واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روند کاهش قیمت محصولات کشاورزی در جنوب کرمان جبران ناپذیر است جیرفت- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: اگر فکری به حال روند کاهش قیمت محصولات نشود و این روند ادامه داشته باشد خسارت جبران ناپذیری به اقتصاد منطقه و کشاورزان وارد می شود.
به گزارش ایرنا، مجید درینی روز پنجشنبه در نشستی که با حضور فرمانداران و کشاورزان جنوب کرمان برگزار شد، افزود: نگرانی از کاهش قیمت محصولات کشاورزی از چند ماه گذشته به وزارتخانه اعلام شده بود که راهکاری جدی در این زمینه صورت نگرفت.
وی ادامه داد: افزایش تولید سیب زمینی طرح دو از تاکیدات وزارت جهاد کشاورزی بویژه معاون تولیدات این وزارت خانه بوده که اکنون باید نگرانی مردم را احساس و نسبت به جلوگیری از کاهش قیمت محصولات چاره اندیشی کنند.
درینی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر نیز قیمت حمل محصولات کشاورزی بالا است و احتمال می رود با اعلام قیمت سوخت در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها این نرخ افزایش داشته باشد که این موضوع باعث می شود تا برداشت محصولات کشاورزی از صرفه اقتصادی خارج شود.
وی گفت: کارخانه های رب گوجه فرنگی باید وارد گود شوند و اگر محصول کشاورزان را با قیمت مناسب خریداری کنند تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.
درینی بیان کرد: برداشتن تعرفه بالای صادرات محصولات کشاورزی که ضربه جبران ناپذیری به کشاورزی جنوب کرمان وارد کرده است می تواند در کوتاه مدت چاره ساز این کاهش قیمت باشد.
فرماندار رودبار جنوب نیز در ادامه گفت: کشت به اندازه انجام شده اما بازار مدیریت نشده است و کشاورز در این بین مقصر نیست.
حسن مرادی تصریح کرد: با توجه به اینکه ظرفیت بازار محدود است و از سوی دیگر برداشت محصول انبوه می باشد لذا قبل از این مسوولان باید به فکر چاره باشند.
وی گفت: با توجه به نقش دلالان در کاهش قیمت باید چاره اندیشی شود تا دلالان حذف شده و کشاورز بتواند به صورت مستقیم محصول خود را عرضه کند.
مرادی ادامه داد: با توجه به اینکه بیشتر کشاورزان از تسهیلات بانکی استفاده کرده اند و از سوی دیگر متضرر شده اند، دولت باید چاره اندیشی کند تا تسهیلات دریافت شده کشاورزان تمدید شود.
فرماندار عنبرآباد هم گفت: بی رنامه گی متولیان امر موجب شده که اکنون به اوج بحران قیمت محصولات کشاورزی برسیم.
محمد حجتی تصریح کرد: باید در مزارع استان ها غرفه هایی در اختیار کشاورزان جنوبی کرمان قرار گیرد تا به منظور حذف دلالان، آنها بتوانند محصولات خود را به صورت مستقیم به دست مصرف کننده برسانند.
به گزارش ایرنا، کاهش نرخ محصولات کشاورزی در جنوب کرمان موجب نگرانی کشاورزان این منطقه شده است.
جنوب کرمان با هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، قلعه گنج، منوجان، فاریاب، رودبار و کهنوج سالانه چهار و نیم میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که در اوج برداشت محصولات زراعی روزانه حدود چهار و هزار کامیون نیاز است تا این محصولات را حمل کند.ک/2
7444/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]