واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شور انتخاباتی در میان اتباع عراقی قم قم - ایرنا - عراقی های مقیم قم روز یکشنبه همزمان با هموطنان خود در خارج از خاک عراق، با شور و شعف خاصی به پای صندوق های رای رفتند.
گزارش خبرنگار ایرنا حاکی است: عراقی های مقیم قم از ساعت 9 بامداد امروز در مقابل دو مرکز رای گیری در ورزشگاه شهید حیدریان و منطقه یزدانشهر قم صف کشیدند تا به نامزدهای مورد نظر خود برای مجلس آینده عراق رای دهند.
مردان و زنان عراقی در دو صف جداگانه بعضا تا چند ساعت انتظار کشیدند تا بتوانند وارد حوزه رای گیری شده و آرای خود را به صندوق بیاندازند.
گزارش خبرنگار ما حاکی است با نزدیک شدن به پایان ساعت رای گیری، همچنان شاهد صف های نسبتا طولانی در مقابل این دو مرکز هستیم.
انتخابات مجلس عراق در 18 حوزه انتخاباتی در استانهای قم، خوزستان، تهران، اصفهان، ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی، یزد و خراسان رضوی برگزار می شود.
این انتخابات امروز و فردا همزمان در 14 کشور برگزار می شود.
درهمین حال یکی از مسوولان برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در قم گفت: انتخابات عراق از صبح روز یکشنبه در شهر مقدس قم آغاز و اتباع عراقی با مراجعه به مراکز اخذ رای، آرای خود را به صندوق انداختند.
قاسم نجار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از بامداد امروز با کثرت شرکت کنندگان مواجه هستیم و مردم حضور باشکوهی در صحنه انتخابات داشتند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین استانداری قم نیز گفت: انتخابات پارلمانی عراق تا ساعت 19 ادامه دارد و در صورت لزوم برای فردا دوشنبه نیز تمدید خواهد شد.
ˈمنصور نظریˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چهار صندوق اخذ رای مستقر در ورزشگاه شهید حیدریان قم و پنج صندوق مستقر در محله یزدانشهر قم کار جمع آوری آرای اتباع عراقی را برعهده دارند.
وی افزود: عراقی های ساکن در استان های همجوار و زائران عراقی نیز در صورت داشتن مدارک معتبر می توانند در قم به کاندیدای مورد علاقه خود رای دهند.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون تعداد افراد واجد شرایط و آمار عراقی های مقیم قم نیز گفت: به دلیل اینکه برخی اتباع عراقی از طریق گذرنامه، گواهینامه، سجل، کارت اقامت و ... رای می دهند، نمی توانیم آمار دقیقی از افراد واجد شرایط رای دادن از عراقی های مقیم قم را ارائه دهیم ضمن اینکه به دلیل تنوع مهاجرت ها، آمار دقیقی از تعداد عراقی های مقیم قم نیز در دست نیست.
وی ادامه داد: سن رای دادن برای افراد واجد شرایط 18 سال می باشد.
بعد از جنگ تحمیلی مهاجرت اتباع عراقی به قم بسیار افزایش پیدا کرد و هر چند بعد از سقوط صدام تعداد زیادی از این افراد به کشور خود بازگشتند ولی هنوز بخش قابل توجهی از آنها در این شهر مذهبی سکونت دارند.
گفتنی است برخی از آمار غیر رسمی از حضور 35 تا 40 هزار عراقی در قم خبر می دهند.
در انتخابات عراق بیش از 9 هزار نامزد در قالب 36 ائتلاف سیاسی و یا به شکل مستقل وارد رقابت انتخاباتی شده و مردم عراق از میان آنان باید 328 نماینده را برای رفتن به مجلس انتخاب کنند.
این انتخابات در کشور عراق دهم اردیبهشت مصادف با 30 آوریل برگزار می شود. ک/4
7401 / 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]