واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز راههای دور زدن تجارت رسمی را مسدود می کند تهران - ایرنا - معاون حقوقی، امور مجلس و بین الملل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نه تنها تجارت غیرقانونی را رواج نمی دهد، بلکه زمینه های ارتکاب جرم قاچاق را نیز به حداقل می رساند و راه های دور زدن تجارت قانونی را مسدود می کند.
محمد ایلخانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا با اشاره به مراحل تهیه و تدوین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: فرایند مبارزه با قاچاق کالا طی سال های گذشته مورد ارزیابی و آسیب شناسی قرار گرفت که مهمترین آسیب موجود در حوزه مبارزه، نبود یک قانون مدون، منسجم و بازدارنده بود.
وی با بیان اینکه قاچاق به صورت پنهان و با ابزارها و مبادی غیررسمی و بدون نظارت کارگزاران و متولیان دولتی صورت می گیرد، گفت: در شرایط فعلی برآورد دقیقی از میزان حجم قاچاق به کشور نمی توان ارایه کرد، اما با توجه به وفور اجناس قاچاق در سطح کشور، این موضوع حکایت از گستردگی توزیع کالاهای قاچاق دارد.
ایلخانی سپس با ارایه آمار تقریبی از میزان قاچاق طی سال های گذشته اظهار داشت: بر اساس آمارهای تقریبی موجود، میزان قاچاق از پنج میلیارد دلار در هشت سال گذشته به حدود 20 میلیارد دلار در سال 90 افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه، سالانه بین پنج تا هفت میلیارد دلار سوخت از کشور قاچاق می شود، گفت: با تلاش هایی که در زمینه مبارزه با قاچاق انجام می شود، تنها درصد ناچیزی از این میزان کشف می شود، ضمن اینکه به دلیل نبود یک قانون مدون و باز دارنده، از همین میزان کشفیات کمتر از یک درصد جرایم آن به مرحله وصول می رسد.
وی افزود: با توجه به چالش ها و مسایل فراروی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پس از یک کار منسجم و استفاده از تمام ظرفیت های دستگاههای متولی، دولت لایحه ای تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارایه کرد که این لایحه نیز در مرکز پژوهش های مجلس طی یک پروسه کارشناسی و تخصصی و با حضور کارشناسان تمام دستگاه ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ایلخانی با بیان اینکه در پروسه عادی تصویب این قانون در مرکز پژوهش های مجلس، نمایندگان اتاق ایران نیز حضور داشتند، اظهار داشت: در جریان رسیدگی به این لایحه، چندین بار با اتاق ایران مکاتبه شد و آنها نیز متقابلا نظرات کتبی خود را در این خصوص ارایه کردند.
معاون حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین تصریح کرد: چنانچه دستگاه و یا مجموعه ای نظرات کارشناسی خود را در خصوص برخی از مواد یک قانون بیان می کند، صحیح نیست که مجموع آن قانون را زیر سئوال ببرد.
وی سپس با اشاره به انتقادات برخی از فعالان اقتصادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: وقتی قانونی به مرحله اجرا در می آید و پس از آن که در اجرا با مشکلاتی مواجه شد، مسئولان مربوطه در یک مدت زمان مشخص نسبت به رفع آن اقدام می کنند و این در حالی است که قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هنوز در کشور اجرایی نشده است، اما معلوم نیست تشخیص ایرادات و اشکالات بدون ارایه ادله کارشناسی، بر چه اساسی از سوی برخی صورت گرفته است.
ایلخانی اضافه کرد: بسیاری از مواد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سایر قوانین کشور وجود دارد که آنها در این قانون جمع آوری و یا اصلاح شده است.
وی تصریح کرد: در این قانون جدید تلاش شده است که از طریق حذف عوامل انسانی، امضاهای طلایی و پروسه پیچیده بروکراسی از طریق تعبیه سامانه های مختلف، فساد اداری را به عنوان شرط لازم تحقق جرایم مرتبط با مسایل اقتصادی را کاهش دهد.
ایلخانی با اشاره به ابلاغ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در هفتم اسفند ماه سال گذشته توسط ریاست جمهوری، گفت: در حال حاضر مشغول تدوین آیین نامه های اجرایی قانون هستیم تا پس از تکمیل و نهایی شدن برای تصویب به هیات دولت ارسال شود.
معاون حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابهامات قانون مبارزه با قاچاق را بسیار ناچیز دانست و در عین حال گفت: با دستگاهها و مجموعه های مختلف بخش دولتی و خصوصی جلساتی برگزار شده تا ابهاماتی که به واسطه برداشت های خاص از قانون می شود با توضیحات حضوری برطرف شود.
وی افزود: در شرایطی که در حال مذاکره با کشورهای 1+5 هستیم و ایران با تحریم مواجه است، به نظر می رسد برخی نمی خواهند برای نجات اقتصاد بیمار کشور از دست رانت خواران، از تجارت قانونی حمایت و مبادلات اقتصادی شفاف سازی شود.
ایلخانی تصریح کرد: امروز راهی غیر از شفاف سازی و حرکت به سمت دولت الکترونیک نداریم، چرا که در این صورت رقبای غیرقانونی در تجارت از چرخه رقابت خارج می شوند و مسیر برای تجارت قانونی تسهیل خواهد شد.
معاون حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: برآورد ما بر این است که روح کلی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به هیچ وجه مزاحمتی برای کسانی که قصد تخلف در تجارت را ندارند، ایجاد نمی کند، زیرا این قانون راه های دور زدن تجارت قانونی را بسته است.
وی با بیان اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بخش زیادی از مشکلات فراروی مبارزه با قاچاق را برطرف خواهد کرد، گفت: چنانچه نقایصی در قانون وجود داشته باشد و پس از بررسی های کارشناسی به این نتیجه برسیم که باید آن را اصلاح کنیم، قانونگذار در این خصوص راه را باز گذاشته تا از طریق طرح و یا لایحه آن را دنبال کنیم.
اقتصام (4) ** 1574**1594
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]