تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833160927
ایده ها و انگیزه های مشترک، بستر همکاری های ایران و یونسکو
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سفر پنج روزه مدیرکل یونسکو به ایران ایده ها و انگیزه های مشترک، بستر همکاری های ایران و یونسکو تهران- ایرنا- افزایش تعامل و همکاری با سازمان های بین المللی همچون یونسکو می تواند افق ها و عرصه هایی تازه را پیش روی فعالیت های فرهنگی، علمی و آموزشی در کشور بگشاید.
ایران در هفته جاری میزبان مدیر کل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، با نام اختصاری «یونسکو» (UNESCO) است.
«ایرینا بوکووا» مدیر کل یونسکو که از عصر روز جمعه پنجم اردیبهشت ماه سفر خود را به ایران آغاز کرده است، پنج روز میهمان شهرهای مختلف خواهد بود تا در کنار شرکت در نشست های آموزشی و فرهنگی و نیز رایزنی و گفت و گو با مسوولان ایرانی، از بناهای تاریخی و فرهنگی کشورمان دیدن کند.
این نخستین سفر مدیرکل یونسکو به ایران طی یک دهه گذشته به شمار می رود که با دعوت رسمی «رضا فرجی دانا» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته است.
**مدیر کل یونسکو و برنامه هایی برای گسترش همکاری ها با ایران
بوکووا که از سال 2009 میلادی (1388 خورشیدی) سکان مدیریت یونسکو را به دست گرفته است، در نخستین گام از سفر خود با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.
مدیر کل یونسکو روز شنبه در مراسم رونمایی از نقشه های ثبت شده تاریخی ایران در برنامه حافظه جهانی یونسکو شرکت و در سخنانی از تلاش های ایران برای نگهداری از میراث های فرهنگی گرانبهای جهان تقدیر و تشکر کرد.
در گفت و گوهای ظریف و بوکووا، 2 طرف بر تقویت روابط فرهنگی ایران و این نهاد بین المللی تاکید کردند. همچنین در این دیدار، به خشونت و افراط گرایی به عنوان یکی از مهمترین تهدیدهای پیش روی صلح، امنیت بین المللی، فرهنگ و میراث مشترک بشری اشاره و بر بایسته های جلوگیری از گسترش این تهدید تاکید شد.
بوکووا در دومین روز از سفر خود به ایران، از موزه هنرهای معاصر تهران دیدن کرد. وی پیش از این دیدار، در نشستی با فرجی دانا به رایزنی درباره گسترش همکاری های مشترک پرداخت.
به گزارش ششم اردیبهشت ماه خبرگزاری جمهوری اسلامی، «حسین سالار آملی» قایم مقام امور بین الملل وزیر علوم، در حاشیه سخنرانی بوکووا در دانشگاه تهران، گفت و گو با رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزیران آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی را از دیگر دستورهای کار مدیرکل یونسکو در تهران برشمرده است.
همچنین بوکووا در روزهای آینده به استان های کرمان، فارس و اصفهان سفر خواهد کرد تا در کنار دیدار از بناهایی چون ارگ بم، تخت جمشید و میدان نقش جهان، از نزدیک روند بازسازی یا برنامه های میراث جهانی این آثار تاریخی- فرهنگی را پیگیری کند.
به گفته سالار آملی، بوکووا پس از بازگشت به تهران، به احتمال زیاد با «حسن روحانی» رییس جمهوری، نیز دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
**نگاهی به فعالیت ها و اهداف سازمان یونسکو
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد از نخستین سازمان های وابسته به سازمان ملل به شمار می رود که در سال 1945 میلادی (1324خورشیدی) پایه ریزی و پاریس به عنوان مقر دایمی این سازمان در نظر گرفته شد.
یونسکو بر پایه هدف دستیابی به صلح، امنیت و رفاه جهانی از راه گسترش همکاری های علمی، فرهنگی و آموزشی بین ملت ها، تاکنون روند پر فراز و نشیبی را پیموده است.
حتی در برخی بازه های زمانی در دهه 1970 تا 1980 میلادی، یونسکو به دلیل رویکردهایی به نسبت مستقل و اعلان اهدافی چون ایجاد «نظم نوین اطلاعات در جهان»، با اعتراض برخی کشورهای غربی چون آمریکا و انگلیس روبرو شد.
