واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ساکنان اردبیل در برابر آشفتگی های جوی آماده باشند اردبیل – ایرنا – اداره پیش بینی و تحقیقات هواشناسی اردبیل عصر شنبه با صدور اطلاعیه ای درباره بروز آشفتگی های شدید جوی به ساکنان اردبیل و نقاطی از این استان هشدار داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ؛ در این اطلاعیه آمده است نقشه های پیش یابی هواشناسی نشانگر شکل گیری الگوی جوی ناپایدار در تراز میانی جو روی شمال و شمال غرب ایران زمین می باشد که اثرهای آن به شکل رگبارهای موقتی و رعد و برق از اواخر وقت امروز تا اواسط هفته جاری دراستان اردبیل پدیدار می شوند.
این امواج با جریان های گرم و مرطوب عرض های جنوبی همراهی می شوند و برخورد آن با جریان سرد شمالی که از نخستین ساعات فردا (یکشنبه) به کرانه های جنوبی دریای خزر و استان اردبیل رخنه می کند شرایط بسیار مساعدی را برای تشکیل ناپایداری های جبهه ای در منطقه فراهم می نماید.
باتوجه به ریزش هوای سرد در درون هوای گرم و مرطوب و نیز ویژگی های فصل بهار ؛ شرایط برای ایجاد جریان های همرفتی و در نتیجه تشکیل ابرهای جوششی موسوم به کومولونیمبوس در بعضی نقاط استان اردبیل به خصوص در نواحی کوهستانی فراهم می شود که پیامد آن رخداد رعد و برق و رگبار باران و تگرگ است.
انتظار می رود که از اواخر وقت امروز تا سه شنبه این هفته ساکنان اردبیل و بعضی نقاط این استان شاهد تشکیل و رشد سریع ابرهای جوششی ؛ رعد و برق و بارش باران و تگرگ به شکل رگباری باشند که باتوجه به خصوصیات اینگونه بارش ها که از مدت بطور نسبی کوتاه ولی حجم زیاد برخوردارند امکان وقوع سیلاب و آبگرفتگی گذرگاهها در بعضی نقاط وجود دارد.
در این مدت ؛ وزش باد از پدیده های غالب جوی در اردبیل و به خصوص در قسمت مرکزی این استان خواهد بود که باتوجه به متغیر بودن حاکمیت جریان های جنوبی و شمالی به تناوب باد از جانب شمال و شمال شرق با بیشینه سرعت 53 کیلومتر در ساعت و گاهی نیز از جانب جنوب غرب با بیشینه سرعت لحظه ای 75 کیلومتر در ساعت خواهد وزید.
مدیرکل مدیریت بحران اردبیل با استناد به اطلاعیه هواشناسی اردبیل از ساکنان این استان خواست که موارد ایمنی را مانند خودداری از قرار گرفتن در حاشیه و نیز بستر رودخانه ها و مسیل ها با مشاهده فراهم شدن شرایط برای بارش های رگباری شدید رعایت نمایند.
علی اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : همچنین حفظ آمادگی از سوی باغداران برای پیشگیری از زیان های احتمالی به درختان و شکوفه ها براثر وزش شدید باد و یا ریزش تگرگ ضرورت دارد و دامداران نیز باید به شکل جدی از بردن احشام خودشان برای چرا به مراتع و دامنه های کوهها به هنگام وقوع رگبار و رعد و برق خودداری نمایند.
خطرهای ناشی از برخورد صاعقه از مواردی هست که در فصل بهار که بیشترین فراوانی وقوع آن در استان اردبیل به شمار می آید از سوی اغلب مردم جدی گرفته نمی شود.
خاموش نمودن وسایل برقی به خصوص تلویزیون ؛ رادیو و رایانه و کشیدن سیم های اینگونه دستگاهها از برق ؛ پرهیز از قرار داشتن در فضاهای روباز و به ویژه در کوهپایه ها و تپه ها ؛ خودداری از ماندن در زیر درختان و اشیای آهنی مانند میله و نظایر آن و امتناع از تماس دست و یا سایر قسمت های لخت بدن با اجسام فلزی مانند نرده ؛ درب و پنجره از جمله موارد ایمنی بسیار مهمی هستند که هنگام وقوع رعد و برق باید به آنها توجه جدی داشت.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی از شرایط هوایی بسیار متغیر برخوردار است. سالخوردگان اردبیل از دهم اردیبهشت تا اواخر خرداد را در اصطلاح محلی ˈقیرخ ایکیندیˈ ( چهل بعدازظهر) می نامند و بر این باورند که در این بازه زمانی در اکثر عصرها رگبار و رعد و برق به وقوع می پیوندد.
به نظر می رسد که امسال قیرخ ایکیندی در اردبیل چند هفته ای زودتر از سال های معمول آغاز شده است.
592/530
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]