: با وجود همه اين کارها لازم است که مردم 20 درصد در مصرف آب در سال جاري صرفه جويي کنند در غير اين صورت با مشکل مواجه مي شويم درحال حاضر سرانه مصرف 350 ليتر در شبانه روز است که رقم بالايي محسوب مي شود. براساس برنامه ريزيها امسال يک ميليارد و 35 ميليون متر مکعب آب براي تهران تامين و توزيع و 350 ميليون متر مکعب نيز براي مابقي شهرهاي استان تهران توزيع ميشود که برابر با 30 درصد ظرفيت تامين آب کشور است. در صورتي که مردم در مصرف آب صرفه جويي نکنند روزهاي سختي را در پيش خواهيم داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]