تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من ادب آموخته خدا هستم و على، ادب آموخته من است . پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798706390




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یاد روز سعدی فرصتی برای تبیین افکار و اندیشه های استاد سخن


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ز خاک سعدی شیراز بوی عشق آید یاد روز سعدی فرصتی برای تبیین افکار و اندیشه های استاد سخن شیراز- ایرنا ، اول اردیبهشت ماه که بر اساس اسناد معتبر برگرفته از آثار شیخ اجل سعدی شیرازی زاد روز تولد شاعر شیرین سخن سعدی شیرازی است ، از سال 1376 به عنوان یاد روز سعدی نامگذاری شده است ، این روز فرصتی است تا فرهنگوران و صاحبان اندیشه به تبیین افکار و اندیشه های شاعر گرانمایه ایران زمین بپردازند.


به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ، هر سال در آیین های ویژه که از سوی مجامع فرهنگی برگزار می شود یاد و نام این شاعر بلند آوازه ایران زمین گرامی داشته می شود.
نکته ای که در آغاز ممکن است در اذهان بنشیند این است که چه ضرورتی دارد که هر سال نام سعدی را در اول اردیبهشت ماه زنده کنیم و شهروندان مانوس با زندگی ماشینی امروز چه نیازی به یاد آوری نام و یاد سعدی دارند؟ و چرا سعدی را دوست می داریم و نصایحش را به گوش جان می شنویم ؟
واقعیت این است که سکر کلام و طراوت اشعار سعدی و همچنین دوراندیشی و حکمت حکایتهای این شاعر بلند آوازه ایران زمین آنقدر متعالی است که هر کسی بدون هیچ چون و چرایی مسحور کلام موزون و متعادل سعدی می شود.
روح متعادل و مروج اعتدال در سعدی شیرازی موجب گردیده که به شیرینی سخن این شاعر شهیر افزوده شود و هر کس در همان ابتدا که نیم نگاهی به گلستان و بوستان سعدی می اندازد خود را فریفته شعر سعدی می بیند و شیرینی کلام استاد سخن بر دلش می نشیند.
از این رو برگزاری یاد روز سعدی صرفا همایش و آیینی تجملاتی و از روی شکم سیری و فراغت بال نیست بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر است که بر ذهن خسته شهروند امروزی تلنگر می زند و او را به خویشتن دعوت می نماید. اگر چه خواندن شعر و کلام سعدی ممکن است موجب فرح روحیه و انبساط خاطر نیز گردد.
اما هیچگاه نباید به برگزاری آیین یاد روز سعدی به عنوان ابزاری برای فرح خاطر نگاه کرد بلکه دست اندرکاران این همایش بزرگ باید تدابیری بیاندیشند که هرسال شگون و شکوه این آیین ادبی و فرهنگی بیش از پیش باشد.
بدون شک برگزاری آیین های فرهنگی و همچنین آیین یاد روز سعدی ضرورتی فرهنگی است که فرهنگدوستان در همه نقاط کشور و فارس باید برای آن برنامه ریزی اصولی کنند.
نخستین دستاورد برگزاری آیین یاد روز سعدی آن است که نسل جوان و معاصر را با گفتار پند آموز و ناصحانه سعدی آشنا می کند و موجب می شود که هر شهروندی در منش و روش زندگی خود روش مسالمت آمیز گفتار و کردار سعدی را در پیش گیرد.
کمترین موهبت این موضوع آن است که می توان با بهره گیری از تسامح در گفتار و رفتار سعدی،رویکردی متعادل به زندگی روزمره داد و ریشه بسیاری از منازعات و کشمکشها را در جامعه خشکاند.
پرهیز از ستیزه جویی و جدل در گفتار و کردار و روی آوردن به ملاطفت و مشی آرام در رفتار چیزی است که جامعه امروزی بشر بیش از پیش به آن نیاز دارد و یک بیت از شعر سعدی کافیست تا انسان را به دنیایی رهنمون شود که ثمره آن همزیستی با هم نوعان و مدارا با دیگران است.
همایش سعدی شناسی و بزرگداشت نام این شاعربلند آوازه همچنین موجب تکریم فارس و ایران زمین در همه نقاط جهان می شود و یاد آور غرور و عظمت تاریخی ملت بزرگ ایران در عرصه فرهنگ و تمدن است.
شکی نیست که بسیاری از شاعران و فرهیختگان فرهنگی در همه جهان از سعدی و شعر او الهام گرفته اند و گرمی کلام سعدی ره توشه آنان برای فتح قله های ادب وفرهنگ بوده است از این رو زنده نگه داشتن نام سعدی مترادف با اهتزاز پرچم پرشکوه ایران زمین در قله های ادب و فرهنگ است که نام کهن فارس را برای همه دوستداران فرهنگ و ادب تداعی می کند.
بدون شک تعظیم و تکریم فارس ،تکریم همه ایران زمین و ایرانیان است که با نام سعدی نام شیراز ، فارس ، ایران و همه مجموعه فرهنگ و تمدن شناخته می شود.
احترام به سعدی احترام به فضیلت، انسانیت و آزادگی در جهان است، این ها مولفه هایی است که بشر امروزی بیش از هر زمان دیگر به آن نیاز دارد و برای دستیابی به آن گاه از جان خویش نیز مایه گذاشته است.
بنابر این توجه به آثار واخلاق سعدی و الهام گرفتن از شخصیت برجسته استاد سخن، لازمه و ضرورت زندگی امروزی است. از سویی توجه به آثار و اندیشه های شیخ اجل موجب بازشناسی فرهنگ غنی ایرانی می شود ، جامعه ایرانی باید به این موضوع بیاندیشد که چگونه گذشته افتخارآمیز هنر، فرهنگ و ادبیات ایرانی را پاس دارد و محفوظ نگاه دارد.
