واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > خراسان رضوی گزارش خبری/
بررسی بيماريهاي شايع ارتوپدي اطفال در مشهد/ برگزاری کارگاه سونوگرافي "هيپ" با مديريت پروفسور" گراف "
مشهد - خبرگزاری مهر: متخصصان ارتوپدي اطفال از سونوگرافي" هيپ" به عنوان بهترين روش تشخيصي و پيشگيري بيماري دررفتگي مادرزادي لگن ياد می کنند و تاکید دارند که مهارتهاي باليني نقشی در تشخیص این بیماری ندارد و انجام سونوگرافي نیز بدون اشعه است و عوارضی براي نوزاد ایجاد نمی کند.
به گزارش خبرنگار مهر، دومين کنگره بينالمللي ارتوپدي اطفال ايران در مشهد با شرکتکنندگاني از کشورهاي اروپايي و سخنرانان مدعو از اتريش، سوئيس، يونان، بوسني و دانشگاههاي علومپزشکي سراسر کشور کار خود را آغاز کرد تا طی سه روز بيماريهاي شايع ارتوپدي اطفال از جمله دررفتگي مادرزادي لگن، نکروز سر استخوان ران، ﻛﻼب ﻓﻮت در قالب پنلهاي کارشناسي مورد بررسی قرار بگیرد. برگزاري کارگاه پيشرفته سونوگرافي هيپ با مديريت پروفسور گراف رئیس مرکز تحقیقات جراحی ارتوپدی و تروما دانشگاه علومپزشكي مشهد در گفتگو با مهر، مرکز تحقیقات جراحی ارتوپدی، معاونت پژوهشي، انجمن جراحان ارتوپدي خراسان و ايران، انجمن ارتوپدي اطفال ايران، انجمن راديولوژي و نوزادان ايران را از برگزارکنندگان دومين کنگره بينالمللي ارتوپدي اطفال ايران در مشهد عنوان کرد. محمدحسين ابراهيمزاده بیان کرد: از مقاله های رسیده به دبیرخانه کنگره، 28 عنوان مقاله به عنوان سخنراني پذيرفته شد و نکته مهم اين کنگره، برگزاري کارگاه پيشرفته سونوگرافي هيپ(دررفتگي مادرزادي لگن) با مديريت پروفسور "گراف" از کشور اتريش است. وی با اشاره به اين که "پروفسور گراف ابداعکننده و صاحبنظر در زمينه سونوگرافي هيپ اطفال است"، تصريح کرد: گواهينامه اين کارگاه از سوي خود ايشان صادر ميشود که معتبر و بينالمللي است. به گفته وي کارگاه سونوگرافي" هيپ " به معنای "دررفتگي مادرزادي لگن" به صورت زنده و بر روي بيمار با حضور 30 نفر از پزشکان انجام ميشود.
سونوگرافي "هيپ "بهترين روش تشخيصي و پيشگيري بيماري دررفتگي مادرزادي لگن در حاشیه این همایش، متخصص ارتوپدي اطفال در گفتگویی بیان کرد: سونوگرافي هيپ به عنوان بهترين روش تشخيصي و پيشگيري بيماري دررفتگي مادرزادي لگن است. محمد مهاجر گفت: آمار اين بيماري در کشور اتريش يا بهرهگيري از اين روش و انجام غربالگري به زير2/0 درصد رسيده است. متخصص ارتوپدي اطفال درباره بيماري دررفتگي مادرزادي لگن گفت: درمانهاي موثر و پيشگيرانه در اين بيماري در 12هفته پس از تولد است و برخی موراد نیز تلاش می شود در شش هفته اول تولد درمان مبتلايان به دررفتگي مادرزادي لگن را آغاز شود. وي تاکید کرد: زمان دقيق انجام سونوگرافي هيپ را پس از تولد است. مهاجر افزود: نميتوان از ميان نوزادان، برخي را انتخاب کرد و برايشان سونوگرافي هيپ انجام داد و سايرين را بيتوجه بود و صرف توجه به ريسک فاکتورها کافي نيست و بهتر است غربالگري بصورت عمومي انجام شود. مهاجر تأکيد کرد: انجام سونوگرافي بدون اشعه بوده و براي نوزاد هيچ عوارضي دربرندارد.
