واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بین الملل > آسیا اقیانوسیه
نگاهی به اهداف سفر آسیایی اوباما/ تلاش پکن برای سرمایه گذاری در ونزوئلا
تلاش پکن برای سرمایه گذاری در ونزوئلا، افزایش تدابیر امنیتی در آستانه تعطیلات روز کارگر و تشریح محور مذاکرات اوباما در سفر به آسیا از جمله تحولات چین به شمار می رود.
به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری فرانسه با اشاره به دیدار وانگ یی وزیر خارجه چین با الیاس خائوا همتای ونزوئلایی در کاراکاس از مذاکرات دو طرف درباره تقویت همکاریها در زمینه انرژی و توسعه صنعتی و همچنین آموزش و پرورش، مسکن و مسایل فرهنگی خبر داد.
وزیر خارجه چین که کشورش در پی سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری در بخش نفت و همکاریهای اجتماعی ونزوئلا است، در این سفر با نیکلاس مادورو درباره ناآرامی های این کشور گفتگو می کند.
وزیر خارجه پیش از سفر به ونزوئلا به کوبا رفته و پس از کاراکاس به آرژانتین و برزیل سفر می کند.
گلوبال تایمز نیز از استقرار شمار بسیاری از نیروهای پلیس در نزدیکی مدارس، فروشگاه های بزرگ، فرودگاه ها و ایستگاه های قطار در شهرهای مختلف چین و گشت زنی خودروهای پلیس در پایتخت به خاطر نگرانی از بروز حوادث امنیتی و حملات احتمالی تروریستی در آستانه تعطیلات روز کارگر در اول مه (11 اردیبهشت) خبر داد.
این تصمیم پس از کشته شدن 29 نفر و زخمی شدن 143 فرد دیگر بر اثر حمله شماری افراد سیاهپوش ناشناس به ایستگاه مرکزی قطار شهر کونمینگ مرکز استان یون نن در اول مارس در جنوب غرب این کشور گرفته شد.
پلیس چین حتی هشدار داده است که در صورت بروز حادثه، در جریان گروگانگیری و ایجاد حریق های عمدی و سرقت مسلحانه حق تیراندازی داشته و به مهاجمان شلیک می کند.
در همین حال آخرین نظرسنجی ها حکایت از رضایت مردم این کشور از اقدام پلیس همزمان با کاهش 15 درصدی نرخ جرم و جنایت در ماه گذشته و استقرار شمار بیشتری از نیروهای پلیس دارد.
خبر دیگر اینکه رسانه های چینی ضمن ابراز نگرانی درباره سفر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به چهار کشور آسیایی منازعات ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین و مالزی با چین و راه های محدود کردن پکن را از محورهای گفتگوی اوباما با رهبران کشورهای آسیایی معرفی کرده و گزارش دادند که اوباما در این سفر در پی نشان دادن تعهدات خود به کره جنوبی و ژاپن در قبال چین و فزایش قدرت خود در شرق آسیا است.
اوباما همچنین در روزهای 28 و 29 آوریل (هشتم و نهم اردیبهشت) به فیلیپین سفر کرده و با رئیس جمهوری این کشور درباره مسائل دوجانبه و پیمان راهبردی گفتگو می کند، این درحالیست که سفر برنامه ریزی شده رئیس جمهوری آمریکا به مانیل و تداوم حضور نظامی واشنگتن در این کشور انتقادهای گسترده ای را به همراه داشته است.
۱۳۹۳/۲/۲ - ۱۶:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]