واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سی ام فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه برابر با سی ام فروردین 1393 هجری خورشیدی، نوزدهم جمادی الثانی 1435 هجری قمری و نوزدهم آوریل 2014 میلادی است. 24 سال پیش در چنین روزی، روزنامه ایندیپندنت چاپ لندن، از نقش گسترده ی دولت انگلیس در ارسال سلاح شیمیایی به عراق در هشت سال جنگ با ایران پرده برداشت.
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
30 فروردین 1392
سعدی افشار آخرین بازمانده ی نسل هنر سیاه بازی کشور درگذشت.
30 فروردین 1372
عباسقلی خواجه نوری پژوهشگر علم آمار در 78 سالگی درگذشت. وی بنیانگذار روش نمونهگیری مبتنی بر نظریه ی احتمال و استنباط آماری در ایران و از پژوهشگران برجسته ی علم آمار در کشور بود. از استاد خواجه نوری اثرهای بسیاری برجای مانده که روشهای مقدماتی آمار، روش تحقیق و آمار پیشرفته از آن جمله است.
30 فروردین 1369
روزنامه ایندیپندنت چاپ لندن، از نقش گسترده ی دولت انگلیس در ارسال سلاح شیمیایی به عراق در هشت سال جنگ با ایران پرده برداشت.
30 فروردین 1357
سایروس ونس وزیر امور خارجه آمریکا در اجلاس وزیران خارجه ی کشورهای عضو پیمان سنتو گفت: مهمترین نقش در تأمین امنیت سنتو بر عهده ی ایران است .
30 فروردین 1352
ایران و کره شمالی روابط سیاسی برقرار کردند.
30 فروردین 1349
جلسه ی محرمانه ی طراحان و مجری های سیاست خاورمیانه ای آمریکا، در تهران تشکیل شد. این طراحان و مجریان در حقیقت مؤسسه های تحقیقاتی خاصی بودند که با برخورداری از پیش فرض های معین، دیدگاه ها و گرایش های مشخص و ایدئولوژی های جهت یافته، نقش بسزایی در جهت گیری سیاست خارجی آمریکا ایفا می کردند.
30 فروردین 1341
بخش فارسی رادیو قاهره، پیام دانشجویان ایرانی ساکن آمریکا را منتشر کرد. در این پیام گفته شد که همه ی ایرانیان چه در داخل کشور و چه در اطراف دنیا، از اوضاع مملکت ناراحت هستند.
30 فروردین 1303
عمادالسلطنه نخست وزیر ایرانی تبار حیدرآباد هند خبر داد که پس از 10 سال تلاش توانسته است اشکال های خط فارسی را رفع کرده و آماده بهره برداری کند. وی با فرستادن نمونه ای از این خط، در حاشیه آن نوشته است: «اِعراب داخل این حروف است؛ حروف یک صورت بیشتر ندارد؛ همه ی حروفات به یکدیگر متصل می شوند.»
30 فروردین 1303
کمیته ی دایمی امتیازها به پیشنهاد وزارت فواید عامه، امتیاز راه آهن کم عرض تهران به مازندران را تصویب کرد.
30 فروردین 1303
سفارت انگلیس با فرستادن یادداشتی به وزارت امور خارجه ی ایران، بدهی یک هزار و 600 روپیه ای احمدشاه قاجار را به کمپانی کشتی رانی انگلیس و هند برای حمل چهار دستگاه اتومبیل به اطلاع رساند و خواستار پرداخت آن شد.
30 فروردین 1300
نیروهای روس از خاک ایران خارج شدند.
30 فروردین 1300
وزیران کابینه ی سیدضیاءالدین طباطبایی رییس الوزراء، با سیم کشی جدید خط های مخابراتی از سقز(شمال کردستان) به بوکان( آذربایجان غربی) با هزینه ی سه هزار و 200 تومان موافقت کردند.
30 فروردین 1286
میرزا علی اصغر خان اتابک اعظم(امین السلطان)، صدر اعظم ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه که از طرف محمدعلی شاه برای پذیرش این مقام به تهران فراخوانده شده بود، به سفر سه ساله خود به اروپا پایان داد و با یک کشتی جنگی زره پوش روسی و تشریفات نظامی وارد بندر انزلی شد.
30 فروردین 1252
نخستین سفر ناصرالدین شاه قاجار به اروپا صورت گرفت. میرزا حسینخان مشیرالدوله صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار، در نخستین سال صدارتش کوشید برای آشنایی ناصرالدین شاه با تمدن اروپا و ایجاد زمینههای مناسب برای اجرای برنامههای مورد نظر خود در ایران زمینههای سفر وی را به اروپا فراهم سازد.
30 فروردین 1207
گریبایدوف سفیر روسیه تزاری در ایران که برای نظارت بر اجرای قرارداد ترکمانچای به ایران آمده بود و میخواست با زور و خشونت، مردم مسلمان ایران را به پذیرش و اجرای این عهدنامه ننگین وادار کند، کشته شد.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 1 و 4)
آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**9128**9131
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
30/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]