از سوی دیگر تاثیر فرهنگی وادبی سعدی تاثیری جهانی است و این گستره حتی سیاستمداران جهان را نیز در بر می گیرد و موجب می گردد که هر کس با هر سلیقه بتواند از دریای کلام سعدی بهره کافی گیرد.
در عین حال سخن مشترک و پیام ارزشمند همه شاعران پارسی گو و ایرانی، از جمله سعدی رسیدن به یگانگی و وحدت ملی است.
از این رو وحدت ملی و رسیدن به هویت یگانه بیش از هر گاه باید مورد توجه قرار گیرد و بیش از هر چیز باید ایران شناسی را تقویت کرد تا به وحدت ملی رسید.
توجه به سعدی و شعر موزون او پا را از این نیز فراتر می گذارد و جهان رابرای رسیدن به یگانگی و وحدت آماده می کند ، فضایلی چون آزادگی، عدالت، مهرورزی و احترام متقابل به اندیشه های گوناگون و از همه مهمتر توجه به حقوق بشر مقوله هایی نیست که خاص یک ملت باشد این مولفه ها جهانی است و مورد احترام همه جهانیان بنابر این پرداختن به آن می تواند جهانیان را به سمت یگانگی و وحدت سوق دهد.
یکی از ابعاد شخصیت سعدی توجه به درون و توجه به دل است که این بعد در روحیه ایرانی نیز نهفته است و مورد توجه قرارداد بنا بر این پرداختن به شعر و یاد سعدی موجب تقویت بعد معنوی زندگی انسان و استفاده از مواهب آن می شود.
همچنین توجه به اخلاق و فرزانگی نیز مورد تاکید سعدی بوده است که این بعد نیز در بین ایرانیان جایگاه متعالی دارد از این رو اصحاب فرهنگ ایرانیان را به بعد اخلاق شهره می دانند.
امسال هم برنامه های جامعی از سوی ستاد برگزاری یاد روز سعدی برای بزرگداشت این شاعر گرانمایه ایران زمین تدارک دیده شده است .
قرار بود دکتر حسن روحانی میهمان ویژه یاد روز سعدی در سال جاری باشد اما سید محمد احمدی استاندار فارس در جمع خبرنگاران اعلام کرد : مشکلات کاری و شلوغی برنامه ها دلیل عدم حضور آقای روحانی در این مراسم است.
وی تاکید کرد: امیدواریم رئیس جمهور در برنامه یادور حافظ در شیراز شرکت کند.
همچنین امسال مجموعه مقالات سعدی شناسی دفتر هفدهم هم زمان با بزرگداشت سعدی توسط مرکز سعدی شناسی منتشر شد.
این مجموعه دربرگیرنده مقالاتی از کوروش کمالی سروستانی، دکتر امیرعلی نجومیان، دکتر حجابی کرلانگج، دکتر مصطفی چیچکلر، دکتر حسن ذوالفقاری، دکتر فرح نیازکار، مهدی برهانی و فاطمه علیزاده است.
دبیر اجرایی بزرگداشت یادروز سعدی نیز گفت: آیین گشایش یادروز سعدی در جوار آرامگاه این شیخ بزرگوار با حضور مسئولان کشوری و استانی و نیز سعدی پژوهان، سعدی دوستان، هنرمندان و نویسندگان برگزار می شود.
مصیب امیری اظهار داشت: در این آیین علاوه بر سخنرانی های علمی و فرهنگی، گروه موسیقی بامداد با همراهی استاد درخشانی و خوانندگی محمد معتمدی به اجرای برنامه می پردازند.
این مسئول اضافه کرد: نشست علمی یادروز سعدی توسط مرکز سعدی شناسی در تالار مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار و در ساعت هشت صبح اول اردیبهشت نیز آرامگاه شیخ اجل گلباران می شود و سعدی بزرگوار به رایگان میزبان دوستدارانش خواهد بود.
امیری در ادامه بیان کرد: برگزاری نمایشگاه تصویرسازی آثار سعدی در محل حوض ماهی سعدیه، برگزاری شب شعر سعدی با حضور ستاد برگزاری شعر فجر در آرامگاه سعدی ، برگزاری مسابقه گلستان خوانی و غزل خوانی سعدی در محل آرامگاه، اهدای هدیه به برگزیدگان گلستان خوانی نواحی آموزش و پرورش، اجرای نمایشنامه ˈ سمن پویانˈ از یکم تا سوم اردیبهشت ماه در تالار خورشید، نمایش چهار فیلم انیمیشن با نام ˈحکایت های سعدی ˈ روز چهارشنبه سوم اردیبشهت ماه در تالار حافظ، ویژه برنامه های صدا و سیمای استان فارس در مورد سعدی در روزهای 31 فروردین ماه جاری تا دوم اردیبهشت ماه و چاپ و انتشار دفتر هفدهم سعدی شناسی از دیگر برنامه های یادروز سعدی است.
ستاد برگزاری این آیین متشکل از استانداری فارس، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان، مرکز سعدی شناسی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، بنیاد فارس شناسی، صدا و سیمای مرکز فارس، شهرداری شیراز و مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس است.
امید است برنامه های یادروز سعدی که هر سال در شیراز و سایر شهرهای کشور و حتی برخی از شهرهای فرهنگی جهان برگزار می شود بتواند بیش از پیش به تبیین شخصیت متعالی سعدی و بهره گیری از روح بلند این شاعر گرانمایه ایران زمین بپردازد. ک/4
677
گزارش از: نیکنام خشنودی
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




31/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن