تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سفره‏هايتان را با سبزى، زينت دهيد ؛ زيرا سبزى با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، شيطا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870803782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دستمزد 120 هزار تومانی کارگران نشاکار کشاورزان مازندران را شوکه کرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

دستمزد 120 هزار تومانی کارگران نشاکار کشاورزان مازندران را شوکه کرد ساری-ایرنا- تعیین و درخواست 120 هزار تومان بابت دستمزد یک روز نشای شالیزار توسط کارگران مرد در مازندران کشاورزان شالیکار استان را شوکه کرد.


به گزارش خبرنگار ایرنا ، کشاورزان برنج کار مازندرانی می گویند دستمزد درخواستی امسال نه تنها نسبت به سال گذشته بیشتر از دو برابر شده ، بلکه ممکن است در زمان اوج نشای شالیزارها افزایش نیز بیابد.
مازندران 240 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و تاکنون کمتر از 10 درصد آن نشا شده است.
دستمزد هر کارگر مرد برای نشا در شالیزارهای مازندران پارسال بین 40 تا 60 هزار تومان بود و زنان نیز 50 تا 75 درصد دستمزد مردان را طلب می کردند.
بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که هم اکنون هر کارگری بخواهد در خزانه برنج بوته شالی را برای نشا در شالیزار آماده کند ، دستمزد 170 هزار تومانی درخواست می کند.
کار کردن در خزانه برنج به خاطر سختی شرایط کار گران ترین نرخ دستمزد را دارد و نشاء نیز پس از آن قرار می گیرد.
کشاورزانی که مجبورند برای کار در شالیزارهای خود از کارگران روزمزد استفاده کنند باید علاوه بر دستمزد ، صبحانه ، ناهار و عصرانه آنها را هم تامین کنند.
کشاورزان شهرستان های آمل ، بابل ،بابلسر ،محمودآباد و فریدونکنار که با کمبود آب نیز در ابتدای فصل شالیکاری مواجه هستند و از هم اکنون موتور پمپ های چاه های کشاورزی را روشن کردند به یکباره پس از آماده سازی و آب تخت کردن اراضی در برابر افزایش جهشی دستمزد نشاکاری قرار گرفتند.
ˈ قدرت آهی ˈ یکی از شالیکاران بخش لاله آباد بابل به ایرنا گفت : برنج کاری به هیج وجه به نفع کشاورز نیست و فقط وقت تلف کردن است.
وی اضافه کرد: برای نشای هر هکتار شالیزار به 15 نفر نشاکار مرد نیاز است که باید بیش از 18میلیون ریال بایت دستمزد به آنان پرداخت شود.
او ادامه داد : این مبلغ دستمزد برابر با حدود 300کیلو گرم برنج طارم است که با قیمت 60 هزار ریال فروخته می شود.
کشاورزان مازندرانی می گویند که قیمت نهاده های کشاورزی از جمله بذر گواهی شده ، کود و سم ، گازوئیل ، قطعات یدکی تیلر و تراکتور ، کارمزد تراکتور برای شخم و شیار و آب تخت کردن ، تعمیرکاری وسایل کشاورزی و دستمزد نشا کار به نسبت سال حدود 150 درصد افزایش یافته است.
آنان بر این عتقادند که قیمت برنج سفید در فصل زراعی جاری به میزانی قابل افزایش نیست که بتواند هزینه های دو نیم برابری را جبران کند.
کشاورزان برنج کار مازندرانی همچنین پرداخت دستمزد بالا به صورت نقدی را در حالی که خود فاقد نقدینگی هستند از دیگر مشکلات شالیزار داری برشمردند.
کشاورزان مناطق مرکزی مازندران در نخستین روزهای اردیبهشت در حالی که هنوز مشغول آماده سازی شالیزارهای خود برای نشا هستند با اولین نشانه های خشکسالی رو به رو نیز شدند.
هم اکنون بسیاری از کشاورزان شهرستان های آمل ، بابل ، محمود آباد و فریدونکنار که آب مورد نیازشان از دشت هراز تامین می شود پمپ های چاه های آب کشاورزی را روشن کرده اند تا بتوانند آب مورد نیاز برای آماده سازی شالیزارهای هایشان را تامین کنند.
مازندران با تولید بیش از یک میلیون تن ، 44درصد برنج سفید کشور را تامین می کند.ک/4
2585/1654
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




06/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن