واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سفر اوباما به مالزی و تابوی ماهاتیر محمد کوالالامپور – ایرنا – روابط نزدیک آمریکا و مالزی که در دوران نخست وزیری ماهاتیر محمد امری غیرممکن به نظر می رسید با ورود باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به این کشور وارد مرحله تازه ای می شود.
به گزارش ایرنا، ماهاتیر محمد که تا سال 2003 رهبری مالزی را در اختیار داشت همواره از منتقدان اصلی آمریکا به شمار می رفت.
مالزی در دوران بعد از ماهاتیر محمد براساس رویه ای جدید انتقاد از آمریکا را کنار گذاشت و تلاش کرد روابط دوستانه ای با واشنگتن ایجاد کند.
جانشینان ماهاتیر محمد به ویژه نجیب تون رزاق نخست وزیر فعلی مالزی که از سال 2008 قدرت را در اختیار گرفته براساس روند جدید و با شعارهای مختلفی از قبیل میانه روی و آزادیخواهی، نوک پیکان انتقاد از آمریکا که عامل بسیاری از ناهنجاری های عرصه بین المللی است را تغییر داده است.
ماهاتیر محمد که رژیم صهیونیستی را دشمن اسلام می داند در دوران خود پیشنهاد داده بود کشورهای اسلامی یورو را جایگزین استفاده از دلار آمریکا کنند.
لیندون جانسون آخرین رییس جمهوری آمریکا بود که در سال 1966 و دوران نخست وزیری ˈتونکو عبدالرحمانˈ از این کشور دیدار کرد.
مالزی نسبت به دوران لیندون جانسون شاهد تغییرات بسیاری بوده است. این کشور از اقتصاد متکی بر کشاورزی و زندگی روستایی به کشوری صنعتی تبدیل شده و با تغییر ساختار شهرها تلاش کرده است به سمت پذیرش گردشگر پیش برود.
از نظر سیاسی نیز مردم مالزی نسبت به آمریکا دیدگاه های متفاوتی دارند. گروهی به واشنگتن تمایل پیدا کرده اند که این تمایل نشات گرفته از دیدگاه سیاستمداران حاکم بر مالزی است، اما گروهی همچنان این کشور را عامل ظلم به مردم مظلوم جهان می دانند که نماد این تفکر طی چند روز گذشته مقابل سفارت آمریکا در کوالالامپور خودنمایی می کرد.
در همین حال پیر سیاست مالزی و مقابله کننده با زورگویی های آمریکا یعنی ماهاتیر محمد در ساعات پیش از این ورود باراک اوباما با انتقاد شدید از عملکرد شرکت بوئینگ نشان داد که وی همچنان در مقابل آمریکا است و کنار هم بودن آنها آرزوی پدر توسعه مالزی نبوده است.
ماهاتیر محمد که از ابتدای ناپدیدشدن پرواز ام.اچ 370 انتقادی نسبتا جدی در این مورد نداشت درست ساعاتی پیش از ورود باراک اوباما با اظهارات خود، سیاست پیشینش در مقابله با آمریکا را مورد تایید قرار داد تا نشان دهد حتی در زمانی که مرد شماره یک مالزی خواستار همکاری با آمریکا است، وی سیاست های واشنگتن را مورد انتقاد قرار می دهد.
پیروان فکری ماهاتیر محمد در مالزی کم نیستند و شماری از این همفکران روز گذشته در مقابل سفارت آمریکا با شعاری های ضد آمریکایی اعلام کردند که همچنان سیاست های ایالات متحده را فریبکارانه می دانند و اوج این فریبکاری در تلاش آمریکا برای امضای طرح همکاری فرا- اقیانوسیه مشاهده می شود که نوع جدیدی از استعمار اقتصادی کشورهای کوچک تر را در پی دارد.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]