تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه بگيريد تا تندرست باشيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820319335




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار: چابهار گنج نهان در سواحل مکران است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار: چابهار گنج نهان در سواحل مکران است چابهار - ایرنا - مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: چابهار گنج نهان در سواحل مکران است و حضور رییس جمهوری در چابهار نقطه آغاز تغییرات و نویدبخش تحقق خواسته­های بحق مردمان این دیار است.


به گزارش ایرنا ، ˈ حامد علی مبارکی ˈ چهارشنبه شب در نشست شورای اداری استان سیستان و بلوچستان که با حضور رییس جمهور و هیات همراه برگزار شد ، افزود: اهمیت راهبردی چابهار برکسی پوشیده نیست، چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران و محور توسعه شرق کشوراست ، چابهار نه تنها پیشانی توسعه استان، بلکه نقطه عطف همگرایی اقتصادی ایران با شبه قاره هند، افغانستان، آسیای­میانه و عمان می­باشد.
وی افزود: کسب سهم حداکثری از اقتصاد منطقه­ای و گردش موتور توسعه استان و کل محور شرق به توسعه بندر و منطقه آزاد چابهار به عنوان کانون هم­پیوندی اقتصادی با جهان خارج وابسته است و به همان میزان نیز توسعه بندر و منطقه آزاد چابهار، به فعالسازی ترانزیت، گسترش صنایع مولد و بالفعل نمودن پتانسیل­های گردشگری به مثابه اضلاع مثلث توسعه بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه هم­اینک 20 سال از تاسیس منطقه آزاد چابهار می­گذرد و براساس طرح توسعه محور شرق، این منطقه می­بایست به اهرمی برای شتاب بخشیدن به توسعه محور یاد شده و جذب سرمایه تبدیل می­شد، اما به دلیل برخی موانع این مهم آنچنان که باید، تحقق نیافته است تصریح کرد: چنین وضعیتی نه تنها ما را از رسیدن به اهداف توسعه باز داشته بلکه خطر پیشی گرفتن رقبایی همچون گوادر پاکستان که در 120 کیلومتری ما با سرمایه­گذاری و مدیریت چین ساخته می­شود چابهار را تهدید می­ کند.
مبارکی خاطر نشان کرد:  در شرایط کنونی، توجه به اضلاع مثلث توسعه (توسعه ترانزیت، صنعت و گردشگری) و رفع موانع پیش­روی به عنوان یک اولویت اساسی مطرح می­باشد.
وی افزود: اگرچه فعالسازی ترانزیت رسالت اصلی منطقه آزاد چابهار تعریف شده لیکن از عدم تکمیل زیرساختهای پس کرانه­ای و کمبودها در حوزه حمل­ونقل ریلی(عدم اتصال به راه­آهن سراسری)، حمل­ونقل هوایی(عدم صدور مجوز ایجاد فرودگاه بین­المللی چابهار)، حمل­ونقل دریایی(تاخیر در توسعه و الحاق بنادر و نبود خط منظم کشتیرانی در منطقه آزاد چابهار)متاثر می­باشد .
وی افزود: از طرفی گسترش صنایع مولد به عنوان ضلع دیگر توسعه منطقه با موانع خاص خود روبروست، ایجاد طرح ملی قطب سوم پتروشیمی ایران در چابهار به عنوان مهمترین گام دولت در این بخش، کماکان با مخالفتهای زیست محیطی و مشکل عدم تامین خوراک مواجه و سایر طرحهای سرمایه­گذاری صنعتی بویژه ایجاد پالایشگاه پتروچین پارس(که با مشارکت چینی­ها ساخته می­شود) و ساخت کارخانه فولاد نیز گریبانگیر چنین مشکلاتی است .
مدیرعامل منطقه آزاد تاکید کرد: گردشگری ضلع مهم توسعه­ای دیگر نیز از اوان فعالیت منطقه آزاد با مشکل تصرف بخش بزرگی از اراضی روبرو بوده که چالشی بزرگ برای توسعه این بخش به حساب می­آید.
وی ، مهمترین چالش پیش­روی توسعه منطقه آزاد چابهار را عدم اجرای قوانین و بعضاً برداشت­های سلیقه­ای که تداعی­کننده نوعی حاکمیت دوگانه و چندگانه در محدوده فعالیتهای منطقه آزاد و مدیریتهای سرزمین اصلی است بر می­گردد ، عنوان کرد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار تاکید کرد: در راستای اوامر رهبر فرزانه انقلاب، سازمان منطقه آزاد چابهار متولی مهمترین نهاد اقتصادی جنوب شرق کشور جایگاه بندر چابهار را نه از منظر محلی بلکه از موضع راهبردی و آمایشی آن نگریسته و ملزومات در پی را جهت توسعه آینده آن متصور می­داند.
تفویض اختیارات کلیه دستگاه های مستقر در شهرستان به مدیر عامل سازمان همسو با ماده 27 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و ماده 112 قانون برنامه پنجم توسعه ، الحاق اراضی ساحلی از گیت شمالی منطقه آزاد تا فرودگاه کنارک به اراضی منطقه با هدف اتصال به فرودگاه، ایجاد ترمینال جدید در محدوده یاد شده و تبدیل فرودگاه موجود به یک فرودگاه
 بین­المللی( با قابلیت های پذیرش هواپیماهای باری و مسافری) و  تسریع در الحاق بنادر چابهار به محدوده منطقه آزاد چابهار برای استفاده بهینه از هر دو و فراهم آوردن امکان جذب اپراتورهای مشهور بندری بین­المللی جهت ارتقای جایگاه آن در بین بنادر جهان از جمله خواسته های مدیریت منطقه آزاد چابهار بود که در حضور رییس جمهوری مطرح شد.
  هدایت صادرات و واردات شرق کشور به بندر چابهار به منظور افزایش ترافیک بندری و تزریق درآمدهای ناشی از آن به چرخه­ی توسعه استانهای شرقی با هدف توازن بخشی بین شرق و غرب کشور ، ایجاد خط مستقیم و منظم کشتیرانی از بنادرجنوب شرق آسیا به بندر چابهار ،حمایت از طرح ملی قطب سوم پتروشیمی و سایر طرحهای توسعه صنعتی منطقه آزاد به مثابه اهرم های اجرایی آمایش سرزمین در جنوب شرق کشور و خارج از تنگه هرمز (بویژه حل موانع زیست محیطی و تامین خوراک صنایع ) از دیگر خواسته های مدیریت منطقه آزاد چابهار در نشست شورای اداری استان سیستان و بلوچستان بود.
  تخصیص اعتبار برای توسعه صنایع صادرات­گرا  در منطقه آزاد چابهار ، تامین اعتبار و ایجاد تاسیسات بانکرینگ در نزدیکی سواحل بندر چابهار به منظور جذب بخشی از درآمدهای عظیمی که به طور معمول توسط امارات متحده عربی جذب می­گردد و تسریع در اجرای پروژه راه آهن چابهار-زاهدان –مشهد از دیگر درخواست های مدیرعامل منطقه آزاد چابهار بود که برای ارایه دستور و مصوبه لازم با حضور رییس جمهور مطرح شد .
س.ن1744/ 1552
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




28/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن