واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارکرد جدید بنیاد مسکن بجنورد- ایرنا- بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یکی از نخستین از نهادهای برخاسته از پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در سال 57 است که به با فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی برای کمک به ساخت مسکن محرومان شهری و روستایی تاسیس شده و از آغازین روزهای انقلاب برای این کار آستین بالا زد.
الحاق حساب 100 امام (ره) که کمک های خیرین به امر مسکن محرومان را جمع آوری می کرده، به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هویت جدید برای ساخت مسکن اقشار کم درآمد داده و تا حد زیادی خط مشی و نقسه راهبردی را برای این نهاد تبیین کرده است.
ورود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به امر ساخت و سازشهری در قامت انبوه سازی در سال های اخیر به خصوص از سال 85 که آغاز مسکن مهر نیز بود، موجب شده تا کم کم حمایت مالی خیرین در قالب حساب 100 امام (ره)به خصوص در استان خراسان شمالی کاهش چشمگیری داشته باشد.
به نظر می رسد این روزها دیگر کمتر کسی حداقل در این استان یافت می شود که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را نهادی با شکل و شمایل مسکن ساز محرومان به خصوص حوزه شهری تلقی کند ،چرا که کارکردهای این نهاد بیشتر به سمت پیمانکاری ساخت راهها و مسکن شهری در قالب انبوه سازی می رود.
یکی از مدیران سابق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان خراسان شمالی می گوید: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دارای دو کارکرد در حوزه شهری و روستایی است و در این مقوله نیز دو نگاه پیرامون این نهاد در بین مردم وجود دارد.
محمد ساریان در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: درمناطق روستایی به دلیل اجرای طرحهای هادی روستایی از سوی بنیاد و نظارت بر اجرای مسکن در این مناطق، نگاه مردم به بنیاد مسکن روستاییان است.
وی اضافه کرد: با پایان گرفتن طرح های مسکن اجاره به شرط تملیک در بنیاد مسکن و کم رونق شدن ساخت مسکن از سوی خیرین مسکن ساز، دیگر نگاه توجه به محروم برای این نهاد کمتر وجود دارد.
ساریان گفت: در مناطق شهری نگاه ها نسبت به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان یک انبوه ساز با شرایط خاص است و ساخت و سازی که این نهاد در شهرها انجام می دهد نیز بیانگر این نگرش مردمی است.
این مدیر سابق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خراسان شمالی افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای تامین هزینه های جاری و حقوق و مزایای کارکنانش مجبور به روی آوری به کارهای مشابه انبوه سازی است.
ساریان اظهار کرد: براساس اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهرها می تواند در قالب انبوه سازی کار کند، ولی باید پروزه ها را با قیمت تمام شده که هزینه جاری شامل حقوق کارکنانش نیز در آن لحاظ می شود، به فروش برساند که این کار کمتر انجام می شود.
وی معتقد است: باید بنیاد مسکن که کارکرد خوبی در روستاها دارد با کمک دولت به وظیفه اصلی خود که با آن هدف بنیاد تشکیل شده برسد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خراسان شمالی می گوید: این نهاد بیشترین فعالیت خود را در راستای خدمات رسانی به مسکن محرومین و آبادانی روستاها به خصوص در طرح هادی و مسکن روستایی معطوف کرده است.
علی محمدی به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: در بخش مسکن شهری این نهاد برای اقشار کم درآمد، درآمد متوسط و تا حدودی بالاتر کار می کند که از عواید ناشی از مسکن شهری برای اقشار متوسط و بالاتر نیز برای ساخت مسکن اقشار کم درآمد هزینه می کند.
وی اضافه کرد: ما با درآمدی که از قبل ساخت مسکن شهری ایجاد می شود را برای تامین هزینه جاری چون حقوق کارمندان و حساب 100 امام (ره) هزینه می کنیم.
وی دلیل روی آوری بنیاد مسکن به مسکن شهری را عدم دریافت اعتبار دولتی و خودکفا بودن این نهاد از نظر منابع و هزینه کرد دانست.
براساس گزارش ها بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خراسان شمالی از بدو تشکیل استان در سال 83 تاکنون بالغ بر 35 هزار مسکن روستایی و حدود سه هزار مسکن شهری را ساخت.
اجرای طرح هادی در بیش از 100 روستای استان خراسان شمالی و تهیه طرح برای 300 روستا از برنامه های این نهاد در روستاهای استان است.ک4
2712
از: حسین فلاحتی
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]