تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836437963
تفقه آیت الله صانعی و پارازیت زدایی(3)
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تفقه آیت الله صانعی و پارازیت زدایی(3) تهران - ایرنا - آیت الله صانعی در پاسخ به شفقنا «پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه»، درباره حکم شرعی ارسال پارازیت روی امواج ماهواره، قایل به حرمتی شدید شده اند. در شماره های پیشین، چهار گزاره از متن پاسخ ایشان استنباط شد و دو مورد از آنها مورد بررسی قرار گرفت. اما مورد سوم.
در ادامه سر مقاله روز پنجشنبه روزنامه رسالت به قلم « بهزاد حمیدیه» که به سومین بخش از سلسله یادداشت های وی با عنوان « تفقه آیت الله صانعی و پارازیت زدایی» اختصاص یافت آمده است: آن چنان که پیشتر گذشت از بررسی ارتباط پاسخ آیت الله صانعی با متن استفتا، چنین برمی آید که ایشان معتقدند: مضرات فرهنگی- سیاسی امواج ماهواره ای (انتشار اهداف دشمنان اسلام بر ضد اسلام و منافع جهان اسلام) در برابر مضرات جسمانی پارازیتها («عواقب خطرناک ذکر شده در سئوال و ضرر زدن به انسان ها و صاحبان فضا») بی اهمیت هستند و در نتیجه، ارسال پارازیت، «حرمت و معصیت کبیره بودنش برای ارسال کننده آن جای شک و شبهه نیست».
این استنباط، استنباطی کاملا بی غبار است و می توان با جرات آن را به آیت الله صانعی نسبت داد، زیرا در متن استفتا اشاره به «بهره برداری دشمنان اسلام از شبکه های ماهواره ای جهت پیگیری و انتشار اهداف خود بر ضد اسلام و ضد منافع جهان اسلام و ضد فرهنگ جوامع اسلامی» شده است و از آنجا که پاسخ باید معطوف و مرتبط با متن سئوال باشد، نتیجه می شود که بخش دوم جواب آیت الله صانعی دلالت روشنی بر استنباط فوق می کند.
مگر آنکه بگوییم ایشان متن استفتا را به دقت مطالعه نکرده، فتوای خود را به صورت مستقل طرح کرده اند!
اعتقاد به اینکه آسیب های فرهنگی- سیاسی متوجه شده به اسلام و منافع جهان اسلام، بی اهمیت تر از آسیبهای جسمانی پارازیتها هستند، باوری بس عجیب به نظر می رسد و نسبت دادنش به آیت الله صانعی که عالمی مدافع و مروج دین اسلام است بسی تعجب برانگیزتر است.
ناگزیر باید به دنبال توجیهی گشت.هرچند باید از محضر ایشان درخواست نمود فتوای خویش را توضیح دهند تا وضعیت و توجیه استنباط فوق که به روشنی از کلامشان برمی آید و به مخاطبین و خوانندگان فتوای ایشان منتقل می شود معلوم گردد.
اما اجازه دهید در اینجا توجیهاتی را که به ذهن نویسنده این سطور می رسد بیان کنیم:
1- لحاظ کمیت: ضرر فرهنگی- سیاسی شبکه های ماهواره ای علیه اسلام بسیار ناچیز و اندک است، حال آنکه ضررهای جسمانی پارازیتها بسیار زیاد است.
در نتیجه هرچند ضرر فرهنگی- سیاسی به لحاظ کیفیت بسیار بااهمیت است اما به لحاظ کمیت و مقدار، ناچیز و خرد است.
2- لحاظ سببیت: هرچند آسیب فرهنگی- سیاسی مهمتر و رتبتا مقدم بر ضررهای جسمی هستند، اما سلامت جسم، مقدمه، بستر و سببی است برای حصول سلامت فرهنگ و سیاست.
به عبارت دیگر، بدون سلامت جسم، روح نیز سلامت نخواهد ماند.
3- لحاظ اختیاری بودن: از آنجا که آسیبهای فرهنگی وابسته به اختیار افراد هستند، نمی توان تعارضی میان آنها و آسیبهای جسمی که غیر اختیاریند قایل شد.
همانگونه که نمی توان به بهانه جلوگیری از شنیدن سخنان کفرآمیز و وسوسه کننده ای که برای دین افراد خطرناکند، به قوه سامعه افراد لطمه زد، در اینجا هم نمی توان به بهانه جلوگیری از تماشای برنامه های ضد فرهنگی ماهواره، به بدن آنها ضرر رساند و آنها را دچار سرطان و بیماریهای دیگر نمود، زیرا افراد می توانند بر اساس اختیار خود، از برنامه های آسیب رسان پرهیز کنند.
توجیه اول پذیرفتنی نیست زیرا آثار تخریبی برنامه های ماهواره ای بر جامعه و فرهنگ، امری محرز و بلکه مشهود است، حال آنکه آسیبهای پزشکی ارسال پارازیت، به صورت قطعی تایید نشده است.
در این رابطه همین بس که چندی پیش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر حسن قاضی زاده هاشمی بیان داشت کمیته ای برای پایان دادن به اظهارات غیر علمی و غیر کارشناسی برخی افراد درباره پارازیتها تشکیل شده است تا با بررسی علمی و دقیق، موضوع آسیب رسانی پارازیت را بر سلامت مردم روشن کند.
سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات از اعضای کمیته ویژه بررسی تاثیر پارازیت بر سلامت هستند.
وی همچنین به آماده شدن گزارش این کمیته اشاره نمود و گفت: نکته قابل توجه در این گزارش ...، اشاره به «استاندارد بودن پارازیت های ماهواره ای» است، موضوعی که در چند سال گذشته همواره مورد نقد و بررسی قرار داشته است.
وی همچنین اظهار داشت: به طور کلی با بررسی هایی که انجام شده، می توان نتیجه گرفت که هیچ جای نگرانی از بابت تاثیر پارازیت ها بر سلامت مردم نیست و سطح بیشتر آنها در حد استانداردهای بین المللی است (روزنامه وطن امروز، شماره 1251، 21/11/92، ص4). مدتی قبل از این اظهارات نیز دکتر قاضی زاده هاشمی گفته بود: اینکه بگوییم پارازیت باعث یکسری بیماری ها یا سقط جنین می شود از نظر علمی هیچ مبنایی ندارد و همچنین هیچ مرجع علمی نیز درباره آن وجود ندارد.
در مراجعه به سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت (World Health Organization) در بخش «media centre» نیز می توان دید مطالعات این سازمان از 1996 تا کنون هیچ تایید قطعی درباره آثار منفی جدی امواج الکترومغناطیسی روی سلامت انسان ارائه نداده است.
اما در زمینه تاثیرات جامعه شناختی، روانشناختی و تربیتی وسایل ارتباط جمعی از جمله برنامه های ماهواره ای روی افراد، تحقیقات وسیعی در ایران و غرب انجام شده است.
برای محرز بودن این تاثیرات، از جمله می توان به کتاب جیمز، با نام ارتباطات و فرهنگ، کتاب کازنو با عنوان جامعه شناسی وسایل ارتباط جمعی، و کتاب دیگرش به نام قدرت تلویزیون و نیز کتاب ها و مقالات بسیار دیگر مراجعه نمود. آثار منفی برنامه های ماهواره ای که عمدتا مروج سبک زندگی غربی و ضد اسلامی هستند و کینه ورزیهای سیاسی آنها نیز مفروغ عنه است، هنگامی برجسته و بسیار با اهمیت به نظر می رسد که دامنه استفاده از آنها را بدانیم.
چندی قبل، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای علی جنتی اعلام نمود ضریب استفاده از ماهواره 71 درصد مردم تهران را شامل می شود.
وی همچنین از دریافت 2 هزار شبکه ماهواره ای روی تلفن های همراه در آینده نزدیک خبر داد که به راحتی توسط تلفن های همراه قابل دریافت خواهد بود (رک. سایت تابناک، کد خبر 365357، مورخ 26/9/92).
