واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فانی : انتقال فرهنگ یکی از مهمترین کارکردهای آموزش و پرورش است مشهد - ایرنا- وزیر آموزش و پرورش گفت : انتقال فرهنگ به نسل آینده یکی از مهمترین کارکردهای آموزش و پرورش است.
به گزارش ایرنا ، علی اصغر فانی روز سه شنبه در جلسه شورای اداری خراسان رضوی در مشهد افزود : انتقال فرهنگ به نسل آینده مانع از گسست فرهنگی شده و کم هویتی و بی هویتی در جامعه شکل نمی گیرد و لذا از این منظر نقش آموزش و پرورش بسیار حائز اهمیت است .
وی اظهارداشت : در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال اقتصاد ، فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامیده شده است ، نقش آموزش و پرورش در بخش فرهنگی از منظر کیفی و کمی ، نقشی تاثیر گذار است .
وی گفت : از منظر کمی اکنون آموزش و پرورش با داشتن یک میلیون معلم و کارمند ، 105 هزار مدرسه و 12 میلیون و 400 هزار دانش آموز و بر خورداری از شبکه وسیع اجتماعی تنها یک وزارتخانه نیست بلکه یک فرا وزارتخانه و فرا بخش می باشد به طوری که در برخی مناطق کشور معلم روستا تنها نماینده دولت در آن منطقه است .
وی اظهارداشت : آموزش و پرورش همچنین بزرگترین فصل مشترک ملت و حاکمیت است و کوچکترین تغییرات در این تشکیلات ، جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی گفت : از منظر کیفی نیز نقش معلم در جامعه برای انتقال فرهنگ نقش ممتاز و منحصر بفردی است زیرا ، رفتار و حتی لباس پوشیدن و حرف زدن او، شخصیت آینده فرزندان ما را شکل می دهد و در واقع آموزش و پرورش آینه تمام نمای جامعه و کشور است.
فانی افزود : آموزش و پرورش همچنین زیر ساخت منابع انسانی کشور را تامین می کند و خروجی ها آن با وارد شدن به بازار کار و دانشگاه و موسسات آموزش عالی ، توسعه کشور را محقق می کنند.
وی در همین رابطه به تقسیم بندی های صورت گرفته برای توسعه کشورها اشاره کرد و گفت : سرمایه های نیروی انسانی، فیزیکی و طبیعی سه رکنی هستند که برای توسعه یک کشور مهم می باشند که در این میان ، سرمایه نیروی انسانی مهمترین رکن برای توسعه کشور ها به شمار می رود.
وزیر آموزش و پرورش گفت : در گزارشی، سهم کشور توسعه یافته ای مانند ژاپن از سرمایه نیروی انسانی 80درصد و سهم سرمایه فیزیکی ( کارخانجات و ...) 18 درصد و سرمایه طبیعی ( نفت و گاز و ...) دو درصد بود در حالی که سهم کشورمان در همان گزارش از سرمایه انسانی رقمی در حدود 34 درصد را تشکیل می داد و ما برای دست یافتن به توسعه باید به سرمایه انسانی توجه خاص کنیم.
وی در ادامه به چهار سیاست مهم و جدی در آموزش و پرورش در دوره مدیریت جدید اشاره کرد و افزود : ساماندهی نیروی انسانی ، توسعه مشارکت همه نهادهای دولتی و غیر دولتی و استفاده از توان مردمی ، توسعه مدیریت آموزشگاهی و عملیاتی کردن بودجه آموزش و پرورش از جمله این راهبرد ها و سیاست ها در این وزارتخانه است .
وی اظهارداشت : اکنون ساماندهی نیرو در آموزش و پرورش با مشکلاتی همراه است ، در حالی که در شهر های پرجمعیت با تورم نیرو مواجه هستیم ، برخی نقاط از مشکل نیرو رنج می برند.
فانی گفت : درحال حاضر 58 هزار معلم مازاد بر نیاز در کشور وجود دارد در عین حال ما با کمبود 50 هزار معلم مواجه هستیم زیرا ساماندهی و توزیع نیرو به درستی انجام نشده است .
وزیر آموزش و پرورش در این رابطه به سیاست جدید جذب نیرو اشاره کرد و اظهارداشت : جذب نیرو تحت عنوان بومی گزینی از سیاست های جدید است و بر اساس آن هر منطقه، شهرستان و یا بخش می تواند به عنوان یک بوم شناخته شود و نیروهای مورد نیاز آموزش و پرورش از همان بوم گزینش و جذب شوند.
وی گفت : بحث بومی پذیری در سال جاری در دستور کار دانشگاه فرهنگیان و 100 شعبه آن در سطح کشور قرار گرفته است و امید است این سیاست به تامین نیرو انسانی مناطق دچار مشکل کمک کند.
فانی افزود : بحث کیفیت بخشی در آموزش و پرورش نیز از طریق دادن اختیارات بیشتر به مدیران آموزشگاهها در سال جاری با موافقت مجلس شورای اسلامی در 500 مدرسه کشور اجرا می شود و امید است در این فرصت که تعداد دانش آموزان کشور نسبت به گذشته کاهش داشته ، بحث کیفی سازی با جدیت دنبال گردد تا در زمان افزایش دانش آموز با مشکلی روبرو نشویم.
وی در پایان به عملیاتی کردن سند تحول آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت : نقشه راه این سند در حال تدوین بوده و امید است بزودی مطالعات و کار تدوین آن به اتمام برسد و عملیاتی و اجرایی شود.
وزیر آموزش و پرورش از روز گذشته به خراسان رضوی سفر کرده است و دیروز و امروز برنامه های مختلفی داشته و تنی چند از معاونین وی با سفر به شهرستانها ، مسائل و مشکلات این وزارتخانه را از نزدیک بررسی کرده اند.
659
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]