محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830338013
آسیای مرکزی منطقه ای طلایی برای توسعه اقتصاد ایران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آسیای مرکزی منطقه ای طلایی برای توسعه اقتصاد ایران دوشنبه - ایرنا - دولت ایران با هدف بهبود وضعیت اقتصادی کشور و توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای مختلف دنیا، نگاه ویژه ای به استفاده از ظرفیت های منطقه ای و فرامنطقه ای دارد و در این بین توجه به نقش منطقه آسیای مرکزی در توسعه اقتصادی کشور اهمیت ویژه ای دارد.
سرزمین آسیای مرکزی در قلب اوراسیا واقع است و مرز مشترکی با آب های آزاد جهان ندارد. این منطقه، کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و قزاقستان را در خود جای داده است و در طول تاریخ با عنوان بخش کوچکی از جاده ابریشم شناخته شده است.
تحلیلگران اعتقاد دارند که اشتراکات فرهنگی، زبانی و تاریخی کشورهای آسیای مرکزی با ایران، امتیاز ویژه ای برای تهران فراهم آورده است تا ضمن ارتقای جایگاه این منطقه به لحاظ قرار گرفتن در مسیر توسعه یافتگی، بخشی از جهش در اقتصاد ایران را نیز سبب شد.
کارشناسان معتقدند، ظرفیت های معدنی و نفت و گاز، جمعیت زیاد و بازار مناسب آسیای مرکزی برای کالاهای ایرانی، این منطقه را به میدان مناسبی برای جهش اقتصادی ایران تبدیل کرده است.
آسیای مرکزی در طول تاریخ، به مانند جاده ای برای پیوند میان مردم، جابجایی کالاها بین اروپا، خاورمیانه، آسیای جنوبی و آسیای شرقی عمل کرده است و اکنون ایران این فرصت را دارد تا از این جاده در جهت شکوفایی اقتصادی خود بهره ببرد.
حضور قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای برای استفاده از فرصت های اقتصادی و جغرافیایی آسیای مرکزی مبین اهمیت این منطقه حساس است.
ویژگی های داخلی و جغرافیایی کشورهای منطقه آسیای مرکزی آنچنان با اهمیت است که این منطقه را، به چالش بین قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل کرده است. منطقه ای که در آن به غیر از پنج کشور ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان، قدرت های منطقه ای روسیه، ترکیه، هند، چین و ایران و دو قدرت فرامنطقه ای آمریکا و اتحادیه اروپا به رقابت برای تامین منافع خود می پردازند.
موقعیت جغرافیایی آسیای مرکزی، منابع و ذخایر فراوان نفت و گاز، موقعیت گذرگاهی - ارتباطی، ارزش استراتژیک و ژئوتکونومیک دریای خزر، کنترل تولید منابع و خطوط لوله انرژی، توان تاثیرگذاری بر بحران های منطقه و علایق مشترک فرهنگی، تاریخی و اقتصادی میان کشورهای منطقه با برخی همسایگان، باعث شده است که قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای برای تحقق اهداف خود و پر کردن خلا قدرت بعد از فروپاشی شوروی در آسیای مرکزی به رقابت بپردازند.
این ویژگی های کشورهای منطقه آسیای مرکزی باعث شد این منطقه در نظریه های ژئوپلیتیک جایگاهی مهم داشته باشد. البته به دلیل آنکه این کشورها تا سال 1991 بخشی از جماهیر شوروی بوده اند، در بیشتر نظریه های کلاسیک ژئوپلیتیک، این منطقه در چارچوب «هارتلند» مورد توجه قرار می گرفت، اما در نظریه های جدیدتر، آسیای مرکزی به دلیل ویژگی های فرهنگی - تمدنی، موقعیت جغرافیایی و استراتژیک و همچنین اهمیت ژئواکونومیک مورد توجه قرار گرفت و حتی از جایگاه برجسته ای در نقشه جهان برخوردار است.
به لحاظ موقعیت جغرافیایی، آسیای مرکزی در حد فاصل اروپا در غرب، آسیا در شرق، روسیه در شمال و جهان اسلام در جنوب قرار گرفته است. کشورهای این منطقه محصور در خشکی هستند و تنها به واسطه خاک کشورهای همجوار به آب های آزاد دسترسی دارند.