این کشورها در سال های میانی دهه 80 میلادی با ایراد اتهام هایی چون تبدیل شدن یونسکو به پایگاه دولت های جهان سوم و کشورهای کمونیستی برای حمله به غرب، از این سازمان خارج شدند و تا یک دهه گذشته، خارج از عضویت یونسکو بودند.
پذیرش عضویت دایم فلسطین که با وجود تهدید آمریکا به قطع بودجه این سازمان و فعالیت های کارشکنانه لابی های صهیونیستی در آذرماه سال 1390به وقوع پیوست، نمونه ای از رویکردهای مستقل این سازمان در سال های پیشین بوده است.
و اما مهمترین فعالیت های فرهنگی و آموزشی یونسکو در سال های گذشته، گسترش آموزش عمومی در همه نقاط جهان، در میان نسل ها و در زمینه ها و عرصه های گوناگون بوده است.
یونسکو در این سال ها کوشیده تا اهدافی چون آگاهی بخشی در زمینه اخلاق، حقوق بشر، بیماری های خاص همچون ایدز، نابرابری های نژادی، جنسیتی و ... را به پیش برد.
یاری رساندن و پشتیبانی از جریان آزاد اطلاعات، گسترش فناوری های ارتباطی و تحقیقات دانش بنیان، پژوهش های زیست محیطی، فقرزدایی، گفت گوی های بین فرهنگی و نیز حفاظت از میراث های جهانی در زمینه های گوناگون از دیگر دستورهای کار یونسکو به شمار می رود.
با توجه به ماموریت های گسترده ای که یونسکو در حوزه های یاد شده بر عهده گرفته، در هر یک از کشورهای عضو بر پایه ماده 7 اساسنامه این سازمان، کمیسیون های ملی تشکیل شده تا وظیفه پیوند بین ظرفیت ها و فعالیت های داخلی و برنامه های جهانی یونسکو را بر عهده گیرند.
از مهمترین نقاط پیوند فعالیت های دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ماموریت های یونسکو در سال های گذشته می توان به طرح «گفت و گوی تمدن ها» اشاره کرد که از سوی مقام های ایرانی در سال 1380 از آن رونمایی شد.
در فصل تازه همکاری های ایران و یونسکو، به نظر می رسد شعار و طرح «جهان بدون خشونت» رییس جمهوری نیز می تواند با اقبالی فراگیر، به دستورکاری مشترک برای همکاری های ایران و جامعه بین المللی تبدیل شود.
** ایران، یونسکو و افق های پیش رو
همچنان که قایم مقام امور بین الملل وزیر علوم تصریح داشته، به دلیل بنیان ها و اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی و نظام برآمده از این انقلاب، می توان به ایده ها و انگیزه هایی مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و یونسکو اشاره کرد.
در این پیوند، گفت و گوی بین فرهنگ ها، آزادی بیان، دسترسی آزاد به دانش و فناوری های گوناگون از مهمترین این ایده ها و ارزش های مشترک به شمار می رود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در دیدار با مدیرکل یونسکو، با یادآوری سخنان پیشین خود در مجمع عمومی این سازمان تاکید کرد علم بدون مرز است و یونسکو باید در زمینه رفع سلطه برخی از اعضا در حوزه دانش و فناوری تلاش کند.
افزون بر این مولفه های مشترک گفتمانی، همکاری در زمینه تغییرات آب و هوایی، چالش های زیست محیطی، مدیریت آب، حفاظت از بناها و میراث فرهنگی می تواند در زمره مهمترین دستورهای کار مشترک ایران و یونسکو قرار گیرد.
همچنین همکاری های تنگاتنگ ایران و این سازمان جهانی در زمینه توسعه صنعت گردشگری نیز می تواند در بردارنده فرصت ها و مزیت های فراوانی باشد.
در مجموع باید گفت در سالی که اعتلا و بهبود وضعیت فرهنگی به یکی از مهمترین اهداف مسوولان و تصمیم گیرندگان کشور تبدیل شده، گشایش فصل مشترک همکاری ها با یونسکو می تواند در بسیاری زمینه ها کاربردی و راهگشا باشد.
