محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830416642
مراكز مغزي حافظه و علل فراموشي؛ حافظه و خبر پردازي؛ شگفتي آفرينش (2)
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مراكز مغزي حافظه و علل فراموشي؛ حافظه و خبر پردازي؛ شگفتي آفرينش (2)
معاون اجتماعي نيروي انتظامي علل فراموشي و کمي حافظه را برشمرد.
به گزارش پايگاه خبري پليس، سردار دكتر سعيد منتظرالمهدي طي يادداشتي به بررسي حافظه و چيستي و شگفتي هاي آن پرداخته است.
در اين يادداشت آمده است:
در قسمت نخست اين نوشتار از هفت سئوال اساسي مربوط به حافظه سخن به ميان آورديم كه اغلب ذهن هر يك از ما را مشغول خود ميسازند. در آن قسمت به دو سئوال از هفت سئوال، كه يكي از دو پرسش مربوط به ماهيت حافظه بود و ديگري مربوط به انواع حافظه پاسخ گفتيم . اينك در اين نوشتار تلاش ميشود تا به چند پرسش ديگر نيز پاسخ گفته شود. در هر مورد نيز سعي بر آن است از يافته هاي نوين پژوهشي مربوط به اين قلمر و بهره گرفته شود.
3- مراكز مغزي حافظه
حدود يك سده است كه دانشمندان علوم اعصاب و رفتار در جستجوي مراكز مغزي مربوط به هر يك از انواع حافظهاند، آنان در ساليان اخير به مدد بهرهگيري از فن آوري نوين مربوط به مطالعه مغز ( نظير FMRI يا تصوير برداري طنين مغناطيسي كاركردي ) توانسته اند برخي مراكز مغزي فعال در هر يك از انواع حافظه را شناسايي نمايند. به عنوان مثال آنان نشان داده اند كه بخش عمومي اطلاعات مربوط به ” حافظه اجرايي" در مخچه ذخيره ميشوند. به همين سبب، در صورت آسيب ديدن اين بخش از مغز، بسياري از توانمندي هاي مربوط به اين نوع حافظه نيز از بين ميروند. همچنين ، اطلاعات مر بوط به ” حافظه معنايي " ( سمانتيك ) عمدتاَ در لوپ پيش پيشاني نيمكره چپ اندوزش ميگردد. در حالي كه اطلاعات مربوط به ” حافظه رويدادي " عمدتاَ در لوپ پيش پيشاني نيمكره راست مغز ذخيره ميشوند. همچنين ، شواهد متقني وجود دارد كه نشان مي دهد دو مركز مغزي ديگر ، يعني هيپوكامپ و آميگدال ، نقش مهمي در حافظه و يادگيري دارند. مراكز اول نقش اساسي در يادگيري هاي پيچيده دارد و مركز دوم در انسجام حافظه نقش زيادي بازي مي كند. آسيب به هر يك از اين دو مركز نيز اثرات تخريبي شديدي بر حافظه بر جاي مي گذارد .
اما، صرف نظر از اينكه كدام بخش مغز درگير حافظه و يادگيري است، چند نكته در خصوص رابطه مغز و حافظه ( يا مغز و يادگيري ) در خور توجهاند: نخست آنكه ، هر چقدر يك فرد در سالهاي آغازين زندگي ( به ويژه دوران طفوليت و كودكي ) در معرض محركهاي بيش تري قرار گيرد ( يعني محيط زندگي او از نظر فرهنگي و محركهاي حسي غني تر باشد ) در مغز او سيناپسها ( اتصالات ) بيش تري شكل مي گيرند و در نتيجه مغز او فعالتر خواهد بود. دوم آنكه ، گر چه بخش زيادي از ساختارهاي مغزي قبل از تولد و در سالهاي آغازين زندگي شكل مي گيرند، اما آموزش مستمر مي تواند حتي تا بزرگسالي تغييراتي در ساختارهاي مغزي ايجاد نمايد ( حتي با آموزش فشرده و رواندرماني ميتوان طرح وارهها ( اسكيماها )يي را كه در آغاز زندگي در مغز شكل گرفتهاند و موجب شكلگيري شخصيت شده اند، تغيير داد ).
