واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
در اولین نمایشگاه نقشآفرینی زنان در توسعه پایدار صورت گرفت؛
معاون اول رییس جمهور: نمی توان نقش زنان و مشارکت اقتصادی آنان در امر توسعه را نادیده گرفت/ تقدیر از کانون زنان بازرگان ایران
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه انسان محور توسعه است و نمیتوان بدون درنظرگرفتن نیمی از جمعیت انسانی که زنان هستند به توسعه فکر کرد گفت: یکی از موضوعاتی که در دهههای اخیر ملاک سنجش توسعه کشورها قرار گرفته، میزان اهمیتی است که کشورها به مشارکت اقتصادی و نقش زنان در امر توسعه قائل هستند.
بخ گزارش نامه نیوز، دکتر جهانگیری در مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه نقشآفریتی زنان در توسعه پایدار به صحبتهای امام خمینی(ره) در زمینه اهمیت حضور زنان در اجتماع اشاره کرد و گفت: در عصری که ما زندگی میکنیم، توسعه هدف بزرگی است که در تمام کشورها یکی از اهداف حاکمان است. توسعه پدیدهای چند وجهی است که ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و انسانی دارد و همه ی این ابعاد با هم در تعامل هستند و نمیتوان از یکی از ابعاد آن غفلت کرد. محور توسعه انسان است و نمیتوان این موضوع را بدون نادیده گرفتن نیمی از جمعیت پیشبرد.
آیین آغازین نخستین نمایشگاه «نقشآفریتی زنان در توسعه پایدار با تاکید بر اقتصاد مقاومتی»، صبح امروز(شنبه، 30 فروردین ماه) برگزار شد. این مراسم با شعرخوانی فاطمه راکعی و سخنان زنان کارآفرین آغاز شد.
در این مراسم همچنین زهرا اسلامی- نماینده کانون زنان بازرگان ایران- تلاش برای بالا بردن نقش و مشارکت زنان در توسعه اقتصادی را یکی از مشکلات کشور خواند و گفت: کانون زنان بازرگان ایران به دست توانمند زنان در اتاق بازرگانی ایران در سال 91 شکل گرفته است که سال نخست خود را به برنامه ریزی و تدوین سند استراتژیک کانون گذرانده و در سال دوم 9 نمایندگی در شهرهای مختلف ایران ایجاد کرده است و تفاهمنامههایی را با بخش فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و دانشگاه الزهرا امضا کرده است.
وی درباره اهمیت حضور زنان در عرصه اقتصاد عنوان کرد: حرکت جوامع از زمانی که کار به صورت مشاغل خانگی و سنتی انجام میشد، تا امروز که مشاغل مدرن ایجاد شده است، فرهنگی به وجود آمده که حضور زنان را در این فضا الزامی کرده است. اما اقتصاد شبه دولتی ما در سالهای اخیر سبب عقب نگاه داشتن این نیروی انسانی شده، ما از تمام ظرفیتها و پتانسیلها استفاده نمیکنیم و عملا 50 درصد توان ما در بخش نیروی اسنانی نادیده گرفته شده است و دولت برای فعال کردن این بخش باید رابطه اش را با NGOها نزدیک کند و زنان را در ردههای میانی مدیران به کار بگیرد. از این راه، اتفاقهای بزرگی میافتد و کشور جهش توسعه ای خود را آغاز میکند.
اسلامی همچنین عنوان کرد: بر اساس گزارش صندوق توسعه زنان سازمان ملل، از سال 1970 در کشورهای نفتی، اقتصاد نفتی به سویی رفت که زنان خانهنشین شدند. در کشور ما هم نرخ بیکاری مردان 10 و نیم و نرخ بیکاری زنان 20 و نیم درصد است. نرخ بیکاری زنان جوان به 40 درصد هم میرسد که این آماری تکاندهنده محسوب میشود و این روند بیعدالتی اجتماعی و فقر فرهنگی را در پی دارد. این آمارهای در نرخ مدیریتی زنان بسیار کمتر است و من از وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت تقاضا دارم که با استفاده از زنان در سطوح مدیریتی، اعطای پروانههای مهندسی به زنان و تسهیل کار زنان در حوزهی تولید به بالا رفتن این نرخ کمک کنند.
در این مراسم همچنین فاطمه مقیمی- فعال حوزه حمل و نقل و کشتیرانی- به اهمیت نقش زنان برای رسیدن به اقتصاد جهانی سخن گفت و تاکید کرد: اگر بپذیریم که ما هم در جهانی شدن و اقتصاد جهانی سهم داریم، نمیتوانیم چالشهای پیش روی اقتصادی شدن در حوزه زنان را نادیده بگیریم.
او ادامه داد: در کشور هنوز جای زنان در مناصب مهم دولتی خالی است و هنوز به اهمیت مشارکت آنها پرداخته نشده است و باید از زنان در این مناصب کمک گرفت تا موجب نقش آفرینی آنها در حوزه قانونگذاری باشد.
سهیلا جلودار زاده- مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در اموز زنان هم به اهمیت ایجاد بازار فروش برای زنان کار آفرین اشاره کرد و تاکید کرد که ما امسال عهد بستهایم که امسال را تبدیل به سال شکوفایی اقتصادی کنیم.
در این مراسم محمدرضا نعمتزاده- وزیر صنعت، معدن و تجارت هم با اشاره به نقش سرمایه حضرت خدیجه در گسترش اسلام گفت: با توجه به ورود بیش از 60 درصدی دختران به دانشگاه، چرا ما نتوانیم نقش بیشتری را هم باری آنها برای مردان ایفا کنیم.
او همچنین با اشاره به اهمیت و تاثیر آموزش در گسترش فعالیتهای کارافرینان در اقتصاد، تاکید کرد: کشور ما به تعلیم و تربیت در این زمینه نیاز دارد و با پرداخته همهجابنه به آموزش در زمینه کارآفرینی و اقتصاد شکوفایی اقتصادی و توسعه امکانپذیر میشود.
در این مراسم با حضور جلودارزاده- مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در اموز زنان، نعمتزاده- وزیر صنعت، معدن و تجارت و جهانگیری- معاون اول رئیس جمهور از زنان کارآفرین موفق چون لعیا رویایی- شرکت چاپ کاتب ایران، زهرا اخوان- رئیس هیات مدیره کانون زنان ایران، کبری محمدی-مدیرعامل بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان ایران، فاطمه تندگویان –مشاور امورز زنان در وزارت نفت، عفت شریعتی-مشاور امور زنان در وزات ارشاد، فروغالسادات بنیهاشم – مشاور اموز زنان در وزارت کشاوری و دیگر زنان موفق تقدیر شد و لوح تقدیری به این بانوان اهدا شد.
1393/1/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]