واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ فروردين ۱۳۹۳ (۱۹:۱۰ب.ظ)
تاکيد معاون طب سنتي وزارت بهداشت بر ضرورت تعامل منطقي ميان طب سنتي و نوين معاون طب سنتي وزارت بهداشت گفت: تعامل و تبادل منطقي ميان طب سنتي و طب نوين براي هم افزايي تجربيات و روش هاي درماني ضروري است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمود خدادوست، با اشاره به « سياست هاي کلي نظام سلامت که از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده، گفت: هرکدام از بندهاي مربوط به طب سنتي ايراني در سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري بسيار عالمانه و هوشمندانه بيان شده اند و تکليف سنگيني را به دوش وزارت بهداشت گذاشته اند.
دکتر خدادوست با بيان اين که در اين بندها از صفر تا 100 طب سنتي – ايراني در نظر گرفته شده است، گفت: در زمينه ي ترويج کشت گياهان دارويي بايد گفت گياهان دارويي در واقع مواد اوليه ي طب سنتي را شامل مي شود که بايد در زمينه تامين داخلي آنها اقدامات لازم صورت گيرد تا نياز به واردات اين گياهان وجود نداشته باشد.
به گفته ي معاون طب سنتي وزارت بهداشت درراستاي بند 2 ماده ي 12 سياست هاي ابلاغي سلامت مقام معظم رهبري دربحث استاندارد سازي و روزآمد کردن روش هاي تشخيصي و درمان طب سنتي و فرآورده هاي مرتبط با آن نيز بايد گفت: مراکز تحقيقات و دانشکده هاي طب سنتي در اين زمينه وظيفه سنگيني داشته و بايد با استفاده از ظرفيت هاي جديد در دنيا اين روند را ادامه دهد.
وي با اشاره به تبادل تجربيات با ساير کشورها در زمينه ي طب سنتي بيان کرد: علي رغم قدمت چند هزار ساله ايران در زمينه طب سنتي، ما هنوز از کشورهاي غربي در اين زمينه عقب هستيم و بايد گفت حتي درخيلي از اين کشورها خدمات طب سنتي تحت پوشش بيمه است.
وي توضيح داد: دليل عقب ماندگي کشور ما در اين زمينه نسبت به ساير کشورها اين است که در آموزش پزشکان و گروه پزشکي نامي از ظرفيت طب سنتي نياورده ايم و جامعه پزشکي يا با اين واژه غريبند و يا آن را انکار مي کنند.
دکتر خدادوست خاطرنشان کرد: تکليف ما اين است که آزمون و خطا نکنيم و از تجربيات کشورهاي ديگر استفاده کنيم. در واقع بايد مسير ورود خدمات تاييد شده طب سنتي را در نظام سلامت کوتاه کرده و از ميانبرها بهره ببريم.
به عقيده وي تکليف وزارت بهداشت در اين زمينه مضاعف است. متاسفانه در کشور ما مراکز مختلف به نحوي درست يا غلط خدمات طب سنتي را ارائه يا آموزش مي دهند يا داروهاي ترکيبي بي نام و نشان تحت عنوان داروهاي گياهي عرضه مي کنند. باور مردم در مورد طب سنتي درست است اما به غلط تصور مي کنند که استفاده از داروهاي گياهي هميشه بي خطر است. در اين ميان عده اي از اين تصور غلط سوء استفاده کرده اند و خدمات پرخطر در اين زمينه ارائه مي کنند.
معاون طب سنتي وزارت بهداشت تاکيد کرد: وزارت بهداشت بايد به همه شئون سلامت مردم توجه کند. بنابراين بحث نظارت وزارت بهداشت در چگونگي ارائه خدمات طب سنتي در کشور بسيار حائز اهميت است که نياز به تدوين آيين نامه ها و قوانين مختلف دارد تا به همه مراکز ارائه شود. در زمينه برقراري تعامل و تبادل منطقي ميان طب سنتي و طب نوين براي هم افزايي تجربيات و روش هاي درماني نيز بايد گفت شعار ما اين است که اگر چه طب نوين به طرز معجزه آسايي توانسته در زمينه درمان بيماري هاي مختلف مشکل گشا باشد ولي در کنار آن بايد از ظرفيت غني طب ايراني با توجه به ريشه دار بودن در فرهنگ مردم، تسهيل دسترسي و ارزان بودن خدمات و تدابير و توصيه هاي آن نيز استفاده کرد تا با هم افزايي و خصوصاً استفاده از اين ميراث گران قدر در کنار طب رايج به نظام سلامت کمک شود.
دکتر خدادوست خاطر نشان کرد: براي تحقق ايم مهم لزوم آموزش طب ايراني براي تمامي سطوح ارائه دهندگان خدمات سلامت اجتناب ناپذير است.
معاون طب سنتي در پايان توضيح داد: در مورد اصلاح سبک زندگي در عرصه تغذيه نيز بايد گفت اساسا پايه ي آموزه هاي طب ايراني بر حفظ سلامتي مردم است و حکماي ايراني نيز هميشه تاکيد بر اصول شش گانه حفظ سلامتي داشته اند که يکي از مهم ترين اين اصول، تغذيه است و رسالتي بر دوش طب سنتي گذاشته تا در کنار طب نوين سبک زندگي مردم را اصلاح کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]