واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۲:۴۱ب.ظ)
احياي درياچه اروميه باهمت عمومي و عزم ملي رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت: احياي درياچه اروميه باهمت عمومي و عزم ملي و با اجراي برنامه هاي مديريت صحيح مصرف آب عملي مي باشد.
به گزارش خبرگزاري موج؛ سيدعلي مختاري در جلسه هم انديشي بحران درياچه اروميه افزود:با نگاه به توصيه هاي مقام معظم رهبري در اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي با رويکرد مديريت جهادي و اجراي برنامه هاي علمي تدوين شده راه برون رفت از بحران درياچه اروميه هموار مي شود.
وي اظهار کرد : مديريت مصرف آب و ثبات اقتصادي بخش کشاورزي جزو برنامه هاي تدوين شده اين سازمان در اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي مي باشد که حاصل آن تحقق برنامه هاي بهره وري و افزايش توليد در واحد سطح و تغيير الگوي کشت و تجهيز اراضي کشاورزي به سيستم هاي آبياري تحت فشار مي باشد
سيد علي مختاري افزود: در همين راستا اجراي هشت طرح شامل بازگشايي مسير آبهاي ورودي،جلوگيري ازتوسعه کشاورزي افقي ، مديريت نهاده هاي کشاورزي در حوضه درياچه با توجه به محدوديت منابع آب، آيش بندي کشتهاي يک ساله، عمليات آبخيزداري با تاکيد بر آبخوانداري و شبکه هاي آبياري در اولويت کارهاي اجرايي سازمان قرار دارد .
اين طرحها توسط کارشناسان به صورت کاملا اصولي و با هدف اجرايي شدن براي حل بحران درياچه اروميه تدوين و طراحي شده اند .
مختاري تصريح کرد: در راستاي حل بحران درياچه ما از هرگونه طرح و ايده اي که بتواند راههاي رسيدن به اهداف را در کوتاهترين زمان ممکن ميسر کند حمايت و استقبال مي کنيم و آماده پذيرش هرگونه راهکارجديدي در اين زمينه هستيم .
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي، اصلاح روشهاي کشت در مزارع و توسعه شبکه هاي آبياري مدرن ، استفاده از روشهاي نوين انتقال آب به مزارع و جلوگيري از هدررفت آب و آگاه سازي بهره برداران و کشاورزان را از جمله برنامه هاي مصوب بخش کشاورزي در حوضه آبريز درياچه اروميه برشمرد .
مختاري افزود: در راستاي حل اين بحران ، لايروبي کانال ها و قنوات و توسعه انتقال آب با لوله در دستور کار جهاد کشاورزي قرار دارد که سعي داريم تمامي کشاورزان را براي استفاده از سيستم هاي نوين آبياري تحت فشار مکلف نماييم .
وي ضمن رد کردن نظريه برخي از صاحب نظران مبني بر مقصردانستن بخش کشاورزي در خشک شدن درياچه اروميه ، اضافه کرد : بحران درياچه اروميه بايدسالها بيش از اين در برنامه ريزي هاي کلان دولت ها مورد توجه قرار مي گرفت چرا که عدم ايجاد اشتغال در ساير بخش ها و عدم نظارت و رسيدگي سازمانها بر اين نوع اشتغالزايي موجبات چنين بحراني را براي اين درياچه فراهم نموده است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]