واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نخستین جشنواره لاله های واژگون خراسان شمالی در گرمه برگزار شد بجنورد - ایرنا - نخستین جشنواره لاله های واژگون در استان خراسان شمالی روز پنجشنبه در شهرستان گرمه برگزار شد.
به گزارش ایرنا، این جشنواره با همت ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان، با هدف معرفی این جاذبه طبیعی گردشگری خراسان شمالی برپا شد.
معاون بودجه و برنامه ریزی استاندار خراسان شمالی در این جشنواره با تاکید بر ضرورت توجه به همه قابلیت و ظرفیت های موجود در منطقه گفت: توجه به قابلیت های استان در بعد طبیعت و منابع طبیعی می تواند رونق اقتصادی و رشد اکوتوریسم را به دنبال داشته باشد.
ˈمجید پورعیسیˈ با اشاره به نامناسب بودن مسیر دسترسی دشت لاله های واژگون ˈخمبیˈ گرمه اظهار کرد: البته حضور گردشگران و علاقه مندان به جلوه های طبیعی منطقه در گرو فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز است.
وی بر ضرورت ایجاد راه مناسب برای آمد و شد به رویشگاه های لاله واژگون به عنوان یکی از جاذبه طبیعی استان و نیز اقدامات لازم برای حراست از این گونه ارزشمند تاکید کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز در این جشنواره در سخنانی با اشاره به شناسایی چندین منطقه رویش لاله واژگون در این استان، شهرستان راز و جرگلان، ˈچشمه عشقˈ در مانه و سملقان و ˈخمبی و سراˈ در گرمه را اصلی ترین رویشگاه های این گونه برشمرد.
ˈموسی صابریˈ افزود: رویشگاه لاله های واژگون به لحاظ دل انگیزی و زیبایی چشم اندازی که در طبیعت ایجاد می کند می تواند یکی از جاذبه های برتر طبیعت استان برای رونق و شکوفایی اقتصاد گردشگری و رشد اکوتوریسم در منطقه تلقی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز خواستار برنامه ریزی منسجمی برای اقتصادی کردن ظرفیت های غنی طبیعت گردی استان شد.
ˈعلی کاظمیˈ بر لزوم معرفی این جاذبه های بکر طبیعی از سوی رسانه ها و نیز گنجاندن آن در فهرست مناطق دیدنی دفاتر خدمات گردشگری تاکید کرد.
گستره رویشگاه لاله های واژگون در شهرستان گرمه در جنوب غربی خراسان شمالی حدود 18 هکتار است که در قطعات سه، پنج و 10 هکتاری قابل مشاهده است.
لاله واژگون در استان خراسان شمالی از گونه های بسیار کمیاب گیاهی است و چیدن آن توسط بهره برداران و تبدیل رویشگاه های این گونه به کشتزارهای گندم و جو از عوامل تهدید آن است.
برداشت لاله واژگون در خراسان شمالی ممنوع شده و حفاظت از این گیاه نیاز به تخصیص اعتبارات ریالی دارد که طی سال های گذشته اعتبار خاصی برای حفاظت از این گونه کمیاب اختصاص نیافته است.
این گونه گیاهی علاوه بر ارزش تفرجگاهی و ایجاد چشم انداز قابل توجه، دارای ارزش دارویی نیز هست به طوری که جوشانده پیاز خشک شده این گیاه برای رفع دل پیچه، ناراحتی های کودکان، بی خوابی نوزادان و دفع مرض استسقاء (تشنگی) موثر است.
محل رویش این گیاه طی دو سه سال گذشته مختص استان چهارمحال و بختیاری و استان های غربی و جنوبی کشور تلقی می شد که مناطقی از خراسان شمالی از قبیل کوه های خمبی و سرای در شهرستان گرمه، قسمت های غربی کوه آلاداغ، منطقه جوزک، کوه پلنگ و بزداغی در مانه و سملقان، کوه بهار و سالوک در جاجرم، قسمت هایی از کوه اسدلی در بجنورد و کوه تکل قوز در نوار مرزی راز و جرگلان محل رویش این گل است.
لاله واژگون روییده در استان های غربی و جنوبی کشور با همتای آن در خراسان شمالی از لحاظ رنک تفاوت دارد به طوری که لاله های خراسان شمالی به رنگ زرد و بنفش است و حال آنکه گل های رسته بر دامنه های استانهای جنوبی و غربی، قرمز است.
تاکنون 60 گونه لاله واژگون در کشور شناسایی شده است. ک/2
7184/626
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
28/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]