تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835979879




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پاييز امسال مراودات تجاري ايران و آلمان رشد سريعي پيدا مي کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۹:۳۱ق.ظ)
گفت و گوي تفصيلي موج با رئيس اتاق بازرگاني ايران و آلمان؛ پاييز امسال مراودات تجاري ايران و آلمان رشد سريعي پيدا مي کند گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آلمان همواره در طول سال هاي پس از انقلاب از عمده ترين شرکاي اقتصادي و تجاري ايران بوده است. براي آلماني ها حفظ و توسعه ي مراودات اقتصادي و تجاري با ايران فراتر از چالش ها و مناقشات گاه و بيگاه سياسي در اولويت بوده است. در اين ميان نقش اتاق بازرگاني ايران و آلمان در برقراري ارتباط ميان تجار، بازرگانان و صنعتگران دو طرف پر اهميت است.
در مصاحبه اي که با مقتدي کرمانشاهاني، رئيس اتاق بازرگاني ايران و آلمان، در طبقه ي ششم ساختمان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران داشتيم شرايط جديد مراودات و تعاملات اقتصادي و تجاري ايران و آلمان را مورد بررسي قرار داديم. متن زير مشروح گفت و گوي ما با مقتدي کرمانشاهاني است:

*موج: ضمن تشکر از وقتي که در اختيار خبرگزاري موج قرار داديد براي شروع بحث قدري از فراز و فرود روابط تجاري ايران و آلمان در مقطع پس از انقلاب و همين طور جايگاه آلمان به عنوان اصلي ترين شريک تجاري غيرنفتي ايران در اروپا بفرماييد.
بنده هم تشکر مي کنم از تشريف فرمايي شما. بطور کلي پس از انقلاب، آلمان همواره به عنوان يکي از شرکاي اصلي و احتمالا اصلي ترين شريک تجاري و اقتصادي اروپايي ايران بوده است، اگرچه همانطور که شما اشاره کرديد اين روابط افت و خيز هاي فراواني نيز داشته است. اتاق ايران و آلمان که نزديک 40 سال از تأسيس آن مي گذرد، در اين ميان به مثابه پل ارتباطي ميان تجار، بازرگانان و صنعتگران ايراني و آلماني عمل کرده است.
يکي از مقاطع افت روابط اقتصادي ايران و آلمان متأسفانه در پي تحريم هاي تکنولوژيک، نفتي و خصوصا بانکي در چند سال گذشته بوده است. با اين حال ما در اتاق بازرگاني ايران و آلمان در همين شرايط نيز سعي داشتيم تا مراودات تجاري و اقتصادي را حفظ و حتي توسعه بخشيم، ولي؛ به هر حال مقطع سختي بود.
در مقطع فعلي ما اميدواريم که با رويکرد جديد دولت دکتر روحاني اين موانع و مشکلات برداشته شود و همکاري ها تجاري–اقتصادي دوباره اوج گيرد. کما اينکه شاهد هستيم که 6 هفته پيش يک هيأت آلماني وارد ايران شدند و با ظرفيت هاي همکاري در ايران آشنا شدند و امروز نيز يک هيأت 100 نفره جديد از آلمان وارد ايران شده است.

*موج: لطفا بفرماييد سفر هيأتي که در اسفند سال گذشته از آلمان وارد ايران شدند چه دستاوردهايي داشته است و دستور کار هيأت جديدي که امروز وارد ايران شده اند، چيست ؟
هيأتي که در اسفند به ايران سفر کردند هيأتي 18 نفره بودند که از صنعت خودروسازي، داروسازي، صنايع غذايي، ساخت نيروگاه، تجهيزات پزشکي و بيمارستان و... بودند که در ايران با طرف هاي ايراني خود وارد مذاکراتي شدند که دو طرف آن را مثبت ارزيابي کردند.
دستور کار اصلي هيأتي که امروز به ايران سفر کرده اند نيز بررسي ظرفيت هاي سرمايه گذاري و نياز سنجي است تا در آينده ي نزديک و پس از مرتفع شدن تحريم ها ان شاء الله بتوانند تصميمات جديدي را بگيرند.
فردا جلساتي را با مسوولان چند بانک در کشور دارند براي بحث ورود سرمايه هاي خارجي و سه شنبه نيز با در همين زمينه با جناب شيرودي، معاون وزير در وزارت امور اقتصادي و دارايي، جلسه اي خواهيم داشت.

