واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: باهر: ماهواره متر و معيار قد و قواره ايرانيها شده است !
عضو فرهنگستان علوم پزشكي با بيان اينكه امروزه ماهواره معيار بسياري از افراد جامعه شده است، گفت: تهاجم فرهنگي بيشتر از تهاجم سياسي و اقتصادي ضربه ميزند به گونهاي كه اكنون جوانان به دليل كاستيهاي رواني دنبال جراحي و تغيير شكل هستند.
عضو فرهنگستان علوم پزشكي با بيان اينكه امروزه ماهواره معيار بسياري از افراد جامعه شده است، گفت: تهاجم فرهنگي بيشتر از تهاجم سياسي و اقتصادي ضربه ميزند به گونهاي كه اكنون جوانان به دليل كاستيهاي رواني دنبال جراحي و تغيير شكل هستند.
حسين باهر در خصوص جراحيهاي زيبايي رايج ميان جوانان كه برخي از آنها به نوعي عجيب هستند- از جمله كاشت نگين داخل چشم و روي دندان- اظهار داشت: انسان به طور كلي عكسالعملگرا است، هر كاري كه انسان ميكند عكسالعمل يك عملي است كه به طور خودآگاه يا ناخودگاه براي خود يا جامعهاش اتفاق افتاده است.
وي به «تسنيم» گفت: چنين افرادي كه دائم به دنبال تغيير در اعضاي بدن خود هستند در واقع در درونشان درگيريهايي دارند و دائم خود را با ديگران مقايسه و فكر ميكنند كم يا زيادتر از آنچه بايد باشند، دارند.
اخطار پزشك و اصرار بيمار
باهر ادامه داد: در بين خانمها و دختر خانمهاي ايراني و حال در ميان مردهاي ايراني هم مد شده است كه در اندامهاي صورت و دست و پا به هر طريقي تغيير ايجاد كنند كه 10 درصد اين تغييرات توجيه پزشكي دارد. اما 90 درصد طبق مستندات پزشكي نشان ميدهد كه تغييرات ناشي از جراحيها غير ضروري و براي تنوع است به طوري كه از زبان برخي پزشكان ميشنويم كه ميگويند هر چقدر به بيماران ميگوييم چنين عملهايي توجيه پزشكي ندارد و ممكن است حتي مدتي پس از عمل به حالت اوليه باز گردد يا عواقب خطرناكي داشته باشد اما گوششان بدهكار نيست.
ماهواره؛ متر و معيار اكثر مردم
دكتراي علوم رفتار شناسي عنوان كرد: اكنون متر و معيار اكثريت افراد جامعهمان ماهوارهها شده است. باهر با تأكيد بر اينكه حقيقتاً تهاجم فرهنگي را براي كشور ما در پيش گرفتهاند كه از تهاجم اقتصادي و سياسي آسيبزنندهتر است، گفت: در واقع اين تهاجم زير جلد جامعه ميرود و جامعه فكر ميكند، صرفاً خودش اين كار را انجام ميدهد. صدا و سيما بايد بيش از پيش تلاش كند و با ارائه برنامهها و سوژههاي ناب جلوي هزاران رسانه بايستد.
جراحي براي پيدا كردن خواستگار !
وي تصريح كرد: ما با انتخاب خود تغييرات نابسماني را در خود ايجاد ميكنيم. كسي كه نگين ميگذارد يا ابروهايش را حك ميكند يا حلقهاي بر گوش و لب خود آويزان ميكند ناشي از جلب توجه و همچنين بازاريابي است. ما اكنون مراجعهكنندگاني را (به خصوص دختران) داريم كه فكر ميكنند دليل ازدواج نكردنشان دماغ يا ديگر اجزاي صورتشان است، آن قدر اين فكر براي آنان تأييد شده است كه به راحتي تن به جراحي و تغيير شكل خود ميدهند تا برايشان خواستگار پيدا شود.
درآمد بالاي آرايشگران نسبت
به برخي پزشكان
باهر عامل ديگر در جراحيهاي روز افزون براي زيبايي را پزشكان، پيراپزشكان و آرايشگران دانست و عنوان كرد: برخي اوقات ميشنويم كه درآمد آرايشگران از برخي پزشكان بيشتر است و اين به خاطر همان چشم و همچشميها است كه ميگويند فلان جا فلان قيمت بالا را ميگيرد اما كارش عالي است.
عضو فرهنگستان علوم پزشكي خاطرنشان كرد: از يك سو پزشكان بايد كنترل شوند تا اين قدر به جاي درمان، جراحيهاي غير ضروري و بيرويه انجام ندهند و از سوي ديگر آرايشگرها حق انجام كارهاي غير درماني و زيبايي را حتي زير نظر پزشك ندارند. كار بايد توسط كاردان باشد، به همين جهت بايد مسؤلان روي اين موضوع متمركز شوند تا اين جراحيهاي زيبايي با نظارتهاي بيشتري صورت پذيرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 05 ارديبهشت 1393 - 21:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]