واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جانشین عقیدتی، سیاسی ارتش: سپهبد قرنی، شهید حفظ یکپارچگی ایران بود قم - ایرنا - جانشین عقیدتی، سیاسی ارتش جمهوری اسلامی گفت: سپهبد ˈمحمد ولی قرنیˈ نخستین رییس ستاد مشترک ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شهید حفظ یکپارچگی ایران اسلامی بود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمینˈعباس محمد حسنیˈ روز چهارشنبه در آیین سی و پنجمین سالگرد شهادت شهید قرنی، در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) اظهار کرد: این شهید در غائله کردستان مقابل ضد انقلاب ایستاد و از تجزیه ایران جلوگیری کرد.
وی با اشاره به نقش شهید قرنی در خنثی کردن توطئه ضد انقلاب در کردستان خاطرنشان کرد: این امر سبب شد تا ضد انقلاب کینه قرنی را به دل بگیرد و ناجوانمردانه او را در منزل و مقابل خانواده اش به شهادت برساند.
وی تاکید کرد: شهید قرنی در مدت 43 روز ریاست خود در ستاد مشترک ارتش خدمات بسیاری را برای میهن اسلامی انجام داد.
حسنی با بیان اینکه نام، یاد، راه، مکتب و اندیشه شهیدان همیشه زنده است، تصریح کرد: شهید قرنی با شهادت، سعادت خویش را جاودانه کرد و شهدا هرگز فراموش نمی شوند.
وی از شهید قرنی بعنوان یکی از پرچمداران پرافتخار نظام جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: عَلَم مجاهدت او همیشه برافراشته خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه این شهید دو بار در زمان رژیم ستمشاهی پهلوی و هر بار به مدت سه سال به زندان افتاد، گفت: در مرتبه دوم دستگیری هنگامی که از او خواستند از شاه طلب عفو کند، پاسخ او این بودˈهیات منه الذله.ˈ
حسنی خواستار آن شد که نسل جوان با دقت، وسواس و حساسیت زندگی چنین شهیدانی را مورد مطالعه قرار دهند.
وی با بیان اینکه شهیدان، آموزگاران مبارزه با استکبار جهانی هستند، افزود: مبارزه با فساد و وابستگان به اجانب یک مکتب است و این مکتب باید برای همیشه مورد دقت و توجه نسل نو باشد.
وی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی عده ای از سران ارتش وابسته به بیگانگان بودند، گفت: بدنه ارتش مومن، متدین، مردمی، میهن دوست و عاشق اسلام، مرجعیت و امام راحل(ره) بود از اینرو به فرمان امام خمینی(ره) پادگان ها را رها کردند و به مردم پیوستند.
حسنی با اشاره به نَسَب خانوادگی این شهید گفت: شهید قرنی از نوادگان ˈاویس قرنیˈ از دوستداران پیامبر اسلام(ص) و از یاران امام علی (ع) بود.
همچنین در این مراسم یکی از همرزمان شهید قرنی خاطراتی را از این شهید بیان کرد و نیز یکی از مداحان اهل بیت(ع) به اجرای برنامه پرداخت.
این مراسم با حضور نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران(نیروهای هوایی، دریایی، زمینی و پدافند)، سازمان عقیدتی سیاسی و سازمان حفاظت اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر نیروهای مسلح استانهای قم و تهران برگزار شد.
در این آیین تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س)، معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم و جمعی از مسوولان استان قم و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
این مراسم از سوی روابط عمومی دژبان آجا (ارتش جمهوری اسلامی ایران) برگزار شد.
* شهید قرنی حُر انقلاب بود
رییس عقیدتی سیاسی دژبان کل ارتش در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرموده اند؛ زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهیدان کمتر از خود شهادت نیست.
حجت الاسلام و المسلمین ˈیعقوبعلی سلیمانی تبارˈ اظهار کرد: ترویج فرهنگ شهادت در جامعه موجب بیمه شدن جامعه در مقابل تهدیدات می شود.
وی از شهید قرنی بعنوان ˈحُر انقلابˈ نام برد و گفت: این مراسم هر سال برگزار می شود که امسال استقبال خوبی از سوی مسوولان استان قم از این مراسم شد.
سلیمانی تبار اعلام کرد: پیشنهاد شده است تا یکی از میدانهای شهر قم به نام شهید قرنی نامگذاری شود.
* شهید قرنی، اولین شهید ترور بود
دبیر ستاد مراسم بزرگداشت روز ارتش در استان قم نیز در حاشیه این مراسم با گرامیداشت یاد 48 هزار شهید ارتش و شش هزار شهید استان قم به خبرنگاران گفت: شهید سپهبد قرنی یار وفادار امام خمینی(ره) و از مبارزان انقلابی بود.
سرهنگ ˈاحمد حسینیˈ اظهار کرد: شهید قرنی قاطعانه با دموکرات، کومُلِه و عوامل ایجاد ناامنی در کردستان و همچنین منافقان مقابله کرد.
وی گفت: قرنی، اولین شهید ترور پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود که امام راحل (ره) نیز در مراسم تشییع جنازه وی شرکت کردند.
* گلباران مزار شهید قرنی
پس از پایان آیین بزرگداشت شهید قرنی، نیروهای مسلح حاضر در مراسم با حضور در مزار این شهید در یکی از حجره های صحن امام رضا(ع) حرم مطهر حضرت معصومه (س) ضمن ادای احترام، عطرافشانی و گلباران آرامگاه این شهید، باردیگر بر پیروی از راه شهیدان تاکید و با آرمانهای امام راحل (ره)، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهیدان تجدید پیمان کردند.
شهید سپهبد ˈمحمد ولی قرنیˈ در سال 1292 ه. ش در تهران به دنیا آمد.
وی در سال 1311 ه. ش با درجه ستوان دومی در رشته توپخانه از دانشکده افسری ارتش(مدرسه صاحب منصبی) فارغ التحصیل شد.
وی پیش از انقلاب اسلامی مسوولیت هایی همچون معاونت ستاد ارتش، فرمانده تیپپ مستقل رشت (گیلان) و ریاست رکن دوم ستاد ارتش را برعهده داشت.
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی(ره) در 23 بهمن 1357 ه. ش بعنوان نخستین رییس ستاد مشترک ارتش منصوب شد و همچنین عضو شورای انقلاب نیز بود.
عمده تلاش این شهید در زمان کوتاه تصدی ریاست کل ارتش مقابله جدی با اقدامات خرابکارانه گروهک های وابسته و دشمنان انقلاب اسلامی درˈغائله کردستانˈ بود که مانع از تجزیه بخشی از ایران شد.
وی در سوم اردیبهشت 1358 ه. ش در منزلش در تهران توسط گروهک تروریستی ˈفرقانˈ به شهادت رسید.
/543 /7406/ 550/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]