واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طوفان شن؛ تبلور معجزه ای الهی تهران- ایرنا- پنجم اردیبهشت سالروز شکست حمله ی نظامی آمریکا در صحرای طبس است، روزی که با قدرت پروردگار طوفان شن دسیسه ی دشمنان این مرز و بوم را به خودشان بازگرداند و با امدادهای غیبی نشان داد که اجازه نمی دهد متجاوزان به اهداف شوم شان دست یابند.
انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن 1357 با رهبری های هوشمندانه ی امام خمینی به پیروزی رسید و شمیم دل انگیز استقلال و آزادی در سراسر کشور پیچید. با این رویداد بزرگ آمریکا منافع خود را در خطر می دید زیرا در منطقه استراتژیک خاورمیانه، محمدرضا پهلوی شریک و هم پیمان خود را از دست داده بود. تصمیم گرفت از سفارتخانه اش در ایران برای اقدام های جاسوسی استفاده کند. دانشجویان پیرو خط امام با آگاهی از این موضوع در 13 آبان 1358 هجری خورشیدی، این سفارت را تسخیر کردند و 53 تن از کارکنان آن را به گروگان گرفتند.
این حرکت انقلابی، ضربه ی محکمی را به حیثیت آمریکا در محافل جهان وارد آورد و از همان روزهای نخست کاخ سفید همه تلاش خود را برای آزادی دیپلمات ها و کارکنان سفارت بکار بست و بعد از آن که از انواع تهدیدها و تحریم های اقتصادی نتیجه ای نگرفت، طرح تجاوز نظامی به خاک جمهوری اسلامی را در دستور کار قرار داد.
سران آمریکایی 90 تن از بهترین کماندوهای ارتش را برای انجام این عملیات انتخاب کردند تا در یک حمله ی هوایی غافلگیرانه، گروگان ها را آزاد کنند.
این عملیات با نام «پنجه عقاب» یا «دلتا» طراحی و زمان اجرای آن از چهارم تا ششم اردیبهشت 1359 در نظر گرفته شد. قرار بر این بود تا در شب اول تعدادی هواپیمای نظامی و بالگرد در عمق خاک ایران فرود بیایند. سپس بالگردها شبانه سوختگیری و به نقطه ای در نزدیکی تهران پرواز کنند.
شب دوم نیز گرو هی ویژه به سفارت حمله کنند و همراه گروگان ها، پس از اشغال فرودگاه با یک هواپیما از ایران خارج شوند.
در پایان نیز نیروهای عملیاتی بیگانه با همکاری عوامل ضد انقلاب و جاسوسان مستقر در ایران، با حمله به مرکزهای اقتصادی و محل سکونت شخصیت های مؤثر و کلیدی طرح کودتا علیه نظام مردمی جمهوری اسلامی را به انجام برسانند.
براساس این برنامه چهارم اردیبهشت 1359 هجری خورشیدی، هفت فروند هواپیمای غول پیکر سی130 و هشت فروند بالگرد در حالی که تجهیزات پیشرفته نظامی به همراه داشتند، وارد مرز ایران شدند و پس از پیمودن مسافت یکصد کیلومتری، در فرودگاهی متروکه نزدیک رباط خان طبس فرود آمدند.
نیمه شب بود که نیروهای ویژه به صحرای طبس رسیدند. یکی از بالگردها از هواپیمای سی130سوختگیری کرد و از زمین برخاست که ناگهان بر اثر اشتباه خلبان با هواپیما برخورد کرد و هر 2 آتش گرفتند، طوفان شن برپا شد و بدین ترتیب آن 2 بالگرد دیگر دچار نقص فنی شدند و از انجام عملیات باز ماندند.
آمریکایی ها از بیم آنکه، همگی در طوفان شن نابود یا اسیر نیروهای ایران شوند، از فرصت شب استفاده و فرار کردند، اما جسد هشت آمریکایی و برخی اسناد سری و محرمانه از این عملیات در آن منطقه باقی ماند.
پس از این شکست بزرگ، در ششم اردیبهشت کارتر در تلویزیون اعلام کرد که عملیات پنجه عقاب شکست خورده و اسناد طبقه بندی شده سری، در بالگردها به جای مانده است. اما عده ای از نیروهای خودفروخته داخلی به وسیله ی چند بمب افکن، بالگردهای به جا مانده را بمباران کردند و این امر سبب شد تا مدارک و اسناد از بین بروند و فرمانده سپاه استان یزد محمد منتظر قائم که برای بازرسی و بررسی محل به آنجا رفته بود به شهادت برسد.
امام خمینی در پیامی در ارتباط با واقعه طبس فرمود: «کارتر باید بداند که با این عمل بسیار ناشیانه، حیثیت سیاسی خود را به صفر رساند و از ریاست جمهوری باید قطع امید کند. کارتر با این عمل خود ثابت کرد که قدرت تفکر را از دست داده است و از اداره یک کشور بزرگ مثل آمریکا عاجز است...ملت شریف ایران باید برای خدای تبارک و تعالی با تمام توان خود و با اتکال به قدرت خدای متعال مهیا شوند و آماده نبرد با دشمنان خود گردد...»
یکی از خبرنگاران روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز ضمن اشاره به این رویداد بزرگ نوشت: داغ شکستی که آمریکاییان در ایران خوردند، تا مدتها آنها را رها نخواهد کرد؛ به ویژه بدین دلیل که این شکست، ضربه دوباره ای به احساس آنهایی بود که شدیدا به فن آوری معتقدند و به آن ایمان دارند. از کار افتادن سه بالگرد در میان بادهای شنی بیابان، ضربه بسیار سنگینی بوده است.
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**2059**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]