واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بازی مخالفان دولت با کارت یارانه نقدی تهران - ایرنا - برجسته ترین سرخط خبری روز سه شنبه روزنامه ایران با عنوان « بازی مخالفان با کارت یارانه نقدی» به بازتاب سخنان سه تن از کارشناسان اقتصادی کشورمان پیرامون موضوع یارانه ها اختصاص یافته است.
در بخشی از این مطلب که نظرات اقتصاددانان طی گفت و گو با روزنامه ایران تشریح شده است می خوانیم: پس از اعلام آمار مقدماتی تعداد ثبت نام کنندگان برای دریافت یارانه نقدی که نشان دهنده انصراف 10 درصد از یارانه بگیران است، علل این موضوع سرخط رسانه ها را به خود اختصاص داده است.
در این میان برخی از رسانه ها بی اعتمادی مردم به دولت را دلیل اصلی انصراف تعداد محدودی از یارانه بگیران می دانند.
ولی صاحبنظران اقتصادی در گفت وگو با ایران با اعلام مهم ترین دلایل ثبت نام اکثر مردم در مرحله دوم هدفمندی، حقایق این موضوع را آشکار کرده اند.
* سعید لیلاز/ تحلیلگر اقتصادی:
به اعتقاد من با انصراف 7 تا 10 میلیون نفر از یارانه بگیران، دولت به هدف خود دست یافته است.
در این میان نباید فریب اعداد و آمار را خورد چرا که اعتباری که از انصراف همین 7 میلیون نفر آزاد می شود، بالغ بر 4 تا 5 هزار میلیارد تومان در سال است که علاوه بر تأثیر مثبت بر روند کاهشی نرخ تورم می تواند در یک دوره 3 تا 4 ساله بخش حمل و نقل کشور را متحول کند.
حتی اگر انتظار برای انصراف بیش از رقم فعلی باشد هم واقعیت این است که دولت به دلیل نداشتن ابزار اطلاع رسانی مناسب، نتوانست در این زمینه مطلوب عمل کند.
صدا و سیما نیز در تبلیغات خود بسیار ناشیانه و از سر تکلیف اقدام کرد.
دلیل اصلی انصراف داوطلبانه فعلی به دلیل فساد هایی است که به عملکرد دولت یازدهم ربطی ندارد.
اگر یک بار دیگر انتخابات برگزار شود، دکتر روحانی بیش از 30 میلیون رأی می آورد.
* علی قنبری/ استاد دانشگاه تربیت مدرس:
کم رغبتی مردم در انصراف داوطلبانه به سه عامل مهم مربوط می شود؛ اول نرخ تورم بالا در کشور است که طی سال های اخیر بر کشور تحمیل شد و قدرت خرید مردم را کاهش داد. دومین علت اطلاع رسانی ضعیف در توجیه مردم درخصوص مزایای انصراف و اجرای سیاست های جبرانی دولت است و سومین دلیل بی اعتمادی مردم به دولت های قبل است چرا که این دولت ها بسیاری از وعده های خود را عملی نکردند و باورهای مردم را سست کردند.
بنابراین ترمیم سرمایه اجتماعی در بخش اقتصاد به زمان نیاز دارد.
* مهدی تقوی/ استاد دانشگاه علامه طباطبایی:
به اعتقاد من، مهم ترین دلیل به مسائل فرهنگی مربوط می شود.
این که برخی از افراد جامعه نمی خواهند به خاطر منافع عمومی از منافع شخصی خود بگذرند.
اگر چنین بود، حداقل دو دهک ثروتمند که 20 درصد جامعه را تشکیل می دهد، باید انصراف می دادند.
علاوه بر این، طی سال های اخیر بالا رفتن تورم، بیکاری و کاهش رشد اقتصادی مردم را به سیاست های اقتصادی دولت ها بدبین کرده است.
اول**1104
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]