منطقه آسیای مرکزی دومین ذخایر انرژی دنیا را در اختیار دارد. علاوه بر این، تعداد زیادی از معادن فلزات کمیاب مانند طلا، مس، اورانیوم و فلزات سنگین در این منطقه واقع است.
این منطقه در محل برخورد و تقاطع فرهنگ های شرق و غرب، شامل فرهنگ آریایی و ترکی و اسلامی و از نظر تاریخی در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته است.
آسیای مرکزی برخوردار از بازار مصرف بیش از 60 میلیون سکنه است که می تواند بازار مناسبی برای کالاهای ایرانی باشد، کالاهایی که مردم آریایی تبار آسیای مرکزی علاقه وافری به آن دارند.
محقق تاریخ تاجیکستان و آسیای مرکزی و سفیر سابق ایران در تاجیکستان به ایرنا گفت: اگر چه آسیای مرکزی در جایگاه سیاست خارجی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما لازم است تصمیم گیرندگان سیاست خارجی کشورمان به این منطقه اولویت خاصی دهند.
علی اصغر شعر دوست در توضیح اهمیت این منطقه می گوید: وجود اشتراکات و پیوندهای تاریخی، فرهنگی و دینی میان ایران و آسیای مرکزی و نیز پتانسیل های عظیم نفت و گاز، جمعیت زیاد، بازار مناسب برای کالاهای ایرانی و به خصوص محصور بودن این منطقه در خشکی و استفاده از فضا و قلمرو ایران به عنوان اقتصادی ترین مسیر برای سایر کشورهای منطقه از مهمترین عوامل ایجاد فرصت های بالقوه برای ایران و ایجاد زمینه های متنوع و گسترده برای تعمیق و گسترش روابط فی مابین است.
شعردوست گفت: منطقه آسیای مرکزی پس از فروپاشی شوروی به ویژه پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر، محلی برای عرصه رقابت قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای شده است از این رو جمهوری اسلامی ایران با وجود امتیازات خاصی که در این منطقه دارد، نباید فرصت ها را از دست دهد.
وی تصریح کرد: شایسته است ایران به عنوان یکی از بزرگترین قدرت های منطقه ای در آسیای مرکزی از امتیازات خاص خود در این منطقه بهره لازم ببرد.
«ولی کوزه گر کالجی» پژوهشگر حوزه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز نیز می گوید: حقیقت آن است که ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه و همسایه جنوبی آسیای مرکزی، در برخورد با این کشورها با چالش ها و فرصت های ویژه ای روبرو است.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به جهت قرابت، علایق و مشترکات فرهنگی، تاریخی و دینی با کشورهای آسیای مرکزی پس از فروپاشی شوروی، در صدد نفوذ و حضور در هر یک از کشورها برآمد.
کالجی تصریح کرد: در دو دهه گذشته سیاست خارجی ایران با عوامل متعدد همگرایی و واگرایی مواجه بود که درک صحیح آن می تواند به اتخاذ یک دیپلماسی واقع بینانه، پویا، همه جانبه و سازگار با واقعیت های منطقه آسیای مرکزی منجر شود و در قبال آن ایران بتواند در میان انبوهی از قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای سهم مناسبی از ظرفیت های سیاسی - اقتصادی و فرهنگی منطقه آسیای مرکزی را در اختیار بگیرد.
وی گفت: به رغم پیوندهای جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی، سیاست خارجی ایران نتوانسته است از جایگاه مطلوب، موثر و مورد انتظار در منطقه آسیای مرکزی برخوردار شود.
این پژوهشگر حوزه مطالعات آسیای مرکزی افزود: بنابراین ضرورت بازنگری کلی اما تدریجی و ارائه تعریفی روشن و دقیق در سیاست خارجی ایران در قبال منطقه آسیای مرکزی با توجه به واقعیت های امروز ایران، منطقه و محیط بین المللی بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.
وی تصریح کرد: در ترسیم هرگونه چشم اندازی باید به مولفه های فرهنگی و تمدنی ایران به عنوان مهم ترین عامل پیشبرد سیاست خارجی ایران در منطقه آسیای مرکزی توجه شود.
کوزه گر کالجی اظهار داشت: تاکید بر فرهنگ بومی می تواند زمینه سالمی برای روابط متقابل در زمینه تمدنی با آسیای مرکزی ایجاد کند.
برخی تحلیلگران، آسیای مرکزی را سکوی پرش کشورهای غرب به طرف ایران می دانند.