سوم آنكه ، آن دسته از اتصالات مغزي كه در عمل مورد استفاده قرار نمي گيرند عملاَ كنار گذاشته ميشوند. به همين خاطر وقتي فرد از اتصالات مربوط به يك استعداد ( مثلاَ استعداد موسيقيائي ) استفاده نكند، پس از مدتي آن اتصالات از ميان بر مي خيزند بگونهاي كه گويي آن استعداد زائل شده است.
چهارم آنكه ، هر چقدر يك فرد دانش و مهارت بيش تري كسب كند به همان ميزان مغز او كارآمد تر ميشود. و سرانجام بايد به ياد داشت كه مغز قفسه اي براي بايگاني و ذخيره صرف اطلاعات و مهارتها نيست بلكه ساختاري است براي سازماندهي اطلاعات بگونهاي كه بتوان به صورت موثر بدانها دست يافت و از آنها بهره گرفت.
4- علل فراموشي
اطلاعات به دلايل مختلفي فراموشي قرار مي گيرد، در سطور زير تنها برخي از مهمترين آن دلايل ياد آور ميشوند :
1- تداخل
تداخل زماني رخ مي دهد كه اطلاعات آموخته شده جديد فرصت رمزگرداني پيدا نكنند. پيش تر نيز گفته شد كه ظرفيت حافظه كوتاه مدت محدود است. بنابراين ، چنانچه اطلاعات زيادي در مدت زمان كمي به فرد ارائه شوند او قادر به رمزگرداني همه آن اطلاعات نخواهند بود و لاجرم اطلاعات كه در آغاز ارائه شده اند جاي خود را به اطلاعات بعدي مي دهند و خود از بين مي روند، بگونه اي كه گويي هرگز آموخته نشده اند. به همين سبب، براي ماندگار كردن همه اطلاعات ناگزير بايد پس از دريافت چند واحد از آن، اندكي تامل ورزيد و با رمزگرداني مناسب آن را روانه حافظه بلند مدت ساخت.
2- سازماندهي ناصحيح اطاعات
وقتي اطلاعات آموخته شده به صورت منظم ، و با استفاده از رمزهاي معين ، سازماندهي نشده باشند ، ياد آور ي آنها كاري دشوار است. در چنين شرايطي تصور مي كنيم كه دچار فراموشي شده ايم در حالي كه ممكن است حافظه آسيبي نديده باشد بلكه بازخواني اطلاعات، آنهم به سبب رمزگرداني ناصحيح ، دشوار شده باشد. بنابراين ، بهتر آن است كه همواره اطلاعات را با استفاده از رمزهاي معين و به صورت صحيح ، با تامل و تدبر ، سازماندهي و اندوزش نماييم.
3- كاهش هشياري
عواملي نظير خستگي ، مصرف زياد داروهاي مسكن و خواب آلودگي سطح هوشياري را كاهش مي دهند. كاهش سطح هشياري نيز فراخواني اطلاعات از حافظه بلند مدت را با مشكل رو به رو ميسازد.
4- خلق منفي
شواهد پژوهشي زيادي وجود دارد كه نشان مي دهد هيجانات منفي ( نظير خشم و نفرت ) و نيز كاهش خلق را به ويژه در افسردگي ) موجب كاهش ظرفيت ذخيره ، اندوزش و بازخواني اطلاعات از حافظه ميشود. علاوه بر آن ، اضطراب و تنيدگي
( استرس شديد ) نيز ، به سبب تاثير عميقي كه بر دامنه توجه و ادراك بر جاي مي گذارند ، ظرفيت حافظه را كاهش مي دهند.
5- اختلالات مغزي - شناختي
اختلالاتي نظير آلزايمر و دمانس اثرات شديدي بر مراكز شناختي مغز، به ويژه بخش هاي مرتبط با حافظه ، بر جاي مي گذارند. اختلال در حافظه نيز به نوبه خود موجب اختلال در ساير كاركردهاي شناختي مغزها ، نظير توجه ، ادراك و زبان ميشود.
6- الكل
مصرف الكل موجب اختلال در فعاليت سروتونين مغز ميشود. اختلال در فعاليت اين ناقل عصبي – شيميايي نيز شكلگيري حافظه را دچار مشكل ميسازد. استفاده زياد و مستمر از الكل حتي ممكن است سرانجام منجر به ابتلا به ” سندرم كورساكو" شود كه بر اثر آن كل ساختارهاي حافظه دستخوش اختلال مي گردند.
7- عدم مصرف مواد غذايي كافي
ثابت شده است كه كاهش سروتونين ، استيل كولين و نوراپي نفرين ( ناقلان عصبي – شيميايي ) مغز با كاهش ظرفيت حافظه همراه است. به همين سبب، افرادي كه مواد غذايي نظير گوشت سفيد ، سبزيجات ، لوبيا و سويا را كم مصرف مي نمايند ممكن است با كاهش اين مواد در مغز مواجه شوند و در نتيجه دچار ضعف حافظه گردند.
8- خواب ناكافي
بي خوابي ، و اساساَ هر نوع اختلال خواب ، دشمن حافظه است . چه ، امروزه ثابت شده است كه اولاَ : كاهش خواب موجب كاهش ظرفيت حافظه كوتاه مدت ميشود و لذا يادگيري را با دشواري رو به رو ميسازد و ثانياَ : كاهش خواب ، و بي خوابي ، مانع ” تحكيم اطلاعات آموخته شده در مغز " ميشود. ثالثاَ : سيستمي در مغز فعال است بنام (Glimphatic ) كه تنها در هنگام خواب پروتئين ها كه مسئول اصلي بيماري آلزايمر و بيماريهاي عصبي ديگر از جمله كاهش حافظه هستند را بسيار راحت تر از مغز پاكسازي ميكنند. از همين روي ، براي داشتن حافظهاي قوي و كارآمد ، ناگزير بايد شبانه حدود 7 تا 8 ساعت را در خواب گذراند. فراموش نكنيم كه خوابي كه قبل از نيمه شب شروع شود بسيار اثرگذارتر از خوابي است كه پس از نيمه شب شروع گردد.
9- هجوم افكار منفي
در اختلالاتي نظير وسواس ، اضطراب ، سوء ظن و نظير آن ، افكار مزاحمي به صورت تهاجمي مغز را آماج حمله قرار مي دهند. اين نوع افكار از يك سو بخشي از ظرفيت محدود توجه و ادراك را مشغول خود ميسازند و از ديگر سو در فرايند پردازش و سازماندهي اطلاعات ايجاد اختلال مي كنند. از همين روي ، مادامي كه اين افكار با مداخلات صحيح درماني از ميان رانده نشوند نبايد از كاهش دامنه حافظه تعجب نمود.
10- آسيب هاي مغزي
آسيبهاي وارده به مغز، به ويژه آسيب به بخش پيشاني و گيجگاهي مغز، نيز ممكن است موجب ضعف حافظه و فراموشي شوند.
11- افزايش سن
پس از 60 سالگي اندكي از ظرفيت حافظه كوتاه مدت كاسته ميشود. ليكن ، سن به خودي خود تاثيري بر حافظه بلند مدت بر جاي نميگذارند.
انشاا... در جمالي ديگر راهكارهاي علمي و عملي در خصوص حفظ و افزايش حافظه را براي عزيزانم بازگو خواهم كرد.منبع: پايگاه خبري پليس
تاریخ انتشار: 02 ارديبهشت 1393 - 16:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
معاون اجتماعی فرماندهی آذربایجان غربی خبر داد مصالحه 88 درصدی پروندههای ارجاعی به مراکز مشاوره انتظامی آذربای
معاون اجتماعی فرماندهی آذربایجان غربی خبر دادمصالحه 88 درصدی پروندههای ارجاعی به مراکز مشاوره انتظامی آذربایجان غربیمعاون اجتماعی فرماندهی آذربایجان غربی گفت از کل پروندههای ارجاعی به مراکز مشاوره انتظامی آذربایجان غربی 88 درصد منجر به مصالحه شده است به گزارش خبرگزاری فارس ازبررسی تاثیر تغذیه بر حافظه از نگاهی متفاوت
بررسی تاثیر تغذیه بر حافظه از نگاهی متفاوت آیا واقعا غذایی وجود دارد که با تقویت حافظه ما سبب افزایش هوشیاری قدرت تمرکز و یادگیری شود چرا میگویند گوشت قرمز برای حافظه مفید است درست است که با گرسنهشدن قدرت تمرکز و حافظهمان کم میشود به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاتولید انبوه حافظههای مبتنی بر نانو
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۸ یکی از پیشگامان جهانی تولید فناوری حافظه به تازگی تولید انبوه پیشرفتهترین حافظه DDR3 را آغاز کرده است به گزارش سرویس علمی ایسنا این حافظه بر فناوری جدید 20 نانومتری مبتنی بوده و در دامنه گستردهای از کاربردهای رایانه استفاده میشود شرکت سامسونگتوليد انبوه حافظههاي نانو متري
شرکت دانش بنيان سامسونگ خبر داد توليد انبوه حافظههاي نانو متري شرکت سامسونگ با کاربرد فناوریهای جدید 20 نانومتری DDR3 DRAM بهرهوری تولید را ارتقا داده به طوری که بهرهوری فناوری جدید نسبت به فناوری 30 نانومتری DDR3 بیش از دو برابر شده است به گزارش خبرنگار فناوریهای نوینگوشت بخورید تا حافظهتان قوی شود
گوشت بخورید تا حافظهتان قوی شود آیا واقعا غذایی وجود دارد که با تقویت حافظه ما سبب افزایش هوشیاری قدرت تمرکز و یادگیری شود چرا میگویند گوشت قرمز برای حافظه مفید است درست است که با گرسنهشدن قدرت تمرکز و حافظهمان کم میشود به گزارش نامه نیوز به نقل از جام جم آنلاین آیا افاین خوراکی ها حافظه تان را تقویت می کند
این خوراکی ها حافظه تان را تقویت می کنددراین مقاله با خوراکی هایی که گنجاندن آنها در برنامه غذایی روزانه به خصوص در روزهای امتحان مفید است آشنا می شویم از مسئله ی وراثت و ژنتیک که بگذریم هوش و حافظه افراد را تا حد زیادی می توان با استفاده از مواد غذایی مناسب تقویت کرد در ایبسته ویژه مشاور سلامت عامل زایمان زودرس/راههای مقابله با استرس و غذاهایی که حافظه را تقویت می کنند
بسته ویژه مشاور سلامتعامل زایمان زودرس راههای مقابله با استرس و غذاهایی که حافظه را تقویت می کنندمشاوران سلامت در پاسخ به پرسشهای شهروندان از شبکاری به عنوان یکی از عوامل زایمان زودرس یاد کردند و درباره راههای مقابله با استرس و غذاهایی که حافظه را تقویت می کنند توضیح دادند به گمحافظه کاران بر سر عظمت نسل آینده معامله نکنند
مشاور رییس جمهور سابق محافظه کاران بر سر عظمت نسل آینده معامله نکنند خبرگزاری رسا ـ کلهر با طرح این سؤال که آیا ما این اجازه را داریم که ثروت و عظمت آینده را امروز معامله کنیم ابراز داشت افرادی که محافظه کار بوده وضعیت موجود را مطلوب می دانند و به فکر نسل آینده نیستند آنان درچاي سبز، بهبود دهنده حافظه
