واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گزارش اندیشکده آمریکایی از انتخابات عراق رقابت 142 حزب عراقی برای کسب 328کرسی مجلس تهران- ایرنا- اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک می گوید با وجود تغییر صحنه سیاسی عراق در قیاس با چهار سال پیش، امنیت همچنان در خط مقدم سیاست های این کشور قرار دارد.
این اندیشکده در مقاله ای به قلم ˈآدام سیمپسونˈ نوشته است که عراق در انتخابات 30 آوریل شاهد رقابت 9هزار و 40 نامزد از 142 حزب برای کسب 328 کرسی پارلمان خواهد بود. در انتخابات پارلمانی سال 2010 فهرست ˈالعراقیهˈ ˈایاد علاویˈ تا آستانه پیروزی پیش رفت اما، در نهایت، از سوی ائتلاف متشکل از احزاب عمدتا شیعه شکست خورد تا به این ترتیب، دور دوم نخست وزیری ˈنوری المالکیˈ تضمین شود. همزمان با تلاش المالکی برای به دست آوردن مسند نخست وزیری عراق برای چهار سال دیگر، صحنه سیاسی این کشور به طور شگفت آوری تغییر کرده و مسایل و موضوعات جدید و قدیم در کانون توجه رای دهندگانی قرار گرفته است که در حال ارزیابی گزینه های خود هستند.
به گفته سیمپسون، امنیت همچنان در خط مقدم سیاست های عراق قرار دارد. بهره برداری رقیبان از جنگ در سوریه و فعالیت سازمان های فراملی در مرز غربی عراق، اختلافات بین رقبا را تشدید کرده است.
در پی سرکوب اعتراضات رمادی مرکز استان انبار در دسامبر 2013 درگیری ها در سراسر این استان شعله ور شد. اخیرا سازمان هایی مانند دولت اسلامی عراق و سوریه و سایر گروه های افراطی موقتا با پیکارگران ضد دولت و گروه های قبایلی توافق کردند. از دست رفتن کنترل انبار و به دست گرفتن کنترل سد فلوجه و بستن رودخانه فرات از سوی پیکارگران افراطی تهدیدی برای سایر نقاط کشور بود.
عراقی ها در سراسر کشور با مشکل سوء کارکرد شبکه برق، فاضلاب، دسترسی به آب و نرخ بالای بیکاری مواجه هستند. با وجود درآمد بالای نفت، فساد و ناکارامدی پروژه های دولت، توانایی اش را برای توسعه کشور محدود کرده است.بازگشت عراق به بازار جهانی نفت موجب تشدید اختلافات بر سر میزان درآمد ملی و کشمکش پایدار بر سر بودجه کشور شده است.
بسیاری از ائتلاف های سال 2010 اکنون از هم پاشیده شدند. العراقیه که از حمایت بیشتر مناطق سنی نشین عراق برخوردار بود، به احزاب مختلف و رقیب تقسیم شد و ائتلاف ملی عراق مالکی که شامل بزرگترین احزاب شیعه بود نیز از هم پاشید. البته، این انشعابات جدید ممکن است همزمان با ایجاد پویش های جدید قدرت ناشی از نتایج انتخابات، به یکدیگر بپیوندند و یا ائتلاف های سیاسی جدید تشکیل دهند. فهم این پویش های سیاسی جدید می تواند پایه ای برای تفسیر فحوای اجتماعی سیاست های عراق و تبعات آن ارایه دهد.
** هدف ایرنا از انتشار این نوع مقالات اندیشکده ها، اطلاع رسانی درباره نگرش این اتاق های فکر است و انتشار این مقاله ها الزاما به معنای تایید تمام محتوای آنها نیست.
مترجمام** 1088 **1575
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]