«میخاییل آقاجانیان» یک کارشناس سیاسی روس و تحلیلگر مسائل آسیای مرکزی می گوید: گرایش غرب برای برقراری و تقویت روابط با ایران در پی دیپلماسی فعال دولت روحانی روز به روز بیشتر می شود و از طرفی روابط تنگاتنگ بعضی کشورهای غرب با بزرگترین کشورهای آسیای مرکزی می تواند به این روند کمک کند.
وی تصریح کرد: ممکن است از این نظر پایگاه آسیای مرکزی برای جهش به سمت ایران در حد زیادی مورد تقاضای غرب و از جمله بریتانیا قرار گیرد.
آقاجانیان اظهار داشت: غرب با استفاده از پایگاه آسیای مرکزی می خواهد به اجرای طرح های بزرگ بازرگانی با ایران برسد.
وی تصریح کرد: در روابط ایران و کشورهای آسیای مرکزی روابطی صاف و بدون فراز و نشیب دیده می شود که توان بالقوه آن در زمینه تعمیق مناسبات اقتصادی هنوز بالفعل نشده است.
آقاجانیان گفت: مقامات جمهوری های آسیای مرکزی در روابط پیچیده بین غرب و ایران سنجیدگی خاصی از خود نشان می دهند و بلوک اقتصادی روابط ایرانی - آسیای مرکزی مستلزم پیشرفت های کیفی است.
وی از قزاقستان به عنوان یکی از بهترین کشورهای حوزه آسیای مرکزی در این مورد نام برد و گفت: این کشور خلاف همسایگان منطقه ای خود موفق شده است سیستم بسیار متعادل در روابط سیاسی خارجی با همه نیروهای فرا منطقه ای برقرار کند و در جدول فشرده زمانبندی همکاری اقتصادی با آنها شرکت کند.
این کارشناس افزود: روابط بین ایران و قزاقستان روابطی است که در آن بر احترام متقابل تأکید شده و جنبه اعتماد متقابل به طور فزاینده ای رشد می کند. غرب و از جمله بریتانیا می توانند از همین عامل برای برقراری روابط با ایران در سال های آینده استفاده کنند.
به گفته آقاجانیان، کشور قزاقستان مدعی لقب مجری منافع بریتانیا و شریک اساسی اقتصادی در تلاش های آینده برای نزدیک شدن به محور ایرانی است.
تبادلات متقابل بازرگانی و اقتصادی ایران و قزاستان که اکنون معادل فقط یک میلیارد و 300 میلیون دلار است، بسیار ناچیز به نظر می آید و بر همین اساس «قربان صیفی» سفیر ایران در قزاقستان اظهار اطمینان می کند که در آینده می توان تبادلات بازرگانی متقابل را تا پنج میلیارد دلار بالا برد.
در میان کشورهای آسیای مرکزی، کشور فارسی زبان تاجیکستان در قلب آسیای مرکزی که بیشترین نزدیکی و روابط عمیق را با ایران دارد، می تواند مرکز تبالات اقتصادی کشورمان با آسیای مرکزی قرار گیرد.
«محمود صدری» سرپرست سفارت ایران در تاجیکستان به ایرنا گفت: در میان کشورهای حوزه قفقاز و کشورهای آسیایی، ایران بیشترین فعالیت سودمند را در تاجیکستان دارد به گونه ای که مردم تاجیک در انتخاب محصولات مورد نیاز خود، محصولات ایرانی را ترجیح می دهند و کالاهای ایرانی در سبد غذایی و خانه های تاجیکان از اعتبار و جایگاه ویژه ای برخوردار است.
صدری با بیان اینکه سفارت ایران برای حضور فعال اقتصادی شرکت ها و افراد در تاجیکستان در شرایط مساوی حق تقدم را به بخش خصوصی می دهد، افزود: به کسانی که مایل به سرمایه گذاری در تاجیکستان هستند توصیه می کنیم در اخذ قراردادهای خود برای جلوگیری از بروز اختلافات احتمالی، سفارت ایران را طرف قرارداد قرار دهند.
وی گفت: درحال حاضر 170 شرکت ایرانی در این کشور ثبت و مشغول فعالیت های مختلف اقتصادی هستند.
«حسن علی کرمعلی اف» معاون اتاق بازرگانی تاجیکستان معتقد است که با وجود رشد مناسبات اقتصادی دو کشور ایران و تاجیکستان در سال های گذشته حجم مبادلات اقتصای موجود ناکافی است و نیاز به رشد بیشتری دارد.