از محمد کاظمی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
تخقیق**9279**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
تاکید ظریف بر همکاری مشترک ایران و همسایگان/ ثبت نقشه های تاریخی ایران در یونسکو
سیاسی سیاست خارجی تاکید ظریف بر همکاری مشترک ایران و همسایگان ثبت نقشه های تاریخی ایران در یونسکو وزیر امور خارجه کشورمان گفت شاید ثبت نقشه تاریخی ایران در دوره قاجار در یونسکو آغازی برای همکاری مشترک بین ایران و همسایگان با تکیه بر اصل سرنوشت مشترک جمعی باشد به گزارش خبرنگاهمکاری های اقتصادی ایران و ترکیه با بسترسازی های سیاسی افزایش می یابد
همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه با بسترسازی های سیاسی افزایش می یابد تبریز- ایرنا - معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه با بسترسازی های سیاسی مقام های دو کشور افزایش می یابد سعید شبستری خیابانی روز پنج شنبه درنشست مشترک فعالان تجاردانشگاههای محیط زیست ایران و اشتاین بایس آلمان تفاهم نامه همکاری منعقد کردند
دانشگاههای محیط زیست ایران و اشتاین بایس آلمان تفاهم نامه همکاری منعقد کردند کرج- ایرنا- دانشگاههای محیط زیست ایران و اشتاین بایس آلمان تفاهم نامه همکاری و آموزشی منعقد کردند به گزارش ایرنا دانشگاه اشتاین بایس یک مرکز آموزش عالی خصوصی است که بیشتر در آلمان یا خارج از این کشور بامضای تفاهم نامه همکاری علمی، پژوهشی بین شرکت پخش فرآورده های نفتی و دانشگاه دامغان ایران
پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۸ به منظور توسعة زمینه های همکاری مشترک و همه جانبه علمی پژوهشی و فناوری و استفاده بهینه از ظرفیت های موجود تفاهم نامه ای فی مابین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از یک طرف و دانشگاه دامغان از طرف دیگر منعقد شد به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا م۵ اثرنفیس ایرانی به حافظه جهانی یونسکو اضافه شد
۵ اثرنفیس ایرانی به حافظه جهانی یونسکو اضافه شد به نوشته میراث فرهنگی تاکنون ۷ اثر از ایران در حافظه فرهنگی جهانی یونسکو به ثبت رسیده است به نوشته خبرگزاری میراث فرهنگی کمیته ملی حافظه جهانی ایران وابسته به یونسکو پنج کتاب نفیس ایرانی را برای ثبت در فهرست حافظه جهانی یونمعاون وزیر نفت:شرکت های چینی برای ادامه همکاری با ایران فعال شوند
معاون وزیر نفت شرکت های چینی برای ادامه همکاری با ایران فعال شوند تهران- ایرنا- معاون اموربین الملل و بازرگانی وزارت نفت در سفر اخیر خود به چین تاکید کرد شرکت های چینی در صورت تمایل برای ادامه کار در بخش های بالادستی نفت باید جدی تر و با عزم بیشتری فعالیت کنند به گزارش خبرنگارهمکاری های ایران و ترکیه با رفع تحریم های ایران افزایش می یابد
همکاری های ایران و ترکیه با رفع تحریم های ایران افزایش می یابد تبریز - ایرنا - رییس ترکیه ای شورای مشترک ترکیه و ایران گفت همکاری های ایران و ترکیه با رفع تحریم های ایران افزایش می یابد علی عثمان اولوسوی روز پنج شنبه در نشست مشترک فعالان تجاری و اقتصادی ترکیه و آذربایجان شرقی دتصمیمات فرامنطقه ای تاثیری در همکاری های اقتصادی بخش خصوصی ایران و ترکیه ندارد
تصمیمات فرامنطقه ای تاثیری در همکاری های اقتصادی بخش خصوصی ایران و ترکیه ندارد تبریز- ایرنا - نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت بخش خصوصی ایران و ترکیه نباید اجازه تاثیر گذاری تصمیمات فرا منطقه ای در روابط اقتصادی دو کشور را بدهند محمد اسماعیل سعیدی رودرخواست رئیس جمهور بلاروس برای همکاری گسترده با ایران
