واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: احساس نیازمندی 70 میلیون ایرانی، دستاورد فاز اول هدفمندی یارانه ها
اینکه در کشوری با عظمت و ثروت ایران اسلامی، 70 میلیون نفر احساس نیاز و فقر کنند و خود را مستحق دریافت یارانه بدانند نشان میدهد که پرداخت چند ساله یارانه نقدی به تمامی مردم، هرگز باعث افزایش ثروت مردم نشده و مردم همچنان احساس نیازمند بودن می کنند.
آفتاب: سرویس اجتماعی - پیام خلیلی - تا چند روز دیگر مرحله دوم هدفمندی یارانهها در کشور عملیاتی و اجرا خواهد شد برنامه ای که قرار است بزرگترین جراحی اقتصادی کشور را طی چند مرحله به سرانجام برساند.
اما یکی از دغدغههای اصلی دولت در اجرای این قانون که ارتباط مستقیم و نزدیکی با زندگی روزمره مردم دارد پرداخت نقدی یارانه به مردم است، موضوعی که برای اجرای صحیح، مثمر ثمر، هدفمند و منطبق بر برنامه آن دولت موظف است بخش بسیاری از مردم غیر نیازمند را از لیست دریافت کنندگان یارانه حذف کند روشی که از همان ابتدا نیز می بایست انجام می گرفت. به هر حال، با شرایط موجود توجه به نکاتی در این زمینه مهم است.
اول اینکه هرچند دولت برای اجرای پروژه ها و برنامه های بلند مدت اقتصادی و همینطور بهبود وضعیت اشتغال، تولید، بهداشت و سلامت، حمل نقل عمومی و امور زیر ساختی، نیازمند حذف پرداخت نقدی یارانه هاست ولی این تصمیم صرف نظر از خواست دولت، مورد تاکید اکثریت اقتصاددانان و نیز مصوبه مجلس شورای اسلامی است و دولت قانونمدار تدبیر و امید، علاوه بر موارد فوق بر اساس قانون مکلف و موظف به شناسایی اقشار آسیب پذیر و حذف افرا غیر نیازمند است. لذا اجرای صحیح قانون از وظایف اصلی دولت است و باید تمرکز بر روی اجرای صحیح این قانون باشد.
دوم اینکه برخلاف تصور رایج در جامعه که یارانه را تقسیم ثروت ملی یا تقسیم پول نفت می دانند باید بدانیم که یارانه تقسیم غنایم نیست که بین آحاد جامعه انجام شود بلکه تعریف جهانی و ملی یارانه به صراحت اعلام می کند که یارانه بسته حمایتی مالی دولت از اقشار آسیب پذیر، مستضعف و همینطور حمایت مالی دولت از تولید و صنعت ملی کشور است و تغییر این باور غلط که توسط افرادی منفعت طلب در جامعه تزریق شده، الزامی است.
نکته دیگر توجه به این مساله است که راحت ترین کار برای دولت تدبیر و این است که همانند گذشته با چاپ پول بدون پشتوانه و مقروض شدن به بانک مرکزی بدون افزایش تولید به تمامی مردم ایران یارانه نقدی پرداخت کند اما اگر باور داشته باشیم که پرداخت یارانه به سبک کنونی باعث افزایش نقدینگی و تورم افسار گسیخته شده و اگر قبول کنیم در طول زمان توزیع یارنه نقدی، فقر مردم بیشتر شده است پس باید بپذیریم که نه تنها باید از حذف اقشار غیر نیازمند توسط دولت استقبال کنیم بلکه بدانیم این تصمیم در نهایت و در طول زمان به نفع منافع مالی مردم و اقتصاد کشور است و گرنه این دولت نیز میتواند روند اشتباه پیشین را ادامه دهد.
مساله دیگر ثبت نام حدود 70 میلیون نفر بر اساس اخبار منتشر شده برای دریافت یارانه نقدی است که خود جای تامل و تفکر بسیاردارد. اینکه در کشوری با عظمت و ثروت ایران اسلامی، 70 میلیون نفر احساس نیاز و فقر کنند و خود را مستحق دریافت یارانه بدانند نشان میدهد که پرداخت چند ساله یارانه نقدی به تمامی مردم، هرگز باعث افزایش ثروت مردم نشده و مردم همچنان احساس نیازمند بودن می کنند و اگر بر اساس تجربه به دست آمده، مردم اصرار بر گرفتن یارانه نقدی داشته باشند علاوه بر اینکه این احساس فقر بیشتر خواهد شد بلکه وجود و شکل گیری این احساس فقر و نیاز می تواند اثرات منفی فرهنگی را نیز در تفکر نزدیک به 70 میلیون ایرانی، نهادینه کند که هیچ سنخیتی با عزتمندی ایرانیان ندارد.
نکته دیگر اینکه هرچند حذف برخی اقشار غیر نیازمند درآینده توسط دولت ممکن است باعث ناراحتی اولیه این افراد شود و شاید گهگاهی مورد سو استفاده جریان های مخالف دولت قرار بگیرد اما اگر همانطور که رئیس جمهور گفتند محلهای مصرف مبالغ حاصل از عواید ناشی از انصراف و یا حذف یارانه ها طی سلسله گزارشهای دقیق به مردم اطلاع داده شود ومردم مطلع شوند که انصراف یا حذف آنها باعث شکل گیری چه تحولاتی در زیر ساختهای ملی می شود به یقین احساس رضایت و اعتماد ملی در طول اندک زمانی به این افراد منتقل خواهد شد زیرا که با دیدن هر پروژه حاصل از هدفمندی یارانه ها، خود را در پیشرفت و آبادانی کشور سهیم خواهند دانست و چه رضایتی از این بالاتر که فردی مستقیما نقش خود را در توسعه کشور احساس کند.
لذا با توجه به موارد فوق حذف پرداخت یارانه نقدی به افراد غیر نیازمند، نه یک انتخاب بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر است و برای بهره وری اقتصادی، افزایش تولید، کاهش نرخ تورم، بهبود حمل نقل، بهبود وضعیت بهداشت درمان، افزایش خدمات رفاهی مردم... تنها گزینه پیش روی دولت اجرای قانونمند هدفمندی یارانه هاست و البته یقین داریم که در مدت زمانی کوتاه ثمرات مثبت آن ملموس خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]