وی حجم مبادلات اقتصادی دو کشور در سال 2013 را حدود 300 میلیون دلارعنوان کرد و افزود: این حجم از مناسبات اقتصادی برای دو کشور دوست و برادر بسیار ناچیز است.
آساق**1663**1545
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]
صفحات پیشنهادی
توسعه همکاریهای علمی فناوری ایران با کشورهای منطقه/ بازنگری وضعیت صادرات فناوری
دانش و فناوری یک مقام مسئول خبر داد توسعه همکاریهای علمی فناوری ایران با کشورهای منطقه بازنگری وضعیت صادرات فناوری معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت از ظرفیتهای دستگاه دیپلماسی کشور در زمینه توسعه همکاریهای فناوری و معرفی ظرفیتهای صادراتتوسعه بندر چابهار ایران، فرصتی بینظیر برای دولت هند برای بهبود شرایط اقتصادی و تجاری
پایگاه خبری هندی بررسی کرد توسعه بندر چابهار ایران فرصتی بینظیر برای دولت هند برای بهبود شرایط اقتصادی و تجاری رویای مقامات کشور هند برای ارتباط تجاری با افغانستان از طریق ایران احتمالا به زودی با امضای قرارداد مذکور از سوی مقامات این سه کشور محقق خواهد شد به گزارش سرويستصمیمات فرامنطقه ای تاثیری در همکاری های اقتصادی بخش خصوصی ایران و ترکیه ندارد
تصمیمات فرامنطقه ای تاثیری در همکاری های اقتصادی بخش خصوصی ایران و ترکیه ندارد تبریز- ایرنا - نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت بخش خصوصی ایران و ترکیه نباید اجازه تاثیر گذاری تصمیمات فرا منطقه ای در روابط اقتصادی دو کشور را بدهند محمد اسماعیل سعیدی روهمدان قرارگاه سرمایه گذاری کشور/ توسعه ایران در گرو عبور از اقتصاد نفتی
استانها غرب همدان گزارش مهر همدان قرارگاه سرمایه گذاری کشور توسعه ایران در گرو عبور از اقتصاد نفتی همدان - خبرگزاری مهر برای ورود به بازارهای جهانی و توسعه اقتصادی باید از اقتصاد نفتی گذر کرد که این امر نیازمند اعتماد بخش خصوصي و دولتی به یکدیگر است که تنها با همتی جهادی دتوسعه منطقه آزاد اروند، انقلابی در اقتصاد خوزستان
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۳ مدیرکل حقوقی و قراردادهای منطقه آزاد اروند قوانین و مقررات جدید حاکم بر این منطقه را تشریح کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خوزستان-سید زین العابدین موسوی اظهار کرد پس از سفر دولت تدبیر و امید به خوزستان و پیوستنسفیر روسیه در تهران: روسیه و ایران نقش کلیدی در توسعه روابط اقتصادی دارند
سفیر روسیه در تهران روسیه و ایران نقش کلیدی در توسعه روابط اقتصادی دارند همدان- ایرنا - سفیر روسیه در ایران از افزایش تعامل با ایران در سطوح مختلف ابراز خوشحالی کرد و گفت ایالتها استانها در دو کشور روسیه و ایران نقش کلیدی در توسعه روابط اقتصادی دارند به گزارش ایرنا لیوان جکسب سهم حداکثری از اقتصاد منطقه آزاد چابهار گردش موتور توسعه استان
زاهدان کسب سهم حداکثری از اقتصاد منطقه آزاد چابهار گردش موتور توسعه استان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت حضور رییس جمهوری در چابهار نقطه آغاز تغییرات و نویدبخش تحقق خواستههای بحق مردمان این دیار است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان حامد علی مبسفیرقزاقستان درایران:گلستان دروازه بزرگ اقتصادی برای آسیای میانه است
سفیرقزاقستان درایران گلستان دروازه بزرگ اقتصادی برای آسیای میانه است گرگان - ایرنا - سفیر قزاقستان در جمهوری اسلامی ایران گفت با توجه به شرایط و قرار گرفتن استان گلستان در نوار مرزی شمالی ایران این استان دروازه بزرگ اقتصادی و تجارت کالا و خدمات با کشور ما و سایر کشورهای آسیای مناهمگونی توسعه منطقهای درنواحی مرکزی و حاشیهای شهریار
