واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم گزارش مهر/
خود مراقبتی روانی را جدی بگیریم/ احساسات خود را یادداشت کنید
قم - خبرگزاری مهر: خود مراقبتی روانی و اجتماعی از جمله نکات بسیار مهم است که همزمان با هفته سلامت و شعار این هفته پیرامون خود مراقبتی باید مورد توجه باشد زیرا این نوع از خود مراقبتی تقریبا تاثیر فراوانی بر روی جسم و روح فرد دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، "یک عمر سلامتی با خود مراقبتی" شعار امسال هفته سلامت است که به معنی مراقبت از خود در راه سالم زیستن است. خود مراقبتی دارای چهار بعد مهم، خود مراقبتی جسمی، خود راقبتی روانی و عاطفی، خود مراقبتی اجتماعی و خود مراقبتی معنوی میشود. خود راقبتی روانی و عاطفی دربرگیرنده احساسی است که نسبت به خودمان و توانائیهایمان برای مدیریت احساسات و مقابله با مشکلات داریم. سلامت روانی و عاطفی چیزی بیش از فقدان افسردگی، اضطراب و دیگر مسائل روانی است و به وجود ویژگیهایی مثبت روانی مانند سازگاری، خوش خلقی، نوع دوستی و غیره اشاره دارد. خودمراقبتی به معنی تقویت افکار و رفتار دکتر سید رضا سیدطبا که در زمینه روانپزشکی تخصص دارد در گفتگو با خبرنگار مهر با ارائه تعریفی از خود مراقبتی میگوید: خود مراقبتی به این معنا است که انسان هم از لحاظ افکار و هم به رفتار خود مراقبتی را در خود تقویت کند. وی با بیان اینکه رفتار شامل رفتارهای کلامی و غیرکلامی است، ادامه داد: گاهی رفتارهای غیرکلامی به گونهای است که فرد با نوع رفتار خود که بدون صحبت نیز هست موجب تحریک دیگران میشود و باید به این نکته توجه شود که رفتار چه کلامی و چه غیر کلامی باید به سمتی برود که کمترین آسیب را به فرد بزند. این روانپزشک با بیان اینکه نوع افکار در آرامش روحی و روانی فرد تاثیرگذار است، عنوان کرد: حتی تفکر فنی نیز بدون اینکه عملی شود میتواند بر روی سلامت روانی فرد تاثیرگذار باشد.
انسان باید مثبت نگر باشد وی با تاکید بر اینکه انسان باید مثبت نگر باشد، گفت: چنانچه انسان خود را درگیر افکار منفی کند موجب آسیب روانی بیشتری به خود میشود و بر عکس مثبت اندیشی در روحیه تاثیرگذار بوده و شادابی و نشاط را به دنبال دارد. دکتر سیدطبا ادامه داد: هنگام هجوم افکار منفی باید به جنبههای مثبت موضوع توجه بیشتری شود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. وی در ادامه به کنترل افکار منفی اشاره کرد و گفت: این افکار باید کنترل و هدایت شده و تا زمانی که در جهت اصلاح آن گام برنداریم نمیتوانیم این افکار را از ذهنمان خارج کنیم. این روانپزشک در ادامه به شیوههای کنترل افکار منفی اشاره و بیان کرد: تغییر مکانی که با حضور در آن افکار منفی به ذهن فرد خطور میکند یکی از روشهای کنترل افکار منفی است. وی با اشاره به اینکه ایجاد تحریک عصبی در هنگام بروز افکار منفی نیز از دیگر عواملی است که میتواند در کنترل افکار منفی تاثیرگذار باشد، ادامه داد: با ایجاد تحریک ذهن ناخوداگاه منتقل به مکانی که درد ایجاد شده میشود و از افکار منفی فاصله میگیرد. وی در عین حال به توجه به افکار منفی اشاره و ابراز داشت: انسان باید یک زمانی را نیز برای ورود به افکار منفی برای خود تعیین کند زیرا این افکار در فرد ایجاد تنش و اضطراب میکند و باید لااقل در طول روز 15 الی 30 دقیقه را برای افکار منفی وقت گذاشت و با یادداشت آنها سعی در حل کردن و تفکر به آنها کرد تا به این شکل بتوان حجم افکار منفی را کاهش داد. خود مراقبتی روانی و عاطفی قطعا تاثیر فراوانی بر روی جسم و روح فرد دارد که توجه به این امر میتواند حتی بر روی کاهش بسیاری از بیمارهای جسمی نیز تاثیرگذار باشد توانائی گفتن "نه"، جدایی محل کار و خانه، نوشتن احساسات، مشاوره و صحبت با دوست مورد اعتماد، رفتن به کلاس هنری، انجام ورزش و انجام تفریحات سالم میتواند تاثر فراوانی بر روی روح و روان فرد و به عبارتی تقویت خود مراقبتی روانی و عاطفی داشته باشد.
۱۳۹۳/۲/۷ - ۱۴:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]