واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اقدام بی سابقه آمریکا علیه ایران/ شکایت ایران از آمریکا بررسی شد
ماجرای ندادن روادید به نماینده ایران، با فضاسازی رسانه های غربی آغاز شد و پس از آن که آن ها فضا را آماده کردند، دولتمردان آمریکایی وارد ماجرا شدند و بدون ارائه هیچ مدرکی، در اقدامی بی سابقه از پذیرفتن نماینده ایران سر باز زدند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، "کمیته روابط با کشور میزبان" سازمان ملل متحد که با شکایت ایران از آمریکا به دلیل ندادن روادید به نماینده پیشنهادی ایران، تشکیل جلسه داد، به حرف های طرفین گوش داد؛ اما تاکنون تصمیمی نگرفته است. جنجال ها از آن جا آغاز شد که رسانه ها و مقامات آمریکایی با این ادعا که نماینده ایران گروگان گیر است و با سوءاستفاده از وجود سازمان ملل در خاک آمریکا، از دادن روادید به وی امتناع کردند. این اتفاق در حالی رخ داد که حمید ابوطالبی یکسال پیش، نقش خود را در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا منکر شده بود و آمریکا هم که موظف شده است برای نمایندگان کشورهای دیگر روادید صادر کند، برخلاف رویه معمول از این اقدام خودداری کرده است.
به نوشته سایت رادیو فردا(radiofarda) نیکلاس امیلیو، سفیر قبرس در این سازمان، کسی که در حال حاضر رهبری کمیته "روابط با کشور میزبان" را بر عهده دارد، به خبرنگاران گفت که موضوع در دستور کار این کمیته باقی میماند و «ما در صورت نیاز به آن باز میگردیم».
وظیفه کمیته ۱۹ نفره روابط با کشور میزبان، بررسی مسائلی مانند صدور ویزا، مهاجرت و موارد امنیتی است.
پیشتر استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، رخدادهای پیشآمده پیرامون روادید آقای ابوطالبی را "موردی منحصر به فرد" توصیف کرده بود.
به گفته او صادر نشدن ویزا برای نمایندهای معرفی شده به آن سازمان از کشوری دیگر بیسابقه است.
این سخنگوی سازمان ملل در عین حال تاکید کرده است که اعضای ملل متحد برای معرفی هر نمایندهای که خود میخواهند آزاد هستند.
حمید ابوطالبی نماینده معرفیشده ایران به سازمان ملل به جای محمد خزاعی است که ماموریت رسمی او در اسفند ماه سال گذشته به پایان رسید.
اما ایالات متحده او را به نقش داشتن در گروگانگیری ۴۴۴ روزه کارکنان سفارت آن در تهران، پس از انقلاب ۱۳۵۷ معرفی کرده است.
آقای ابوطالبی خود نقش داشتن در آن را کرده است.
در نهایت در فروردین ماه گذشته نخست سنا و سپس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا لایحهای را برای ممنوعیت ورود او به خاک آن کشور تصویب کردند.
آنچه در پایان ماه گذشته با امضای باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، رسمیت یافت و روابط دو کشور ایران و آمریکا را با چالشی جدید روبهرو کرد.
ایران این موضوع را برای رسیدگی به کمیته روابط با کشور میزبان ارجاع داده است.
دولت ایران همچنان تاکید دارد که نماینده معرفی شده آن کشور حمید ابوطالبی است. آمریکا نیز قانونا[!] صدور روادید را برای او ممنوع کرده و سخنگوی وزارت خارجه آن کشور نیز گفته است «با توجه به نفش او (حمید ابوطالبی) در وقایع سال ۱۹۷۹ که برای مردم آمریکا بسیار اهمیت دارد، برای آمریکا غیرقابل قبول است که چنین ویزایی صادر کند».
به جز دولت ایران، در آخرین روز ماه گذشته، یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران خواستار معرفی شخصی دیگر به جای حمید ابوطالبی شده بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد باقرزاده از فرماندهان ستاد کل نیروهای مسلح، از وزارت خارجه این کشور درخواست کرده است که از اعزام حمید ابوطالبی به امریکا انصراف داده و شخص دیگری را به این ماموریت بفرستد.
سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) هم در این خصوص نوشته است: کمیته روابط با کشور میزبان سازمان ملل متحد، به شکایت ایران در ارتباط با عدم صدور ویزای آمریکا برای حمید ابوطالبی رسیدگی کرد اما تصمیمی برای اقدام در این باره نگرفت.
از نظر مقررات، این کمیته قادر بود ضمن ارایه توصیه به ۱۹۳ عضو این سازمان، موارد را به دفتر حقوقی سازمان ملل متحد ارجاع دهد اما نیکلاس امیلیو، دبیر قبرسی این کمیته روز سه شنبه (۲۲ آوریل - دوم اردیبهشت) گفت که شکایت ایران همچنان در دستور کار این کمیته قرار دارد و اعضای کمیته در صورت لزوم به آن باز خواهند گشت.
به گفته دبیر این کمیته، موضوع شکایت ایران روز سهشنبه با حضور نمایندگان ایران و آمریکا و چند کشور دیگر رسیدگی شد و حاضران در این باره بحث و گفتگو کردند.
در این جلسه نمایندگی ایران را غلامحسین دهقانی، معاونت نمایندگی دائمی این کشور در سازمان ملل متحد برعهده داشته و از سوی آمریکا هم رزماری دیکارلو، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد حضور داشته است.
خانم دیکارلو در این جلسه گفته است کشورش به تعهداتش به عنوان میزبان در برابر سازمان ملل متحد پایبند است اما نمیتواند نگرانی خود را از موضوع اعطای روادید به آقای ابوطالبی نادیده بگیرد چرا که برای آمریکا قابل تحمل نیست به کسی مصونیت دیپلماتیک بدهد که خود در نادیده گرفتن مصونیت دیپلماتیک دیپلماتهای آمریکایی (در جریان گروگان گیری سفارت آمریکا در تهران) نقش داشته است. یکی از حاضران در این جلسه که خواسته نامش فاش نشود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است در این جلسه بلاروس، کوبا و کره شمالی در دفاع از ایران سخن گفتهاند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، جمعه گذشته با امضای قانونی جدید درباره شرایط صدور روادید برای سفرا و نمایندگان کشورها اعزامی به آمریکا، زمینه قانونی برای مخالفت با صدور ویزای حمید ابوطالبی را فراهم کرد.
آمریکا میگوید آقای ابوطالبی که ایران او را به عنوان نماینده دائمی جدید خود در سازمان ملل متحد برگزیده است، از "دانشجویان پیرو خط امام" بوده که در سال ۱۳۵۸ با تسخیر سفارت آمریکا در تهران، دهها نفر از دیپلماتهای این کشور را به اسارت در آوردند.
در برابر، حمید ابوطالبی میگوید با گروه "دانشجویان پیرو خط امام" کار کرده اما نقشی مستقیم در گروگانگیری نداشته و از جمله در مقطعی درباره آزادی گروهی از این گروگانها، مترجم گروه بوده است.
بر اساس "توافقنامه مقر سازمان ملل متحد مورخ سال ١٩٤٧" که بین این سازمان و ایالات متحده، به عنوان کشور میزبان، به امضا رسیده دولت آمریکا متعهد است از ایجاد مانع در برابر فعالیت دیپلماتها و میهمانان سازمان ملل متحد خودداری کند. 444
۰۳/۰۲/۱۳۹۳ - ۰۶:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]