چاي سبز بهبود دهنده حافظه محققان مي گويند چاي سبز علاوه بر اين که يکي از سالم ترين نوشيدني هاست در تقويت عملکرد حافظه موثر است به گزارش سايت هلث نيوز نتايج يک مطالعه جديد نشان مي دهد که چاي سبز براي درمان اختلال مشاعر مفيد است عصاره موجود در آن تأثيرگذاري ارتباطي مغز را ارئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان زنجان خبر داد نظارت بر عملکرد مراکز ثبتنام هدفمندی یارانهها در زنجا
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان زنجان خبر دادنظارت بر عملکرد مراکز ثبتنام هدفمندی یارانهها در زنجانرئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان زنجان گفت نظارتهای لازم بر عملکرد مراکز ثبتنام هدفمندی یارانهها در زنجان انجام میشود به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان ابوالفآنچه حافظه نوزاد فراموش نمیکند
روزنامه خندان آنچه حافظه نوزاد فراموش نمیکند طنز در روزنامه های کشور کم پیدا می شود و این یعنی روزنامه ها کم لبخند میزنند و آنها که روزنامه میخوانند هم به تبعیت از رسانه محبوب شان کمتر می خندند حکمت ستون روزنامه خندان در این است که طنز همه روزنامه های کشور را جمع کنیم و در جاانقلاب گوگلی در جستجوی حافظه و جایگزینی برای Everything
انقلاب گوگلی در جستجوی حافظه و جایگزینی برای Everything ابزار جستجوی داخلی یا ذاتی ویندوز به مانند همه ابزارها و برنامه هایی که به همراه سیستم عامل نصب میشوند ابزاری کامل و مطمئن نیست در حالی که این ابزار به خوبی کار خود را انجام میدهد اما عملیات سنگین و کند آن به ویژه اگر با نمدیر مراکز معاینه فنی شهرداری مشهد خبر داد معاینه فنی 41 هزار خودرو در اسفندماه سال گذشته
مدیر مراکز معاینه فنی شهرداری مشهد خبر دادمعاینه فنی 41 هزار خودرو در اسفندماه سال گذشتهمدیر مراکز معاینه فنی شهرداری مشهد از معاینه فنی 41 هزار خودرو در اسفندماه سال گذشته خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد حسین میلانی عصر امروز در نشست خبری که در ساختمان غدیر مشهد برگزارپنج حقیقت عجیب درباره حافظه
پنج حقیقت عجیب درباره حافظه کد خبر ۳۹۴۵۱۷ تاریخ انتشار ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳ ۳۵ - 21 April 2014 همشهری آنلاین نوشت حافظه ممکن است به موجودی بازیگوش بدل شود ممکن است جزئیات دقیقی از رویدادهای دوران کودکیتان در خاطرتان باقی مانده باشد اما از به یادآوردن جایی که کلیدهایتان را ددولت بدور از محافظه کاری پاسخ عملی قطعنامه مداخله جویانه اروپا را بدهد
حجت الاسلام احتشام دولت بدور از محافظه کاری پاسخ عملی قطعنامه مداخله جویانه اروپا را بدهد خبرگزاری رسا ـ عضو تشکل اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم در واکنش به بیانیه صادر شده از سوی پارلمان اروپا علیه ایران گفت این اقدام بازتابی از احساس ضعف و عدم اقدام مناسب برخی مسؤولان5 اثر نفیس ایرانی برای ثبت حافظه جهانی یونسکو معرفی شد
فرهنگ و ادب ادیبات ایران 5 اثر نفیس ایرانی برای ثبت حافظه جهانی یونسکو معرفی شد کلیات سعدی مثنوی معنوی المسالک و المملاک استخری الابنیه ان الحقایق الادویه و سفرنامه ناصر خسرو از سوی کمیته ملی حافظه جهانی ایران برای ثبت در فهرست حافظه جهانی یونسکو پیشنهاد شد به گزارش خبرنگاررئیس اداره استاندارد رفسنجان خبر داد اجباری شدن اخذ پروانه استاندارد برای مراکز شارژ سیلندر گاز
رئیس اداره استاندارد رفسنجان خبر داداجباری شدن اخذ پروانه استاندارد برای مراکز شارژ سیلندر گازرئیس استاندارد رفسنجان از اجباری شدن دریافت پروانه استاندارد توسط مراکز خدماتی شارژ سیلندرهای گاز خبر داد ناهید سربازپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رفسنجان اظهار داشت با توجه-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها