تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855663267




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آینده روابط ایران و عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
آینده روابط ایران و عربستان

آینده روابط ایران و عربستان
اختلافات ایران و عربستان نشات گرفته از رقابت‌های منطقه‌ای، تلاش برای نفوذ منطقه‌ای و مسئله انرژی است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از آرمان :دکتر غلامعلی خوشرو *: عربستان سعودی اکنون در شرایط دشواری قرار گرفته است. مقامات سعودی احساس می‌کنند که علاقه مقامات ایالات متحده نسبت به منطقه خاورمیانه و خلیج فارس روز به روز کمتر می‌شود.

 آنها احساس می‌کنند که واشنگتن، خاورمیانه را یک منطقه هزینه‌بر و کم‌فایده تلقی می‌کند. به یک معنا می‌توان گفت دولتمردان سعودی احساس می‌کنند دولت اوباما فرصت‌های اصلی این کشور را در منطقه آسیای شرقی جستجو می‌کند. از سوی دیگر عربستان احساس می‌کند بهبود نسبی و کاهش تنشی که در روابط میان ایران و آمریکا در جریان گفت‌وگوهای هسته‌ای رخ داده است جایگاه عربستان را در روابط دوجانبه با آمریکا دچار تزلزل می‌کند.


 بنابراین عربستان از این دو حیث دچار یک وضعیت نامتعادل روانی و استراتژیک است. اما اشتباه اصلی عربستان در این است که ایران را رقیبی می‌بیند که توانمندی‌اش موجب کاهش قدرت مانور عربستان در خاورمیانه و عرصه بین‌المللی می‌شود. اکنون این شرایط فراهم آمده است تا عربستان سعودی دیدگاه خود را عوض کند چرا که دولتمردان ایران هیچ گاه؛ قدرت سیاسی و استراتژیک خود را در مقابل همسایه مسلمان خود به‌کار نمی‌گیرند.


 کشور ما همیشه قدرت خود را در همکاری و تعامل سازنده با عربستان می‌بیند. مقامات سعودی باید بدانند تقویت شدن قدرت نفوذ هر کشوری در گرو حضور قدرت‌های خارجی نیست. کارشناسان و تحلیلگران منطقه تنها راه حفظ امنیت و صلح در خاورمیانه را همکاری استراتژیک و اتحاد این دو قدرت منطقه‌ای می‌دانند. بی‌شک سیاست خارجی جدیدی که جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته افق تازه‌ای را در همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی فراهم کرده است. در چنین شرایطی مقامات سعودی باید تحولاتی که به واسطه روی کار آمدن دولت یازدهم پدید آمده است را قدر بدانند.


 تحلیلگران سیاسی بر این باورند که دولت یازدهم، دولتی تعامل گراست و با تکیه بر عقلانیت و تدبیر سیاست تنش زدایی را در پیش می‌گیرد. دستگاه دیپلماسی این دولت برای گسترش روابط با جامعه بین‌المللی، کشورهای منطقه و به خصوص عربستان دارای پتانسیل‌های فراوانی است. روابط ایران و عربستان می‌تواند بر اساس احترام و تعامل متقابل ایجاد شود. درعین حال مقامات سعودی باید بدانند که قرار نیست این دو قدرت منطقه‌ای نفوذ و قدرت یکدیگر را در منطقه کاهش دهند. بی‌تردید قدرت عربستان و ایران از واقعیت‌های منطقه خاورمیانه است.


 دو دولت عربستان و ایران از قدرت بزرگ جهان اسلام هستند بنابراین نباید قدرت این دو کشور در تضاد با یکدیگر تعبیر شود. مقامات سعودی از گفت‌وگو و البته همکاری با ایران هیچ ضرری نمی‌کنند در صورتی که مقدمات سفر مقامات تهران به ریاض فراهم شود. دو کشور می‌توانند در جهت ایجاد یک همکاری بلند مدت با یکدیگر گام بردارند. مسلما در این همکاری بلند مدت امنیت انرژی و همکاری‌های منطقه‌ای لحاظ خواهد شد. 


در شرایط فعلی لازم است سفارتخانه‌های دو کشور فعال شوند و سفیر جدیدایران به ریاض اعزام شود. بنابراین لازم است که مقامات هر دو کشور تمام تلاش خود را به عادی‌سازی روابط اختصاص دهند. در زمان آیت‌ا...هاشمی و آقای خاتمی روابط تهران و ریاض بهبود نسبی پیدا کرد هر چند این روابط در دولت‌های بعدی روند مثبتی را به خود ندید. اما اکنون، به واسطه روی کار آمدن دولت تدبیر و امید هیچ مانعی برای بازگشت به روند مثبت گذشته وجود ندارد. ایران و عربستان دارای موارد مشترکی هستند که می‌توانند برای آغاز گفت وگوها بدان تکیه ورزند. یکی از این موارد مشترک ثبات منطقه‌ای است؛ منطقه خاورمیانه هر چقدر پر آشوب‌تر باشد منافع ملی هر دو کشور را در خطر قرار خواهد داد.


 مسئله دیگر محدود کردن خشونت‌های فرقه‌ای در خاورمیانه بحرانی است. ممکن است عربستان با بهره گیری از گروه‌های فرقه‌ای و افراطی هدف مشخصی را در یک منطقه از جهان دنبال کند اما دولتمردان سعودی باید بدانند که این گروه‌های افراطی همیشه مطیع و فرمانبردار نیستند. نمونه بارز این گروه‌های تکفیری، القاعده است. 


همگان دیدند این گروهک پس از دریافت امکانات و تجهیزات؛ در نهایت برای عربستان خطرناک شد. همگان آگاهند که فرقه‌گرایی در خاورمیانه امروز، تاسف‌بارترین تحولی است که کشورهای منطقه با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند. به همین مناسبت رئیس جمهور ایران قطعنامه‌ای را برای مهار خشونت گرایی پیشنهاد کردند که در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید. اکنون و پس از فراز و نشیب‌های فراوان این فرصت فراهم آمده است تا دولتمردان سعودی در جهت اجرای ایده، دنیای عاری از خشونت همراه با ایران گام بردارد.


 بنابراین ریاض می‌تواند با تهران در چارچوب همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه خاورمیانه‌ای امن را پدید آورد و این تنها راهی است که ما می‌توانیم برای راحت شدن از شر تروریست در پیش بگیریم. اکنون برخی از کشورهای منطقه به دلیل ناامن بودن و برداشت‌های نادرست برخی از حاکمان منطقه از قدرت،سالانه میلیاردها دلار صرف خرید تسلیحات می‌کنند.


 این در حالی است که همکاری و تعامل این کشورها می‌تواند بخش اعظمی از نگرانی‌های آنها را بکاهد. حال که سیاست‌های آمریکا نسبت به خاورمیانه دچار تحول شده لازم است دولتمردان این کشور بر همکاری‌های منطقه‌ای و تعامل با کشورهای همسایه تاکید ورزند. بی هیچ تردیدی مهم‌ترین کشور خاورمیانه که تعامل با آن می‌تواند همکاری‌های منطقه‌ای را گسترده‌تر کند ایران است. بنابر این تحلیل می‌توان خبرهای بهبود روابط ایران و عربستان را در چارچوب همکاری منطقه‌ای بهفال نیک نگریست.





1393/2/3





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن