واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مصرف خون در کشور منطقی نیست شیراز- ایرنا- مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: برغم اینکه خون در کشور ایران یکی از سالمترین خونهاست اما مصرف آن در کشور ما منطقی نیست.
به گزارش ایرنا دکتر ˈعلی اکبر پور فتح اللهˈ روز شنبه در حاشیه همایش دو روزه ˈبیماری های منتقله از راه خونˈ در شیراز در جمع خبرنگاران افزود: خون و فرآورده های خونی در بیمارستانهای کشور خارج از قاعده مصرف می شود که فرهنگ و ادبیات مصرف خون در جامعه پزشکی کشور باید تغییر کند.
وی با بیان اینکه باید در جهت مصرف منطقی خون در کشور تلاش شود، بیان کرد: مصرف بی جای خون در کشور بدلیل عرضه رایگان خون و فراورده های آن و نظارت نکردن بر مصرف خون است که در این زمینه باید به جامعه پزشکی کشور آموزش های لازم داده شود.
پور فتح الله اظهار داشت: یکی از معیارهای مصرف منطقی خون، انتقال خون خودی است که در این بخش فعالیتی در کشور انجام نمی شود و شاخص های این بخش حدود صفر است در حالی که در بسیاری کشورها حدود 10 درصد خون از طریق انتقال خون خودی تهیه می شود.
وی اضافه کرد: امروز تاکید ما بر مدیریت خون است که هم اکنون امکان استفاده از خون بیمار برای بیمار در کشور وجود دارد اما تاکنون کاری در این زمینه انجام نشده، لذا حرکت در این زمینه کمک بزرگی در جهت مصرف منطقی خون است.
پور فتح الله با بیان اینکه سلامت خون در سازمان انتقال خون تضمین شده است، ادامه داد: در زمان حاضر بیش از 50 درصد اهداکنندگان خون در کشور به صورت مستمر و دائم اقدام به اهدای خون می کنند که درصددیم اهداکنندگان سالم را به اهداکنندگان مستمر خون تبدیل کنیم.
وی عنوان کرد: سال گذشته از دو میلیون و 100هزار اهدا کننده خون در کشور، 500 هزار نفر بیش از دوبار در سال اقدام به اهدای خون کردند که در حال برنامه ریزی هستیم تا میزان اهداکنندگان مستمر خون را در کشور افزایش دهیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران افزود: خون های اهدا شده، به لحاظ اچ آی وی، اچ سی و هپاتیت بی با تست های بسیار دقیق و حساسیت مورد ارزیابی قرار می گیرند.
او گفت: بر اساس آمار در سال 84 از هر یکصد هزار نفر مراجعه کننده اهدای خون هشت نفر به اچ آی وی مبتلا بودند که این میزان در سال گذشته به سه نفر در یکصد هزار نفر رسیده و این آمار بیانگر کاهش شدید میزان اچ آی وی و هپاتیت سی در اهداکنندگان خون است.
پور فتح الله بیان داشت: هم اکنون نگرانی از نظر عفونت های هپاتیت بی، هپاتیت سی و اچ آی وی در خون و فراورده های خونی در کشور وجود ندارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود بااشاره به اهدای خون بانوان اظهارکرد: در هشت سال گذشته میزان اهدای خون در بانوان از حدود 9 درصد به کمتر از پنج درصد در کشور رسیده که عدم فرهنگ سازی در این بخش از دلایل مهم این روند نزولی است.
او اضافه کرد: بانوان نقش موثری در خون سالم در کشور دارند که امیدواریم با همکاری نهادهای دیگر بتوانیم در این زمینه اقدامات موثری در جهت افزایش اهدای خون در بانوان انجام دهیم.
پور فتح الله ادامه داد: هرچند در تامین خون و فرآورده های خونی در کشور در وضعیت مطلوبی داریم اما همچنان مشکلات در تامین پلاکت در کشور وجود دارد.
وی عنوان داشت: معتقدیم روش تهیه پلاکت در کشور باید تغییر کند و جذب دهندگان پلاکت و تهیه پلاکت به روش فرزیست در دستور کار قرار گیرد.
او گفت: در حال حاضر زیرساخت های روش های نوین در این بخش در کشور فراهم شده بطوری که در برخی ناز قاط کشور تهیه پلاکت به روش فرزیست به صورت آزمایشی در حال انجام است.
پور فتح الله افزود: تهیه پلاکت به روش فرزیست هزینه بالایی دارد بطوری که در این روش برای تهیه هر واحد پلاکت هزینه ای معادل حدود 700 هزار تومان برآورد می شود که تقاضای سازمان انتقال خون از بیمه ها، حمایت از تعرفه های تهیه پلاکت به روش فرزیست در کشور است.
وی بیان کرد:تهیه پلاکت به روش فرزیست به نفع بیمه هاست و هزینه بیمه ها را در سطح کلان بشدت کاهش می دهد که در صورت اجرای این روش در تامین پلاکت مورد نیاز کشور نیز مشکل نخواهیم داشت.
همایش دو روزه بیماری های منتقله از راه خون به مدت دو روز با حضور کارشناسان و فعالان این بخش به میزبانی شیراز ادامه دارد.
در این نشست، برخی از کارشناسان به ارائه مقاله می پردازند.ک/2
7382/ 667
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]