*موج: اگر بخواهيم قدري بر اساس شاخصه هاي آماري حجم مراودات اقتصادي و تجاري ايران و آلمان را در مقطع فعلي با قبل از روي کار آمدن دولت يازدهم مقايسه کنيم، آنرا چگونه ارزيابي مي کنيد؟
قبل از تحريم هاي اقتصادي صادرات آلمان به ايران حدود 6.5 ميليارد يورو در سال بوده است و صادرات ايران به آلمان نيز حدود 2 ميليارد يورو بوده است که مجموعه ي نفت و گاز و کالاهاي غيرنفتي را شامل مي شد. با شروع تحريم ها و خصوصا تحريم هاي بانکي کم کم مشکلاتي براي انتقال پول و گشايش اعتبار توسط بازرگانان و صنعتگران پيش آمد و اين موانع موجب شد تا اين مراودات از 6.5 ميليارد به 1.700 ميليارد يورو در سال 2013 تقليل پيدا کند.
ولي پيش بيني بنده اين است که تا پاييز و با مرتفع شدن نهايي تحريم ها بتوانيم به سرعت اين روند رو به کاهش را جبران کنيم.

*موج: در بحث ورود سرمايه هاي خارجي، سرمايه گذاران آلماني بيشتر علاقه مند هستند که در چه حوزه هايي ورود پيدا کنند؟
طبيعتا به خاطر برخودراري کشور ما از ذخاير عظيم انرژي، سرمايه گذاران آلماني عمدتا علاقه مند هستند تا در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي ايران سرمايه گذاري کنند. در صنعت گاز ممکن است ما در آينده با کمبود گاز قابل استفاده مواجه شويم، بنابراين ما نيازمند هستيم تا به توانايي تکنولوژيک براي تبديل گازهاي ترش مجهز شويم که آلماني ها علاقه مند به همکاري در اين حوزه با ما هستند.
البته بايد اشاره شود که اگرچه ما خود اين توانايي را مي توانيم داشته باشيم، اما؛ همکاري تکنولوژيک و سرمايه گذاري خارجي مي تواند مکمل توان ملي و داخلي ما براي تسريع در برطرف شدن اين کمبودها شود.

*موج: اخيرا مباحثي در خصوص ورود خودروسازان آلماني در صنعت خودروي کشور مطرح شده است. طبيعتا بزرگترين شريک اروپايي ايران در صنعت خودرو فرانسوي ها بوده اند. چشم انداز همکاري ايران و آلمان را در صنعت خودرو چگونه ارزيابي مي کنيد؟
ببينيد آلمان در کنار ژاپن و امريکا بزرگترين توليدکننگان خوردرو در جهان هستند. حجم توليدات خودروي فرانسه در قياس با آلمان به مراتب پايين تر است. به نظر بنده با مرتفع شدن تحريم ها شرايط براي همکاري صنعت خودروي ما با صنايع متوسط خودروسازي آلمان، مثل فولکس واگن و فورد فراهم مي شود و اين همکاري مي تواند صنعت خودروسازي ما را ارتقاء بخشد.

*موج: جناب کرمانشاهاني اگر امکان داشته باشد قدري در مورد نقش اتاق بازرگاني ايران و آلمان در شناسايي ظرفيت ها و استعدادها و شکوفاتر کردن اين مراودات توضيح بفرماييد و اينکه اساسا چقدر تجار و بازرگانان ايراني توان ورود به اقتصاد آلمان را دارند؟
همانطور که در ابتدا عرض شد اين اتاق سابقه اي 40 ساله دارد. ما در اين اتاق 1800 عضو ايراني داريم که از تجار، بازرگانان و صنعتگران هستند. در مقابل 460 گروه آلماني و شرکت هاي آلماني، از جمله فولکس واگن، زيمنس و... نيز عضو اين اتاق هستند.
نقش اصلي ما عمدتا برقراري ارتباط بين دو طرف است. ما سعي مي کنيم تا نيازهاي کشور را شناسايي کنيم. مثلا يکي از اعضا به اتاق مراجع مي کند و براي توليد دارويي خاص در ايران به دنبال يک شريک آلماني براي دستيابي به قابليت تکنولوژيک و... مي گردد. ما بواسطه ي ارتباط با اتاق هايي که در سراسر آلمان وجود دارد، کسب اطلاع مي کنيم که چه شرکت هايي در آلمان مي تواند در اين زمينه ي خاص با طرف ايراني وارد اين پروژه شود و با دعوت آنان به ايران و برقراري نشست با طرف ايراني تماس را برقرار مي کنيم. بنابراين نقش ما تسهيل شرايط براي شناخت زمينه هاي همکاري است، ولي؛ خودمان وارد کار صادرات و واردات نمي شويم.

*موج: نقش و جايگاه اتاق ايران و آلمان درون مجموعه ي اتاق ايران، در قياس با ساير اتاق هايي که وجود دارند، چه نقش و جايگاهي است؟
در پاسخ به اين سؤال بايد عرض شود که تنها اتاق رسمي بازرگاني اروپايي در ايران، اتاق ايران و آلمان مي باشد. چون اين اتاق جزو شبکه هاي بازرگاني آلمان است. تمام اطلاعاتي که براي بازرگانان آلماني لازم دارد را از اين شبکه ي سراسري کسب مي کند و در اختيارشان مي گذارد. اتاق ايران نيز تمام سرويس و خدمات بازرگاني را از اتاق آلمان کسب مي کند و در اختيار اعضاي خودش قرار مي دهد.
اما اتاق هاي ديگر اتاق هايي هستند که در ايران تأسيس شدند و کمتر با شبکه هاي اقتصادي کشور طرف خودشان در ارتباط هستند.

*موج: در مقطع فعلي ميل و اشتياق به توسعه ي همکاري با ايران را در طرف آلماني چگونه ارزيابي مي کنيد و چشم انداز اين همکاري را در دولت جديد چطور مي بينيد؟
ما قريب به 400 سال است که ارتباط علمي، فرهنگي و تجاري با آلماني ها داريم. در آلمان همواره ميل و اشتياق به توسعه ي مراودات اقتصادي و تجاري با ايران وجود داشته است. آلماني ها همواره سعي داشته اند تا موضعي بي طرف داشته باشند و پس از انقلاب نيز شاهديم که همواره يکي از طرف هاي عمده ي اقتصادي و بازرگاني ايران بوده است.
البته متأسفانه اين روند همکاري هاي مناسب اقتصادي ايران و آلمان ظرف چند سال گذشته رو به افول گذاشت که خود محصول کاهش ارتباط با مجموعه ي اروپا بطور کلي بوده است. اما خوشبختانه با روي کار آمدن دولت دکتر روحاني اين مراودات و همکاري ها رو به اوج گيري است و اتاق ايران و آلمان نيز سعي دارد تا در اين رشد و رونق همکاري کمک کند.

*موج: بنابراين شما معتقديد که ظرفيت ها و استعدادهاي اين همکاري بسيار بيشتر از حد فعلي است؟
بله کاملا. بنده معتقدم که ظرفيت هاي انساني و اقتصادي ايران نسبت به ساير کشورهاي منطقه قابل مقايسه نيست و ما جاي کار بسياري داريم و بسياري از ظرفيت ها و استعدادهاي همکاري ما با اروپا کماکان دست نخورده است.
برآورد بنده اين است که ما در سال بين 20 تا 30 ميليارد دلار نياز به سرمايه گذاري داريم. ما بايد بتوانيم بستر اين سرمايه گذاري را براي رشد اقتصادي کشور فراهم کنيم. البته بايد توجه داشت که فراهم کردن اين بستر صرف دعوت کردن سرمايه گذار خارجي نيست، بلکه اين سرمايه گذاري خارجي نيازمند دو شرط است. اول اعتماد سازي است؛ زيرا سرمايه فرار است و دولت ما بايد بتواند اين اعتماد را به لحاظ سياسي فراهم کند و دوم اينکه بايد بتوانيم تسهيلاتي را در واگذاري زمين و انرژي لازم، مثل آب و برق در اختيار آنان قرار دهيم. در مقابل اين سرمايه گذاري ها نيز براي دولت دستاوردهايي را در زمينه ي اشتغال زايي، رونق توليد، دريافت ماليات و... فراهم مي کند.
دولت هايي که در زمينه ي جذب سرمايه ي خارجي موفق بوده اند، مانند مالزي، اندونزي، فيليپين، ترکيه يا کشورهاي حاشيه ي خليج فارس اين گونه عمل کرده اند. براي مثال در دوبي بستر هاي اين چنيني را مانند رايگان بودن زمين، برق و... فراهم کرده اند، اما؛ در مقابل از طرف خارجي نيز تعهدات اساسي را در زمينه ي ايجاد شغل و... اخذ کرده اند. بنابراين بخشي از وظيفه ي دولت در اين راستا اين است که اين بسترهاي قانوني را براي جذب سرمايه ها فراهم کند و از تجربه ي کشورهايي مثل هند و ساير کشورهايي که عرض کردم، استفاده کنيم.

*موج: به عنوان سؤال آخري که از خدمتتان مطرح مي کنم، آيا با تغيير رويکرد سياست خارجي دولت جديد اقداماتي را در زمينه ي رفع موانع جذب سرمايه گذاري مشاهده مي کنيد؟
به نظر بنده بخشي از وظيفه ي اصلاح اين موانع بر عهده ي خود اتاق بازرگاني است. اتاق بازرگاني ايران به مثابه ي مرکز اقتصاد ايران است. ما بايد بخشي از اين موانع را در اتاق ايران پيگيري کنيم و سپس پيشنهادات مشخص خود را به مجلس منتقل کنيم تا ان شاء الله از اين طريق بخشي از موانع قانوني را مرتفع کنيم.

*موج: باز هم متشکرم از وقتي که در اختيار خبرگزاري موج قرار داديد.
بنده هم تشکر مي کنم. موفق و مويد باشيد.
مصاحبه از: حميدرضا رحيمي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن