تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 1 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812111128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سازمان ملل منع تجارت الماس ساحل عاج را لغو می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

سازمان ملل منع تجارت الماس ساحل عاج را لغو می کند تهران – ایرنا - شورای امنیت سازمان ملل در نظر دارد ممنوعیت صادرات الماس و نیز بخش هایی از تحریم تسلیحاتی ساحل عاج را لغو کند.


خبرگزاری ˈرویترزˈ در گزارشی اختصاصی نوشت: ساحل عاج که در غرب آفریقا واقع است پس از پایان بحرانی ده ساله که به جنگی کوتاه در سال 2011 منتهی شد، اکنون دوران ارامش را پشت سر می گذارد. این کشور اخیرا بارها از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا به تحریم تجارت الماس که در سال 2005 ( 1384 ) و پس از جنگ داخلی سال های 2002 و 2003 در ساحل عاج رخ داد خاتمه دهد.
بر اساس این گزارش، قطعنامه ای که به ابتکار عمل فرانسه و در اختیار 15 عضو این شورا قرار داده شد، پیشنهاد می دهد تحریم تجارت الماس علیه ساحل عاج و نیز بخش هایی از تحریم تسلیحاتی سال 2004 ( 1383 ) علیه این کشور را لغو کند تا بدین ترتیب نیروهای دولتی بتوانند بدون کسب مجوز از کمیته مربوطه در سازمان ملل نسبت به خرید اسلحه سبک اقدام کنند. در این صورت باز هم ساحل عاج ناگزیر خواهد بود هرگونه معامله تسلیحاتی را به اطلاع این کمیته برساند.
کمیته مذکور طی هفته جاری این قطعنامه را به رای خواهد گذاشت.
یک دیپلمات شورای امنیت که خواست نامش فاش نشود از ˈاجماع نظرˈ درباره تصویب قطعنامه مذکور خبر داد.
شورای امنیت سال گذشته نیز درباره سومالی تصمیمی مشابه اتخاذ کرد و به دولت موگادیشو اجازه داد تا نیروهای امنیتی خود را تقویت کند.
دیپلمات ها می گویند در شرایطی که سازمان ملل در حال کاهش نیروهای صلح بان خود در ساحل عاج است، شورای امنیت خواهان آن است که حاکمیت این کشور بتواند نیروهای خود را تقویت کند.
یکی دیگر ازدیپلمات های این شورا که خواست نامش فاش نشود، گفت لغو ممنوعیت تجارت الماس با ساحل عاج به کاهش تجارت غیرقانونی این کالا که در نتیجه ممنوعیت صادرات قانونی تشدید شده است، منتهی خواهد شد.
ساحل عاج در ماه نوامبر (آبان/آذر) گواهی سلامت خود را از نهاد ˈکیمبرلی پراسسˈ دریافت کرد. به این نهاد مسوولیت داده شده است تا اطمینان حاصل کند که درآمد ناشی از تجارت آن چه به ˈالماس های خونینˈ مشهور شده، صرف درگیری های مسلحانه این کشور نمی شود.
پیش نویس قطعنامه مذکور که نسخه ای از آن به دست رویترز رسیده است تصریح می کند ˈنظر به پیشرفتی که در نتیجه اجرای طرح گواهی کیمبرلی پراسس و نیز مدیریت بهتر بخش تجارت الماس حاصل شده استˈ، منع خرید و فروش این کالا لغو خواهد شد.
این در حالی است که گروه کارشناسان سازمان ملل در ماه میلادی جاری به شورای امنیت گزارش دادند که ˈتدابیر و محدودیت های اعمال شده از سوی شورای امنیت هنوز نتوانسته است مانع از قاچاق الماس های تراش نخورده ساحل عاج شود.ˈ
برپایه گزارش مذکور، ˈبه رغم موارد نقض منع خرید و فروش الماس از سال 2006، مقامات ساحل عاج در مبارزه با قاچاق این کالا دستاوردی نداشته و هیچ گونه ابتکار عملی به خرج نداده اند.ˈ
کارشناسان سازمان ملل که مسوولیت نظارت بر اجرای تحریم ها، از جمله تحریم های تسلیحاتی را بر عهده دارند، در نامه ای به نهاد کیمبرلی پراسس، ضمن ابراز نگرانی در این باره پیشنهاد دادند از مقامات مربوطه دعوت شود تا درباره روش های پرداختن به مساله، بحث و تبادل نظر صورت گیرد.
کارشناسان مذکور همچنین گزارش دادند که یک افسر ارشد ارتش ساحل عاج تحریم تسلیحاتی علیه این کشور را نقض کرده و شواهد متقنی وجود دارد که نشان می دهد وی از سود حاصل از این تجارت در جهت حمایت از سربازان وفادار به خود در ارتش استفاده کرده است. آن ها همچنین ابراز نگرانی کردند که سود ناشی از معامله الماس ممکن است برای خرید مهمات و نقض حقوق بشر استفاده شود.
پیش نویس قطعنامه شورای امنیت ساحل عاج را ملزم می کند که برنامه هایش را در زمینه تجارت الماس به این شورا گزارش دهد.
کارشناسان مربوطه در ماه اکتبر (مهر/آبان) برآورد کردند که ارزش معاملات غیرقانونی الماس ساحل عاج در سال بین 12 تا 23 میلیون دلار است.
ساحل عاج پیش از تحریم ها، سالیانه 300 هزار قیراط الماس به ارزشی بالغ بر 25 میلیون دلار تولید می کرد. مقامات این کشور اعلام کرده اند که قصد دارند با احیای این بخش به بازسازی کشورشان در دوران پس از جنگ کمک کنند.
مساله ˈالماس های خونینˈ در دهه 90 میلادی و پس از آن که سود حاصل از معاملات این کالا صرف خرید سلاح و درگیری های مداوم در قاره آفریقا و به تبع آن نقض حقوق بشر شد، توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرد.
ساحل عاج با جمعیتی بیش از 18 میلیون نفر در غرب آفریقا و در همسایگی غنا، گینه، مالی، لیبریا و بورکینافاسو قرار دارد. این کشور پس از جنگ جهانی دوم دارای خودگردانی داخلی شد و سرانجام در 7 آگوست 1960 از استعمار فرانسه رهایی یافت و اعلام استقلال کرد.
خاورم**9156 *1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




07/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن