واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تبدیل یک هزار هکتار زمین دیم به آبی با حمایت صندوق توسعه بخش کشاورزی تهران - ایرنا - یک کشاورز نمونه استان خوزستان گفت: با حمایت و تامین اعتبار از سوی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و با بهره گیری از روش های آبیاری تحت فشار و قطره ای یک هزار هکتار زمین دیم به آبی تبدیل شد.
به گزارش شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، حبیب الله رفیعی اصل با بیان این که کوچ و مهاجرت به شهرها تنها راهکاربرای رفع مشکلات معیشتی نیست افزود: بخشی از مردم روستای سیدهاشم به دلیل مشکل کمبود آب و دیم بودن اراضی کشاورزی در حال مهاجرت به شهرستان رامشیر بودند، بنابراین تصمیم گرفتم برای مقابله با مشکل کوچ روستائیان، آب رودخانه جراحی را از 7 کیلومتری به روستای سید هاشم آورده تا اراضی دیم منطقه به اراضی آبی مناسب برای تولید تبدیل شود.
وی اظهارداشت: از آنجا که ارتفاع زمین تا سطح رودخانه جراحی حدود 13 متر بود، نتوانستیم به وسیله کانال ساده و جوی کشی آب را انتقال دهیم، بنابراین با احداث ایستگاه پمپاژ بر روی رودخانه جراحی با مجوز سازمان آب و برق خوزستان توسط دو لوله 20 اینچ و 14 اینچ و با دو موتور پمپ، آب به مزرعه منتقل شد.
رفیعی اصل تصریح کرد: از یک هزار هکتار از اراضی دیم، 112 هکتار تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته است.
این کشاورز نمونه افزود: در مجموع 2 میلیارد و 200 میلیون تومان برای انجام این پروژه در رامشیر هزینه شد که 500 میلیون تومان آن با وام 7 درصدی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی با معرفی به بانک و حدود 4 میلیارد ریال هم به صورت وام بلاعوض برای آبیاری تحت فشار تامین شد.
وی اضافه کرد: برای اجرای عملیات تبدیل اراضی دیم به آبی، با کمک صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان سه میلیارد و 920 میلیون ریال به شکل بلاعوض پرداخت شد.
رفیعی گفت: با توجه به نقش حمایتی صندوق ها، توانستیم اشتغال را دوباره در این منطقه احیا کرده و منطقه را به محل سکونت تبدیل کنیم.
وی یکی دیگر از ویژگی های این صندوق ها را دریافت تسهیلات در زمان اندک عنوان کرد و افزود: زمان زیادی به طول نیانجامید تا بتوانیم از اعتبار صندوق حمایت استفاده کنیم و این یکی از خصوصیات خوب این صندوق است.
وی تصریح کرد: همچنین طی سالهای اخیر برای کشت و برداشت برخی محصولات از روش های مکانیزه به جای روش های سنتی استفاده می شود که در افزایش میزان تولیدات تاثیرگذار است.
به گفته رفیعی اصل هم اکنون از این میزان اراضی 400 هکتار به کشت هندوانه و خربزه به صورت آبیاری قطره ای ، 600 هکتار به کشت گندم و جو به صورت غرقابی و حدود 112 هکتار آن را به آبیاری تحت فشار اختصاص یافته است.
وی افزود:بنابراین پیش بینی می شود امسال از هر هکتار کشت آبیاری قطره ای 50 تن محصول، کشت غرغابی 3 تا 4 تن و کشت آبیاری تحت فشار حدود 3 تن محصول برداشت شود.
اقتصام(1)9186 **1561
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]