آیا به راستی، فتوای آیت الله صانعی این حجم انبوه آسیب های فرهنگی- سیاسی را لحاظ نموده است؟
آنچنان که گفته شد تاثیر منفی پارازیت ها بر سلامت انسان، بیشتر یک شایعه است که حتی مسئولان رسمی نیز آن را تایید نمی کنند و بر فقیه، دستکم لازم است از باب پیش گرفتن سبیل احتیاط که طریق نجات است، حکم به حرمت ارسال پارازیت را مشروط کند به تحقق عرفی خوف.
به عنوان یک تمثیل می توان روزه را مثال زد که بر فرد حرام است که روزه خود را باطل کند صرفا بر اساس نظر یک متخصص یا چند نفر از مردم عادی مبنی بر اینکه روزه گرفتن برای او ضرر دارد.
او تنها در صورتی مجاز به افطار کردن است که از سخن و اظهارات دیگران خصوصا متخصصان برای او عرفا خوف حاصل شود.
توجیه دوم نیز پذیرفتنی نیست. زیرا این توجیه مبتنی بر یک استدلال نادرست است:
مقدمه اول: ارسال پارازیت اقدامی است موجب از میان رفتن سلامت جسمی که به تبع آن، نوبت به سلامت دین و فرهنگ نمی رسد.
مقدمه دوم: عدم ارسال پارازیت تنها سلامت دین و فرهنگ را به مخاطره می اندازد.
مقدمه سوم (نتیجه دو مقدمه پیشین): نسبت ارسال پارازیت به عدم ارسال پارازیت، مانند نسبت افسد است به فاسد.
مقدمه چهارم: دفع افسد به فاسد، عقلا واجب است در این استدلال، مقدمه اول و به تبع آن مقدمه سوم را نمی توان پذیرفت.
زیرا از دست رفتن سلامت جسمی، اگر منتهی به مرگ یا اختلال کامل دستگاه ادراکی انسان شود به گونه ای که انسان دیگر قادر بر تامل و تفکر و صاحب اختیار انسانی نباشد، در این صورت، آسیب فرهنگی- دینی در مورد او بی معنی خواهد بود. او عمری را به دینداری گذرانده و هم اکنون بر اثر آسیب جسمی از دنیا می رود و در رحمت الهی وارد می شود.
اما اگر منتهی به مرگ نشود و فرد را تنها به یک بیماری (جزئی یا سخت، گذرا یا مزمن) مبتلا کند، به گونه ای که او همچنان دارای تفکر و صاحب اختیار انسانی باقی بماند، در این صورت، او نیز همسان با دیگر انسانها در معرض آسیبهای فرهنگی- سیاسی قرار خواهد داشت نه بیشتر از آنها.
در هر صورت نمی توان پذیرفت که آسیب جسمی پارازیتها، مسبب و موجب آسیبهای فرهنگی هم هست. در نتیجه مسئله ما به تعارض دو فاسد بازمی گردد نه به تعارض افسد با فاسد.
اما توجیه سوم چگونه است؟ توجیه سوم مبتنی بر آن است که امر اختیاری با امر غیر اختیاری تعارض نمی یابد.
در نتیجه، تماشای برنامه های ماهواره ای و آسیبهای ناشی از آن، به عنوان امر اختیاری تعارضی با آسیبهای جسمی (ناشی از ارسال پارازیت) که از حیطه اختیار افراد خارج است ندارد.
ما آسیب های جسمی به مردم وارد نکنیم و بگذاریم خودشان به اختیار خود از آسیب های فرهنگی پرهیز کنند.
این توجیه قویتر از توجیهات قبلی به نظر می رسد خصوصا اگر آن را به نفی سد ذرایع ضمیمه کنیم. در شماره بعد بدین امر خواهیم پرداخت.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
تفقه آيت الله صانعي و پارازيت زدايي
۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۹ ۵۰ق ظ رسالت تفقه آيت الله صانعي و پارازيت زدايي به گزارش خبرگزاري موج رسالت نوشت در شماره پيشين چهار گزاره از پاسخ آيت الله صانعي به استفتاي شفقنا پايگاه بينالمللي همکاريهاي خبري شيعه راجع به ارسال پارازيت روي امواج ماهواره استنباط شد و مورد اول مورد بتفقه آیت الله صانعی و پارازیت زدایی
تفقه آیت الله صانعی و پارازیت زدایی تهران - ایرنا - روزنامه رسالت روز سه شنبه در سرمقاله خود با عنوان تفقه آیت الله صانعی و پارازیت زدایی به تحلیل استفتای یک وب سایت از برخی مراجع تقلید در مورد ارسال پارازیت برای ایجاد اخلال در برنامه های مخرب ماهوراه ای پرداخته است در این مطلبنقد فقهی روزنامه رسالت به فتوای آیت الله صانعی در باره پارازیت
نقد فقهی روزنامه رسالت به فتوای آیت الله صانعی در باره پارازیت آفتاب رسالت نوشت شفقنا پایگاه بینالمللی همکاریهای خبری شیعه استفتائی را به شرح متن زیر به دفتر مراجع و آیات عظام فرستاده است با توجه به بهرهبرداری دشمنان اسلام از شبکههای ماهوارهای جهت پیگیری و انتشار اهدانقد فقهی آيتالله صانعي درباره پارازيتها
نقد فقهی آيتالله صانعي درباره پارازيتها آنچنان که متن استفتاء به روشني نشان مي دهد سوال مربوط به تزاحم دو تالي فاسد است مضرات جسمي شبکه هاي ماهواره اي و مضرات فرهنگي- سياسي آنها کد خبر ۳۹۴۹۰۲ تاریخ انتشار ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۱ - 22 April 2014 بهزاد حميديه در سرمقاله روزننقد رسالت به فتوای آیت الله صانعی درباره پارازیت
نقد رسالت به فتوای آیت الله صانعی درباره پارازیتتاریخ انتشار سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۲۵ نقد فقهی روزنامه رسالت به فتوای آیت الله صانعی در باره پارازیتفرهنگ > تلویزیون - رسالت نوشت شفقنا «پایگاه بینالمللی همکاریهای خبری شیعه» استفتائی را به شرفتوای آیتالله اردبیلی درباره پارازیتهای ماهوارهای
فتوای آیتالله اردبیلی درباره پارازیتهای ماهوارهای حضرت آیتاللهالعظمی موسویاردبیلی به پرسشی درباره تبعات احتمالی پارازیت بر بدن پاسخ گفته است کد خبر ۳۹۲۵۱۳ تاریخ انتشار ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۰ - 13 April 2014 حضرت آیتاللهالعظمی موسویاردبیلی به پرسش شفقنا پایگاه بینالآیتالله موسویاردبیلی: اساس اسلام بر صلح و ترقی انسانهاست
چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۳ آیتالله موسوی اردبیلی گفت در اسلام بیش از دیگر ادیان ابراهیمی به مسأله صلح و ارتباطات انسانها توجه شده است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرجع تقلید در دیدار رئیس و جمعی از اعضای مؤسسه مطالعات صلح نروژ اظهار کردآیت الله جوادی آملی: هیچ مجرمی در جامعه اسلامی امنیت ندارد
آیت الله جوادی آملی هیچ مجرمی در جامعه اسلامی امنیت ندارد قم - ایرنا -آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید گفت هیچ مجرمی در جامعه اسلامی امنیت ندارد به گزارش ایرنا به نقل از مرکز خبر حوزه وی روز سه شنبه در درس تفسیر خود در مسجد اعظم قم افزود اگر مجرمان حمایت نشوندیاسر هاشمی: مگر میشود آیت الله هاشمی برای انتخابات مجلس و خبرگان کار سیاسی نکند؟
