واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جمعی از روسای اصناف مشکلاتشان را با معاون وزیر صنعت مطرح کردند تهران - ایرنا - جمعی از صاحبنظران و روسای اصناف در نشستی با قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و تنی چند از مدیران و مشاوران وی، ضمن طرح مسایل و مشکلات موجود صنفی، نقش اصناف در جامعه و اقداماتی که در راستای اقتصاد مقاومتی باید صورت گیرد را بررسی کردند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست با تاکید بر اینکه این گونه نشست ها به صورت منظم با صاحبنظران اصناف ادامه خواهد یافت، گفت: اصناف باید به جایگاه واقعی خود دست یابند و فاصله فعلی اتاق های اصناف و اتاق های بازرگانی با کارآمدتر شدن تشکل های اصناف کاهش یابد.
مجتبی خسروتاج با اشاره به ضرورت آگاه سازی واحدهای صنفی نسبت به انتخابات پیش روی و دعوت از همه روسای اتحادیه ها برای مشارکت فعال در انتخابات اتاق های اصناف افزود: مشارکت فعالتر مسوولان اتحادیه ها در انتخابات اتاق های اصناف به افزایش کارایی و پیگیری مطلوبتر خواسته های اصناف منجر خواهد شد.
وی تاکید کرد: چنانچه تصمیمات اتخاذی در هر صنفی با تشخیص درست مشکلات و استفاده از تجربیات صاحبنظران و متکی بر پایه های علمی صورت گیرد، می توان به نتایج حاصله امیدوار بود.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه نقد دلسوزانه بسیار مهم است، یادآور شد: برای انتخابات اتاق های اصناف شهرستانها باید همفکری بیشتری صورت گیرد.
خسروتاج با اشاره به مشکلاتی که قانون جدید نظام صنفی دارد و وزیر صنعت معدن و تجارت هم به آن کاستی ها اشاره کرده است، اشاره کرد و گفت: در حال تدوین و جمع بندی این نواقص و ارسال آن برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستیم تا بتوانیم در راستای شفاف سازی و روان سازی نظام توزیع و بازرگانی داخلی حرکت کنیم.
وی یادآور شد: مشابه همین مشکلات و کاستی ها در قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز شاهد هستیم که باید برای آن هم چاره جویی شود.
در این نشست شرکت کنندگان ضمن اشاره به برخی از ضعف ها و اشکالاتی که در تشکل های صنفی در سال های اخیر بوجود آمده است، به بعضی از مشکلاتی که با مشارکت و حمایت دولتمردان قابل پیگیری و برطرف شدن است ، اشاره کردند.
انتقاد از عملکرد مسوولان اتاق اصناف کشور که باعث افت جایگاه اتحادیه ها در وصول مالیات اصناف در سالهای اخیر شده است، مهمترین مشکل مطرح شده از سوی شرکت کنندگان در این نشست بود.
برخی از روسای اتحادیه ها بر این باوربودند که با روند فعلی اقتصاد و برنامه های موجود سازمان امور مالیاتی، تولید نابود خواهد شد و عدم توافق سازمان امور مالیاتی کشور با اتحادیه های صنفی، بر پیکره اصناف خسارت وارد کرده که در نهایت به تشدید روند تعطیلی واحدهای صنفی در کشور منجر خواهد شد.
همچنین برخی از روسای اتحادیه ها در این نشست اعلام کردند محاسبه مالیات در حال حاضر بنا بر ظرفیت و دستگاه های موجود در واحدهای تولیدی محاسبه می شود و این در حالی است که حجم تولید بسیار کمتر از ظرفیت تولید است و عدم توافق سازمان مالیاتی ضربه سنگینی بر پیکره اصناف است و باید حرف اصناف از زبان خودشان شنیده شود.
در این نشست رییس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان گل و گیاه گفت: پایانه صادرات و تولید گل در دولت های نهم و دهم بدون هیچ حمایتی نیمه کاره رها شد که این پایانه باعث ارزآوری بسیار درحوزه گل بود اما سازمان مالیاتی پنجاه میلیون تومان برای مجموعه ای که هنوز راه اندازی نشده، مالیات تعیین کرده است.
عجایبی تاکید کرد: هدفمندی یارانه ها بلایی بود که در زمان اجرا با آن موافقت نشد، اما کسی توجهی به اعتراضات کارشناسان نکرد. واریز یارانه نقدی به حساب افراد باعث شد نیروی کار کاهش یابد و تمام سرمایه و نیروهای کار کشور به افغان ها سپرده شود.
درودیان رییس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن فروشان هم تاکید کرد: با توجه به شعارهای سال در چند سال اخیر اگر مقامات و رییسان کشور از تولیدات داخلی استفاده کنند، زیر دستان و دیگر مسوولان رده پایین تر کشور هم از تولیدات ایرانی استفاده خواهند کرد که این موضوع فرهنگ استفاده از تولید داخلی را در کشور رواج خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه از اصناف و اتحادیه ها به درستی استفاده نمی شود، بیان کرد: رانت و رشوه در مباحث مالیاتی باعث فساد در جامعه و خانواده می شود.
شجری رییس اتحادیه تولیدکنندگان کفش دست دوز هم گفت: رییسان اتحادیه ها به صورت دست و پا بسته کار می کنند و هیچ اختیار و همکاری با رییسان صورت نمی گیرد و در سالهای اخیر اتحادیه ها بی هویت شده اند.
حدود سه میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد.
اقتصام (3) ** 1574**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]