ناهمگونی توسعه منطقهای درنواحی مرکزی و حاشیهای شهریار رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر شهریار گفت توسعه درمناطق مرکزی وحاشیهای شهریار درسنوات گذشته به صورت هماهنگ و متناسب با یکدیگر رشد نیافته است مهندس بهزازد درخشان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت ضمن ااعلام آمادگی وزیر صنعت لبنان برای توسعه همکاری ها با ایران/ توافق هسته ای به نفع منطقه است
اختصاصی اعلام آمادگی وزیر صنعت لبنان برای توسعه همکاری ها با ایران توافق هسته ای به نفع منطقه است بیروت - ایرنا - حسین الحاج حسن وزیر صنعت دولت لبنان با تاکید بر آمادگی کشور متبوعش برای توسعه همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران گفت که بهبود روابط تهران و ریاض و امضای توافق هسته ایهیات اقتصادی هند برای توسعه مناسبات تجاری به ایران سفر می کند
هیات اقتصادی هند برای توسعه مناسبات تجاری به ایران سفر می کند بادرود– ایرنا- سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد هند از سفر هیات اتاق بازرگانی صنایع و معادن این کشور برای توسعه مناسبات تجاری به ایران خبر داد حسن نوریان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت هیات اکارشناس روس در گفتوگو با فارس تشریح کرد اهداف کشورهای منطقه از ایجاد منطقه حائل بین افغانستان و آسیای مرکزی
کارشناس روس در گفتوگو با فارس تشریح کرداهداف کشورهای منطقه از ایجاد منطقه حائل بین افغانستان و آسیای مرکزیبه باور کارشناس روس عدم کنترل کابل بر اوضاع سیاسی و امنیتی افغانستان بحث ایجاد مناطق حائل بین این کشور و آسیای مرکزی را برای روسیه و کشورهای منطقه مهم خواهد کرد به گزارشاستاندار مرکزی: تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو توسعه بخش کشاورزی است
استاندار مرکزی تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو توسعه بخش کشاورزی است اراک- ایرنا- استاندار استان مرکزی گفت تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتدار و امنیت ملی کشور در گرو توسعه بخش کشاورزی است محمدحسین مقیمی عصر چهارشنبه در نشست هم اندیشی تشکل های بخش کشاوری در اراک گفت کشاورزی ساختار اساسهراس غرب از توسعه مناسبات ایران با دیگر کشورها/تصمیمات فرامنطقه ای نباید بر روابط تجاری تاثیر بگذارد
استانها شمال آذربایجان شرقی سعیدی هراس غرب از توسعه مناسبات ایران با دیگر کشورها تصمیمات فرامنطقه ای نباید بر روابط تجاری تاثیر بگذارد تبریز- خبرگزاری مهر نماینده مردم تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی گفت برخی کشورهای غربی از توسعه مناسبات جمهوری اسلامی ایران باايران و ترکيه مي توانند محور تحولات اقتصادي منطقه شوند
۲۷ فروردين ۱۳۹۳ ۱۲ ۲۲ب ظ نايب رييس اتاق ايران ايران و ترکيه مي توانند محور تحولات اقتصادي منطقه شوند ايران و ترکيه نه تنها مي توانند روابط تجاري خود را افزايش دهند بلکه قابليت تبديل شدن به محور و عامل تحول اقتصادي منطقه را نيز دارند به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج پدرام سلطانيزیربنای توسعه اقتصادی ناشی از فرهنگ صحیح متناسب با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است
استانها شمال گیلان نجفی زیربنای توسعه اقتصادی ناشی از فرهنگ صحیح متناسب با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است رشت – خبرگزاری مهر استاندار گیلان گفت زیربنای توسعه اقتصادی کار و تلاش همت و مدیریت جهادی ناشی از فرهنگ صحیح متناسب با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است به گزارش خبرنگنقش حیاتی منطقه ویژه اقتصادی سرخس در توسعه اقتصادی شرق کشور
مشهد نقش حیاتی منطقه ویژه اقتصادی سرخس در توسعه اقتصادی شرق کشور منطقه ویژه اقتصادی سرخس در خراسان رضوی می تواند تجارت با آسیای میانه و اروپا را احیا و منجر به توسعه اقتصادی شرق کشور شود مدیر عامل این منطقه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد با اشاره به این که نق-
گوناگون
پربازدیدترینها