بررسی بيماري دررفتگي مادرزادي لگن، پاچنبري و نکروز سراستخوان ران همچنین مديراجرايي دومين کنگره ارتوپدي اطفال در مشهد در گفتگو با مهر اظهار کرد: در اين کنگره درباره بيماري دررفتگي مادرزادي لگن، پاچنبري و نکروز سراستخوان ران بصورت ويژه برسی می شود. فرشيد باقري بیان کرد: کارگاه عملي آموزش سونوگرافي هيپ براي متخصصان راديولوژي، ارتوپدي و زنان و مامايي برگزار ميشود تا بتوانند عارضه دررفتگي مادرزادي لگن را در نوزادان همان بدو تولد تشخيص و نسبت به درمان به موقع اقدام کنند. دانشيار دانشگاه علومپزشکي مشهد افزود: دوره طلايي درمان کودکان مبتلا به دررفتگي مادرزادي لگن پيش از 6 ماهگي است تا در نتيجه يک مفصل سالم را در آينده داشته باشد. وی یادآور شد: 40سخنران در مدت سه روز برگزاري کنگره، از خارج از کشور و دانشگاههاي علومپزشکي تهران، شيراز، کرمان، اهواز و تبريز به ارايه نقطه نظرات خويش در حوزه ارتوپدي اطفال ميپردازند. اهمیت تشخیص زودرس دررفتگي مادرزادي لگن/مهارتهاي باليني نقشی در تشخیص ندارند دبيراجرايي کنگره نیز با تأکيد بر اهميت توجه به اصل پيشگيري در درمان بيماري "دررفتگي مادرزادي لگن"، گفت: اگر اين بيماري بموقع و زودرس تشخيص داده نشود، درمانها به مراتب سختتر و پيچيدهتر ميشوند. علي پارسا، تصريح کرد: هرچه سن بالاتر ميرود، با وجود اين که درمانها مشکلتر و پرهزينهتر ميشوند، نتايج آن هم کمتر و ضعيفتر ميشود.
وی تاکید کرد: درمان "دررفتگي مادرزادي لگن" در نوزادي و دوره شيرخوارگي حتي ممکن است با گچگيري ساده امکانپذير باشد. پارسا گفت: مهارتهاي باليني و نحوه معاينه کردن پزشکان در تشخيص زودرس نقش بسزايي ندارند، چون خيلي دقيق نيستند و روش سونوگرافي هيپ مهمترين و بهترين روش تشخيصي است. سالانه يک هزار و 300 بيمار به مبتلايان به دررفتگي مادرزادي لگن افزوده ميشوند فلوشيپ ارتوپدي اطفال با بيان اين که " سونوگرافي هيپ 35سال است که در کشورهاي توسعهيافته براي تشخيص بيماري دررفتگي مادرزادي لگن استفاده ميشود" بیان کرد: سالانه يک ميليون و 300هزار تولد زنده در کشور داريم و ميزان شيوع کلي اين بيماري را اگر يک در هزار درنظر بگيريم، يک هزار و 300 بيمار سالانه به مبتلايان به دررفتگي مادرزادي لگن افزوده ميشوند. دبيراجرايي دومين کنگره بينالمللي ارتوپدي اطفال تأکيد کرد: غربالگري اين تعداد کودک متولدشده با استفاده از سونوگرافي هيپ هزينهبر است و مديران سلامت براحتي زير بار گنجاندن هر تست و آزمايشي به منظور غربالگري در سيستم سلامت کشور نميروند و لازم است بيشتر درباره اهميت اين بيماري در سلامت جسمي و رواني فرد و خانوادهها صحبت شود، تا تصميمگيران پذيرش داشته باشند. فرزند اول، جنسيت دختر، داشتن سابقه فاميلي بيماري در خانواده جزو ريسک فاکتورهاي اين بيماري اند اما فقط توجه به عوامل خطر براي تشخيص بیماری کافي نيست. .................................. گزارش: زهره رنگ آمیز
۱۳۹۳/۱/۲۸ - ۰۹:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]