یاسر هاشمی مگر میشود آیت الله هاشمی برای انتخابات مجلس و خبرگان کار سیاسی نکند یاسر هاشمی گفت پدرم حتماً برای انتخابات فعالیت سیاسی خواهد داشت به گزارش نامه نیوز یاسر هاشمی با حضور در مراسم مرحوم صادقی و در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره احتمال سفر هاشمی رفسنجانی به عربسآیتالله ملکحسینی: زائرسرای کهگیلویه و بویراحمد در مشهد مقدس احداث میشود
آیتالله ملکحسینی زائرسرای کهگیلویه و بویراحمد در مشهد مقدس احداث میشودنماینده مردم کهگلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری از ساخت زائرسرا برای مردم استان در مشهد مقدس که پیشنهاد و آرزوی قلبی مرحوم متقی کاشانی بود خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران آیتالله سید شرفاآیتالله ممدوحی در گفتوگو با فارس: وزارت ارشاد در حال حاضر وضعیت اسلامی ندارد
آیتالله ممدوحی در گفتوگو با فارس وزارت ارشاد در حال حاضر وضعیت اسلامی نداردعضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با ابراز نگرانی از وضعیت نگرانکننده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت این وزارتخانه در حال حاضر وضعیت اسلامی ندارد آیتالله حسن ممدوحی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درآیت الله حکیم از آیت الله نجفی عیادت کرد
آیت الله حکیم از آیت الله نجفی عیادت کرد خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله محمد سعید حکیم با حضور در دفتر حضرت آیت الله بشیر نجفی از این مرجع تقلید عیادت کرد به گزارش خبرگزاری رسا حضرت آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع تقلید نجف اشرف شب گذشته از حضرت آیت الله بشیر نجفآیت الله مکارم شیرازی: دولت و مجلس قشر نیازمند را از زیر بار تورم نجات دهند
آیت الله مکارم شیرازی دولت و مجلس قشر نیازمند را از زیر بار تورم نجات دهندیکی از مراجع تقلید قم گفت باید دولت مجلس و متفکران آزاد دست به دست هم دهند و قشر نیازمند را از زیربار تورم نجات دهند و ما نیز برای موفقیت همه اینها دعا میکنیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیت الله ناصرنظر آیتالله سیستانی درباره اختلاط اینترنتی
نظر آیتالله سیستانی درباره اختلاط اینترنتی کد خبر ۳۹۳۴۳۰ تاریخ انتشار ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۷ - 16 April 2014 آیتالله سیستانی در پاسخ پرسش جمعی از مومنین درباره نحوه ورود به شبکههای اجتماعی مانند اینترنت ضمن بیان حدود شرعی ورود به این شبکهها توصیههایی را به کاربران مسلماآیتالله موسوی جزایری: افراد متمکن باری برای بیتالمال نباشند
آیتالله موسوی جزایری افراد متمکن باری برای بیتالمال نباشندنماینده ولی فقیه در خوزستان گفت دولت مقرر کرده است که افراد متمکن یارانه دریافت نکنند و باری برای بیتالمال نباشند به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز آیتالله سید محمدعلی موسوی جزایری صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کردمهلت 48 ساعته آلخلیفه برای خروج نماینده آیت الله سیستانی از بحرین
مهلت 48 ساعته آلخلیفه برای خروج نماینده آیت الله سیستانی از بحرین خبرگزاری رسا ـ نظام آلخلیفه 48 ساعت به نماینده آیت الله سیستانی مهلت داده است که خاک این کشور را ترک کند به گزارش خبرگزاری رسا جمعیت الوفاق اسلامی بحرین امروز اعلام کرد که نظام آلخلیفه آیتسیر مطالعاتی کتب فقهی حقوقی آیت الله جوادی آملی
سیر مطالعاتی کتب فقهی حقوقی آیت الله جوادی آملی تهران - ایرنا - آیت الله عبدالله جوادی آملی به عنوان مفسر بزرگ قرآن جدیدترین آراء و نظریات را در مسائل فقهی و حقوقی ارائه کرده که کتب فقهی حقوقی این مرجع تقلید راهنمایی برای طلاب دانشجویان و تمامی علاقه مندان به معارف اسلامی است-
گوناگون
پربازدیدترینها