در دیدار با رئیس مجلس صورت پذیرفت درخواست رئیس جمهور بلاروس برای همکاری گسترده با ایران بلاروس از ایران خواست تا به سطح بالای همکاری تجاری اقتصادی و سرمایه گذاری میان دو کشور دست پیدا کنند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از صدای روسیه الکساندر لوکاشنکو رزمینه گسترش همکاری های تجارت دریایی و گردشگری ایران و ترکیه فراهم شد
رییس اتاق بازرگانی و تجارت ازمیر ترکیه زمینه گسترش همکاری های تجارت دریایی و گردشگری ایران و ترکیه فراهم شد بوشهر- ایرنا - رییس اتاق بازرگانی و تجارت ازمیر ترکیه گفت با امضای تفاهم نامه اخیر میان روسای جمهوری ایران و ترکیه زمینه گسترش و افزایش همکاری های دو کشور در بخش گردشگریسیاست ایران ایجاد بستر مناسب برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی است
استانها شمال آذربایجان شرقی رحمانی سیاست ایران ایجاد بستر مناسب برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی است تبریز- خبرگزاری مهر نماینده مردم تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی گفت تسهیل سرمایه گذاری داخلی و خارجی یکی از مهم ترین اولویت های جمهوری اسلامی ایران است به گزارمعرفی ۵ کتاب ایرانی برای ثبت در یونسکو
معرفی ۵ کتاب ایرانی برای ثبت در یونسکوتاریخ انتشار يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۴۱ کلیات سعدی مثنوی معنوی المسالک و الممالک استخری الابنیه عن الحقایق الادویه و سفرنامه ناصر خسرو از سوی کمیته ملی حافظه جهانی ایران برای ثبت در فهرست حافظه جهانی یونسکو پیشنهاد شد به گزارش مهرمعرفی 5 کتاب ايرانی برای ثبت در يونسکو
معرفی 5 کتاب ايرانی برای ثبت در يونسکو دبیرخانه کمیته ملی حافظه جهانی در کتابخانه ملی پنج اثر مکتوب ایرانی را برای ثبت در فهرست حافظه جهانی یونسکو انتخاب کرده است آفتاب غلامرضا امیرخانی معاون کتابخانه ملی در جمع خبرنگاران افزود پنج اثر کلیات سعدی مثنوی مولوی که به علت موجودمعرفی 5 کتاب ایرانی برای ثبت در یونسکو
معرفی 5 کتاب ایرانی برای ثبت در یونسکو کد خبر ۳۹۴۵۲۹ تاریخ انتشار ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۲ - 20 April 2014 کلیات سعدی مثنوی معنوی المسالک و الممالک استخری الابنیه عن الحقایق الادویه و سفرنامه ناصر خسرو از سوی کمیته ملی حافظه جهانی ایران برای ثبت در فهرست حافظه جهانی یونسکو پیکنفرانس گسترش همکاریهای ایران، پاکستان و افغانستان برگزار شد
پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۹ کنفرانس گسترش همکاریهای جمهوری اسلامی ایران پاکستان و افغانستان با حضور تحلیلگران سیاسی و اقتصادی در اسلامآباد برگزار شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا تاکید بر گسترش همکاریهای منطقهای بویژه توسعه تجارت و مناسبات اقتبه دنبال رفع تحریمها همکاریهای ایران و ترکیه افزایش مییابد
به دنبال رفع تحریمهاهمکاریهای ایران و ترکیه افزایش مییابدرئیس ترکیهای شورای مشترک ترکیه و ایران گفت همکاریهای ایران و ترکیه با رفع تحریم های ایران افزایش مییابد به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز علی عثمان اولوسوی بعد از ظهر امروز در نشست مشترک فعالان تجاری و اقتصادی ترکیهشركتهاي چيني براي ادامه همكاري با ايران بايد فعال شوند
۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۹ ۱۴ق ظ معاون امور بين الملل و بازرگاني وزارت نفت شركتهاي چيني براي ادامه همكاري با ايران بايد فعال شوند معاون اموربين الملل و بازرگاني وزارت نفت در سفر اخير خود به چين تاكيد كرد شركت هاي چيني در صورت تمايل براي ادامه كار در بخش هاي بالادستي نفت بايد جدي تر و-
گوناگون
پربازدیدترینها