واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
وزیر بهداشت: مدینه فاضله نظام سلامت به این زودیها شدنی نیست/نظارت فشل بر بازار مواد غذایی
وزیر بهداشت گفت: طرح هدفمندی یارانهها و ثمراتی که از آن عاید نظام سلامت میشود در کوتاهمدت شدنی نیست و کسانی که فکر کردهاند مدینه فاضله به زودی در نظام سلامت شکل میگیرد، اشتباه برداشت کردهاند. به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس، حسن قاضیزاده هاشمی در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برگزار شد، گفت: برخورداری از غذای سالم و حلال تأثیر بسزایی بر توسعه جامعه و رفتن به سمت جامعه ای سالم دارد و این درحالی است که دستگاههای نظارتی قابل قبولی در کشور نداریم.
وی ادامه داد: تلاش زیادی میشود اما ساختارها هنوز قدیمی است و فقط در مبادی ورودی متوجه واردات است در حالی که برای اطمینان دادن به جامعه سالم باید تلاش بیشتری شود.
وزیر بهداشت گفت:متأسفانه در مقدمه نظارتها سخت میگیریم و پس از آن سیستم نظارتی وجود ندارد و تعریف نشده افراد چگونه نظارت جدی و فعال در بازار داشته باشند.
هاشمی با اشاره به ناچیز بودن تعرفهها و دیده نشدن منابع گفت: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی عالیترین مرجع تولید غذای ایمن است اما چند سالی است که به صورت جدی تشکیل نشده است.
وی گفت: یکشنبه هفته آینده اولین جلسه این شورا به ریاست رئیس جمهور تشکیل میشود. که امیدواریم در بحثهای مربوط به بهداشت عمومی،تغذیه و مسائل دیگر قدمهای جدی برداشته شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال به جای هفته سلامت، سال سلامت داریم، گفت: اجرای برنامه هدفمندی یارانهها و ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت از مهمترین اتفاقات این حوزه است که تولیت را برعهده وزارت بهداشت قرار داده است و امیدواریم ساز و کار مناسب را ایجاد کنیم.
وی تاکید کرد: طرح هدفمندی یارانهها و ثمراتی که از آن عاید نظام سلامت میشود در کوتاهمدت شدنی نیست و کسانی که فکر کردهاند مدینه فاضله به زودی در نظام سلامت شکل میگیرد، اشتباه برداشت کردهاند.
هاشمی ادامه داد: با این وجود امیدواریم در نیمه دوم امسال شاهد تلاش دستگاههای متولی سلامت بوده تا تغییر چشمگیری را در سیمای حوزه سلامت شاهد باشیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز با هدف تشویق کسانی که به سلامت و تغذیه مردم فکر میکنند، دور هم جمع شدهایم و این در حالی است که در گذشته گرفتاری ما، بیماریهای واگیر بود اما اکنون غیر واگیر است چرا که 50 درصد مرگها به دلیل سکتههای قلبی و مغزی است.
هاشمی افزود: از سوی دیگر مصرف نامناسب غذا و نمک نیز در سبد خانوارها وجود دارد، به طوری که مصرف ما 2.5 برابر مصرف ترکیه شده است.
وی گفت: میزان مصرف اسیدهای چرب در مقایسه با استانداردها زیاد است و با اینکه از سال 83 تاکنون تلاش هایی در این زمینه شده اما باید این مواد را از سبد غذایی بزدائیم.
هاشمی افزود: مردم محرومی وجود دارند که ابتلایی از ضرر و زیان این مواد غذایی ندارند و علیرغم تریبونهایی که باید در خدمت مردم باشند و آنها را توانمند کنند، این مردم از سلامت خود بیاطلاعند بنابراین باید غذاهای سالم در اختیارشان قرار گیرد و بحث بهداشت و پیشگیری به آنها آموزش داده شود.
هاشمی با اشاره به مصرف شکر بیش از 38 درصد نسبت به میانگین جهانی در کشور گفت: آنچه که امروز گرفتار آنیم رفتاری است که در استفاده از مواد غذایی، نوع اقلام غذایی در بازار و نظارت فشلی است که در بازار وجود دارد.
1393/2/2
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]