واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از نشست خبری سومین همایش بین المللی معماری ؛ وضعیت نابسامان معماری شهری در تهران / ناکارامدی قوانین درساماندهی به معماری شهر خبرگزاری پانا: دبیراجرایی سومین همایش بین المللی معماری با اشاره به برگزاری این نمایشگاه در اواخر اردیبهشت گفت: نمای شهری در کشور به دلیل تمایلات شخصی بساز و بفروش ها دارای شرایطی نابسامان است و سومین همایش بین المللی معماری که 23 و 24 اردیبهشت در تهران برگزار می شود در تلاش است تا راهکارهایی برای برون رفت از شرایط کنونی پیش بینی کند.
۱۳۹۳ دوشنبه ۱ ارديبهشت ساعت 13:14
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا، مقداد شریف در یک نشست خبری اظهار داشت : به راحتی می توان نمای کلی و دیدگاه شهر تهران را با قدم زدن در شهر حفظ کرد و متاسفانه کشوری که قرن های متمادی یکی از تاثیرگذارترین جوامع در معماری جهان بوده است امروز به جایی رسیده که وضعیت نگران کننده ای در معماری و ساخت در شهرهایی همچون تهران دیده می شود.
وی افزود: نماهایی موسوم به رومی و نماهایی که صرفا به دلیل جاه طلبی و تمایل شخصی بساز و بفروش ها دیده می شود نمای کلی شهر را تغییر داده و هیچ گونه ممانعت و مقاومتی نیز از سوی متولیان امر صورت نمی گیرد.
وی افزود: اگر معماری از قزوین و اصفهان یا تبریز گرفته شود تفاوتی با شهرهای دیگر نخواهد داشت اما متاسفانه تهران در حال تبدیل شدن به جولانگاه معماری رومی است و اگر فکر درستی درباره ان نشود به سرعت چهره شهر تهران از بین خواهد رفت.
دبیراجرایی سومین همایش بین المللی معماری خاطر نشان کرد: یکی از بارزترین شاخص های معماری در کشور معماری ایرانی است و توجه به امر معماری در هویت بخشی به ساخت و سازها در کشور تاثیرگذار است.
شریف تاکید کرد: این جریان باید به گوش قانون گذاران برسد تا بتوان در خصوص آن تدابیر جدی تری اندیشیده شود.
ناکارامدی قوانین در ساماندهی به معماری شهری
دبیراجرایی سومین همایش بین المللی معماری تصریح کرد: مشاورین املاک ، پزشکان و برخی بازاریان در کار ساخت و ساز در کشور دست اندرکار شده اند و نقش معماران در طراحی و فضای شهری نادیده گرفته شده است.
وی افزود: چالش مهم دیگر در زمینه معماری عدم آشنایی جامعه با طراح و معمار است که موجب بروز اشکال شده و اگر مردم با کارهای اساتیدی مانند هوشنگ سیهون ، اردلان ، میرمیران و سایر اساتید آشنا باشند به طور حتم بین یک معماری قرون وسطایی و خالی شده از هویت و یک معماری فکر شده و بروز تفاوت آشکاری دیده خواهد شد.
شریف با بیان اینکه در حدود 100 سال از ورود معماری حرفه ای به ایران می گذرد عنوان کرد: در این مدت معماران تشکل صنفی مشخصی در اختیار ندارند و سازمان نظام مهندسی پاسخگوی نیازهای این بخش نبوده است. بنابراین باید سازمان نظام معماری همانند تمامی کشورها ایجاد شود .
درادامه این نشست شهاب کاتوزیان از اساتید برجسته معماری در کشور خاطرنشان کرد: جدایی میان معماری و اندیشه، جدایی میان معماری و شهر و جدایی میان معماری و دنیای دیجیتال موجب شده که معماری به ساختمان سازی نابسامان در بسیاری از شهرهای کشور بدل شود.
وی افزود: پیترآیزمن تاثیرگذارترین معمار نیمه دوم قرن بیستم با بنیان گذاشتن مدارس معماری و به وجود آوردن نشریاتی که از اپزسیون شروع می شد تلاش کرده است تا جدایی بین معماری و اندیشه را تبدیل به یک دغدغه اساسی قرن کند.
کاتوزیان عنوان کرد: جدایی میان معماری و شهر تنها مربوط به ایران نیست و تلاش می شود تا راهکارهایی در این خصوص در سومین همایش معماری کشور اندیشیده شود.
همچنین در این نشست ایرج کلانتری با اشاره به آشفتگی در معماری شهر تهران تصریح کرد: ذائقه عمومی به همراه ارزشهای زیباشناسی از جامعه رخت بربسته و انعکاس آن در معماری شهری به شدت دیده می شود و این شرایط سیمای شهر تهران را ناخوشایند کرده است.
وی افزود: اگرچه به دموکراسی اعتقاد داریم اما در جوامع دموکراتیک سلیقه عمومی با سلیقه بخش متوسط جامعه تطبیق داده می شود و باید گفت متاسفانه معماری بستری برای سوداگری شده و ارزش افزوده این بخش سازمان هایی را پدید می آورد که تنها به دنبال سود خود هستند.
کلانتری با بیان اینکه سرشکن کردن هزینه های زمین برروی ساختمان متغیری است که معماری را تحت تاثیر قرار می دهد ، عنوان کرد: قوانین و مقررات شهری و اجتماعی نیز به نفع سلیقه های پایین است و موجب شده معماری روند نزولی طی کند.
این استاد برجسته معماری کشور تصریح کرد: قانون اجرای نظام صنفی تعرفه معماران را بر اساس 4 درصد هزینه ساخت محاسبه کرده است اما در حرفه ای به نام معاملات ملکی یک درصد از قیمت ملک که شامل زمین نیز هست به عنوان تعرفه انتخاب شده است .
در ادامه این نشست خبری ، رضا دانش میر از دیگر اساتید برجسته معمار کشور عنوان کرد: برای شرق و غرب به وجود آوردن یک شناخت مناسب از معماری ضروری است و شخصا موافق بایدها و نبایدها درساختار شهر نیستم بنابراین باید اجازه داد تا پیش بینی نشده ها اجازه ظهور داشته باشند.
وی افزود: در ده سال اخیریعنی از ابتدای قرن بیستم در شرایط عدم حاکمیت یک ایده در معماری جهان هستیم که می تواند زمینه ساز خلق ایده ها و راهکارهای نوین در این بخش باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]